mammaåten skrev 2016-03-28 10:38:35 följande:
Fast det lär ju inte bli mer socker av frukten om du pressar den till juice än vad det är i den som en hel frukt.
Jag har inte sagt att hon ska köpa juice. Jag sa att hon skulle göra juice (utan att tillsätta något socker).
Grejen med frukt är att den kommer perfekt förpackad med fibrer och allt. Gör man juice av den använder man fler frukter men slänger bort alla fibrer. Kvar blir bara socker. I princip.
Kort sagt; att äta ETT äpple är nyttigt men för att göra juice behöver du 4 äpplen och då blir det bara en sockerbomb av det hela.
PGA skrev 2016-03-28 08:59:09 följande:
Smart!
Tack!
Tänk på att exempelvis frusna hallon ofta är boven i stora magsjukeutbrott då bären inte är tillagade. Det står på förpackningen att de bör tillagas/kokas i 2-3 minuter. Det du kan göra är att koka en påse bär och sedan frysa i istärningslåda, det funkar superbra till både dryck och smoothie, att ha i gröten/filen osv.
Sedan finns det sockerfri måltidsdryck som man kan blanda med bubblat vatten också. Det är gott tycker mina ungar.