• Milla2016

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej!

    Tänkte kolla om det finns intresse för en tråd för oss som planerar/gör äggdonation under 2016?

    Jag medicinerar nu inför ett FET i januari.

    Någon annan som är på gång eller planerar?

  • Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016
  • ronon

    Mooki, tack! Skönt att höra att du känner samma! Jag har också läst på andra klinikers sidor att "prov-cykeln" ska stimuleras på exakt samma sätt som den "riktiga-cykeln" för att få ett tillförlitligt provresultat. Precis som du säger är det mycket pengar (och kroppsligt) som man offrar för detta. Jag frågade kliniken om de fått fler lyckade försök för de som gjort ERA-test men fick svaret att de hade de ingen statistik på än. Känns lite som ERA-test fortfarande är ett outforskat område som inte särskilt många har någon erfarenhet av. Jag är som du märker mycket skeptisk till detta, men min man vill så gärna att vi gör det. Diskussion pågår...

    Ja, jag har också avvikelser på mina koagulationsprover. Har fått fyra missfall på de 10 IVFer vi gjort innan i Sverige. Riga hjälper egentligen inte alls angående detta. Den hjälpen jag fått angående detta har jag fått via min gamla IVF klinik. Trombyl vill de att jag ska äta vare sig vi gör försök eller inte (tpk?) Fragmin efter ET/FET har varierat mellan 2500IE/dag till 10000IE/dag (kardiolipin).

  • Mooki

    Tråkigt att höra att du fått så många missfall, men spontant tänker jag att om du ändå lyckats bli gravid 4 gånger på 10 försök så är kanske inte ett avvikande implantationsfönster så troligt?

    Jag är ändå glad att vi gjorde testet, även om jag är tveksam till hur kliniken tillämpar dem. Intressant att de ännu inte har någon statistik. På våra 12 IVF-försök fick vi bara till en vanlig graviditet (som vi fick avbryta pga extremt tidig vattenavgång) samt ett utomkveds, därför valde vi att göra ERA.

    Koagulationsproblematiken upptäcktes i Riga inför vårt 2:a försök. Är så arg på IVF-kliniken vi gick på hemma, när jag frågade dem om vi kunde ta prover gällande immunproblem och liknande vägrade de och sa att allt handlar om genetik. Även om de upptäckte problemet tycker jag inte att Riga verkar ha någon bra plan för hur man ska bekämpa det. Jag ska stå på Trombyl hela tiden och ta Fragmin 2500IE/varannan dag. De höjde kortisondosen men först att jag frågat efter det.

    Jag har testdag 28/1 men börjar känna i kroppen att även detta försök har misslyckats. Vi har 2 blasto kvar i frysen, de är av medelkvalitet. Vi har ännu inte bestämt om och hur länge vi orkar fortsätta om dessa embryon inte tar sig, men det lutar nog åt att det blir byte av klinik om vi fortsätter. Serum verkar ju vara kliniken för oss med immunproblem, men det verkar samtidigt komplicerat att gå där. Så många tester som ska tas och massor av mediciner. Helt klart värt  det om man lyckas förstås, men det finns ju aldrig några garantier.

  • Savasana

    Jag kan bara instämma, tycker det låter ytterst märkligt om inte provcykeln stimuleras på exakt samma sätt. Vad har man då för nytta av testet? Att använda sig av clomid, Pergo etc ger generellt tunnare slemhinna men fler äggblåsor så varför blanda in det när man gör ÄD känns ju ganska märkligt.

    Jag har helt utan några ERA-tester kunnat konstatera att ju snabbare jag gör återföring i cykeln desto bättre. Bad kliniken att köra efter samma antal stimuleringsdagar som förra gången när det lyckades så jag gjorde FET på Progynondag 18.

    Enligt kinesisk medicin är det också viktigt att man har ägglossning kring dag 14 då slemhinnans bäst-före-datum snabbt passeras sen. Det räcker inte med att ha en tjock och fin slemhinna om inte konsistensen och den rätta klibbigheten finns. Då är det ingen embryo som fäster.

  • Savasana

    Mooki: Vad är det du känner i kroppen som gör att du inte tror det har gått vägen? Tänk på att immundämpande mediciner ofta tar bort/förminskar eventuella grav-symptom.

  • NinaCamilla

    Här är en ruvare till från Serum. 2 toppen blastos boar nu och hoppas på att 9 ggn gillt!

  • TyckOmMig
    NinaCamilla skrev 2016-01-23 16:03:12 följande:

    Här är en ruvare till från Serum. 2 toppen blastos boar nu och hoppas på att 9 ggn gillt!


    Hoppas det lyckas denna gång verkligen för dig/er.
  • Milla2016

    Nu börjar vi vara en hel del i tråden, skulle vi behöva en lista där man fyller i var man är i processen? Eller blir det bara bökigt? Typ UNDER BEHANDLING, RUVARE o dit alla ska till slut GRAVIDA?

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016