• Filli89

    Vi som plussat efter IVF hösten 2016

    hope88 skrev 2016-10-29 19:24:56 följande:

    Hej på er! Först och främst grattis till alla som plusat :)

    Hur mår ni och hur går det?

    Tänkte presentera mig själv :)

    Jag är 28 år och gift med min A som är 29 år. Vi bor i Sthlm och gjorde vår behandling på huddinge ivf klinik.

    Har nu plusat på försök 2 och är gravid i vecka 10+3. Går in i vecka 12 på onsdag <3 Är rädd för MF men tar dagarna en i taget.

    Vi har BF 23 maj 2017 och är så lyckliga, men försiktigt lyckliga, inför denna graviditet!

    Här är en bild från dagens ul! Så söt!


    Hej och välkomna. Tycker vi bör liva upp tråden lite hehe. Man e bekväm med den andra men tycker det kan vara lite okänsligt o prata inför de andra tjejerna även om de säger att d är okej.

    Jag mår bra, mensvärk ganska ofta som oroar mig för mitt MF började så men saken var att det aldrig släppte utan blev värre o värre värkar. Så nu kopplar ja molvärken med något dåligt Tyvärr.

    Jag är 25 (blir 26 om en månad ) o min man T är 27.

    Vi gjorde vår behandling via landstingen i St göran. Har ännu inte haft mitt första ul för o se hjärtat (har den 11 nov) då får vi även se om det blir en lr två eftersom vi fick två tillbaka lr om de ens blir något, hoppas hoppas. Jag och maken har bara varit coola gällande denna graviditet för att minska, besvikelser så är det bäst så o bara ligga lågt tills man känner sig "säkrare".
  • Filli89
    hope88 skrev 2016-10-29 20:07:51 följande:
    Tack :) Ja lite liv i denna vore kul! Precis vet hur ont det gör att vänta på plus men här inne kan vi prata och stötta varandra.

    Kan tänka mig att det är lätt att jämföra. Det här är min allra första graviditet men oroar mig ändå. Vart ju rejält överstimulerad av pluset och fick operera min högra äggstock för 3 veckor sedan men den lille har hängt kvar.

    Så länge molvärken inte ökar till kraftiga smärtor och massa blod så försök att inte oroa dig <3 Hoppas verkligen att det ska gå bra för er!

    Jag har lite illamående vissa dagar än, vecka 6-8 var värst. Annars har jag ömma bröst och klåda i bröstvårtorna om vartannat. Har foglossning också så kör på övningar från sjukgymnast och min sittring haha ;)

    Vad kul att ni också gjort i sthlm :) Är ni nöjda med kliniken?

    Spännande och se om båda har fäst. Hoppas så att ni får se hjärta/hjärtan! Vi är också rätt coola och ödmjuka vet ju hur det kan gå. En dag i taget.

    Kram
    Jaa. Jag jämför hela tiden. Minsta lilla tänker jag att nu är det knas hehe, återstår att se.
    Precis ! Det var ju de som hände, molvärk som ökade o ökade som slutade med massa blod i flera dagar, så jag är helt ärrad av händelsen.

    Jag försöker slappna av så gott ja kan. De dagarna jag är ledig är det okej, tycker tiden går fort då. Men när ja jobbar går allt så sakta haha.

    Mitt illamående har inte kommit igång riktigt (df tror jag att det bara är en OM det blir något) ibland känner ja mig illamående inför lukter, och det är oxå nått som oroar mig förra gången var de spya varje morgon och jag fick ut lergigan mot illamåendet.

    Vi är jätte nöjda med st Göran faktist, väldigt bra med kontunitet för oss, och alltid trevliga.

    Vad skönt att bli av med foglossningen snart, hoppas den inte dyker upp snart igen då när man ska få de.
  • Filli89
    hope88 skrev 2016-10-30 12:27:52 följande:
    Förstår det. Så mycket känslor att brottas med. Nu får tiddn gå snabbt till den 11e :)

    Usch kan bara ana vad ni gick igenom :( men denna gång ska det bara gå bra <3

    Haha okej brukar ju vara tvärtom tiden går snabbare när man jobbar ;) Är sjukskriven just nu så tycker tiden sniglar sig fram lite hehe.

    Jag har också mått jätteilla dock inte kräkts och varit jättekänslig mot lukter så det behöver inte betyda något negativt även om det känns läskigt. Nu är det ju ingen garanti att det går bra för oss hela vägen men kan kanske lugna dig fram till de här veckorna iaf <3

    Vad bra :) Har varit nöjd med Huddinge också. Väldigt trevliga.

    Ja men tyvärr lär den inte försvinna bara underlättas lite med övningarna. Har ont varje dag i svanskotan och i blygdbenet, liksom strålar massa men sjukgymnasten tror att eftersom jag fått det så tidigt så kan det bromsas upp i mitten av graviditeten. Vi får se :)
    Jag hoppas oxå tiden går fort snart haha den vägrar som sagt.

    Jag jobbar inom hemsjukvården i mellan allt känns det som att ja får extremt mkt tid på att tänka på massa saker, och man kör runt själv hela kvällarna så då blir det massa tid.

    Illamåendet känner jag att d kryper fram men de har inte satt igång. Om allt går som det ska o jag slipper spya är jag glad hehe. Skulle vara komiskt om det ändå var två o ja knappt mått illa, för förra gången spydde BA bokstavligen varje morgon så fort ja gick upp för sängen, o ja klarade inte av min man o hans dofter o hans parfymer var de värsta alltså o tvättmedel, spydde bokstavligen av allt.

    Jag har inget val än o ta dagarna som de kommer. En dag i taget.

    Vad tråkigt att du fått foglossning så tidigt. Har aldrig hört det förut faktist, beror det på något lr är det för graviditeten, jag hade för mig att de kom ju längre gången man blev men att vissa kan få det tidigt men att "tidigt" var typ v 16 minst.
  • Filli89
    Lee*** skrev 2016-10-30 21:22:13 följande:

    Man får sätta ditt taggar på ryggen så man vaknar;). Men det går bog bra, kanske kommer det ändå vara jobbigt att ligga på rygg så man vaknar. Så mycket att tänka.

    Även maten tycker jag är lite jobbig, man blir ju knäpp. Googlar om jag äta det eller det andra. Men det är väl att sådant man kan på påverka inte skall bli fel. Var ute på stan i lördag, o då hade de hällt upp vatten i kanor , dessa stod i baren som bara bartendern kunde hälsa upp, var nära på att fråga hur länge vattnet har stått Hahaha men tänkte sen att vattnet går nog åt rätt fort...


    Hej du! Förstår din oro gällande allt man får i sig. Denna sida hade en samling av allt.

    www.viforaldrar.se/gravid/Vad-kan-man-ata-nar-man-ar-gravid
  • Filli89

    Grattis till tickande hjärta kärleksbarn måste kännas jätte skönt, själv ska ja vänta tills nästa Fredag suck! Känner för o ställa till med scener i gyn akuten heheh näe skämt å sido. Jag undrar om ni mår illa? Ja mår illa på kvällarna bara, igår efter jobbet när ja kom hem på kvällen runt halv tolv spydde ja ute nästan vid porten kände mig som en fullis men kunde inte hålla mig tills ja kom fram.

    Sen har ja samma problem som förra graviditeten nämligen att ja får orgasmer i sömnen asså neeej vill inte!!! Det gör sååå ont. Livmodern drar ihop sig o de gör ont som fan känns som allt ska komma ut, o de håller i sig ett tag. För övrigt har ja inte samlag alls men sen är ju detta utöver min kontroll. Så rädd nu. Sist frågade bm o hon sa att de inte var någon fara men ändå tänk om de leder till för tidiga sammandragningar så allt kommer ut.. Orolig som 17!!

  • Filli89
    hope88 skrev 2016-11-01 19:26:26 följande:
    Haha förstår dig helt och hållet ang gyn akuten:p vilken vecka är du i nästa fredag?

    Jag mår bara illa på mornarna/förmiddagarna nu. I vecka 6-8 mådde jag illa i stort sett hela dagarna. Värst var alla dofter ute bland folkmassorna.. urk.. hehe.. Har aldrig kräkts dock. Hoppas du slipper kräkas mer! Ökar illamåendet finns postafen på apoteket alt såna armband som ska trycka på nån punkt. Skadar ju inte att prova :)

    Inget samlag här heller. Blivit tillsagd från gynmott som operade äggstocken att vi skulle undvika samlag tills äggstockarna är nere i normal storlek igen efter överstimuleringen. Kommer dröja ett par veckor till.

    Har också fått orgasm i sömnen 2 ggr.. blir lika rädd varje gång att det ska påverka något trots att både bm och gyn säger att det inte ska skada så vill jag ändå inte få det under samlag t ex. Men cad gör man åt det som händer i natten liksom ^^ men tror inte du behöver oroa dig även om det är lätt att göra det. Oron är så jäkla jobbig!
    Jaa alltså tiden går sååååå sakta, det gör inte saken lättare att ja testa pluss rd6 så känns som ja väntar i en evighet bara för att få en tid hos klinken, rekommenderar att man väntar av den anledning oxå lol, allt känns så utdraget.

    Jag kräks varje kväll dessvärre, igår av min mans parfym. O på tåget känner jag vad exakt alla luktar. Svett, parfym, alkohol, cigaretter känns som mitt luktsinne har ökat gånger hundra.

    Aah ja vågar inte ha samlag alls alltså även fast alla säger att d går bra så har ja dålig erfarenhet av det. Förra gången hade vi samlag o dagen efter började värkarna o MF satte igång så även om de kanske inte var de som orsakade så kopplar ja ihop de med samlaget, så maken får snällt vänta i typ halv år (haha driver)

    Får du ont av orgasmerna? Mina gör så himla ont alltså df blir ja extra nojjig, har googlat gällande det och det verkar som att många upplevt det, o de kommer endast när ja blir gravid, alla tre gånger. Skulle ju va Nice o få d i sömnen annars oxå men icke sa Nicke, man ska få de när man absolut inte vill.
  • Filli89
    Lee*** skrev 2016-11-02 17:05:11 följande:
    Det med samlag känner jag igen. Var på kliniken 2 ggr förra gången pga för litet embroy o då hade vi sex efter det, o 2veckor senare fick vi reda på att fostret hade dött. Finns nog ingen koppling , men jag vill vänta iaf till vecka 13
    Haha v13 vad snällt. Ja tänkte typ 6 månader när bebisen går o rädda om d skulle komma ut typ. Haha!!
  • Filli89
    hope88 skrev 2016-11-02 17:39:56 följande:

    Åh idag har jag sån oro.. trots att jag sett bebis i måndags så tänker jag att hjärtat slutat slå.. orkar inte:( ibland önskar jag att jag hade en ul maskin hemma^^


    Har oxå haft oro dag idag. Känns som allt bara dött där inne. O flytningarna gör inte saken bättre. Tror varje gång att det är blod. Har en dålig känsla ikväll.. Vet inte hur ja ska överleva dessa veckor!
  • Filli89
    hope88 skrev 2016-11-03 11:13:41 följande:
    De dagarna är hemska. Usch så får det inte vara och jag tror inte det heller. De har det säkert jättebra inne i livmodern även om vi tänker tvärtom.

    Ja visst är de obehagliga.. Rinner bara till och så tänker man åh nej blod.. måste akut in på toaletten oavsett vart jag är då..

    Tar fortfarande lutinus så det rinner ju också. Gick in i v12 igår 11+1 idag. Men har tagit lutinus 1 gång per dag senaste veckorna. Trappade ner från 3 till 2 första 2 veckorna efter testdag och sen 1 per dag efter det och nu ska jag ta 1 varannan dag fram till vecka 12+0. Behövde säkert inte det men var så orolig så har inte velat sluta..

    Tar ni lutinus än?

    Vill verkligen spola fram till vecks 20 typ! Dessa veckor är inte så roliga :/
    Ja hoppas det tjejer. Vill verkligen att det går vägen för oss alla.

    Jag tar fortfarande crinone x1 faktist. Vet inte om ja vågar sluta heller. Förra gången slutade ja vid pluss. Men nu vågar ja inte.
  • Filli89
    hope88 skrev 2016-11-03 13:00:13 följande:
    Det hoppas jag med och håller tummarna för<3

    Samma här. Läskigt att sluta. Hur länge tänker du ta crinone? Jag fortsätter nu denna vecka till 12+0 med varannan dag. Har förstått av vad jag läst att fram till vecka 12 gör det ingen skada om man fortsätter men efter vecka 12 gör det ingen nytta och kan tydligen ge fosterskador så nu måste jag trappa ner.
    Efter v12 tar ju moderkakan över då behöver inte kroppen extra gulkroppshormon. Tror även som Du säger att d kan vara dåligt för fostret så tills dess Att moderkakan tar över tänkte ja ta.
Svar på tråden Vi som plussat efter IVF hösten 2016