• Milla2016

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej!

    Tänkte kolla om det finns intresse för en tråd för oss som planerar/gör äggdonation under 2016?

    Jag medicinerar nu inför ett FET i januari.

    Någon annan som är på gång eller planerar?

  • Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016
  • trex2013
    Bappen skrev 2016-01-22 06:23:03 följande:

    Ja vi hade 7st 3-dagars av medelkvalitet som hamnade i frysen så det blir väl fet när jag slickat såren även om det just nu känns svårt att förstå hur man någonsin ska kunna gå igenom det här igen. Men så brukar det ju kännas efter ett minus och efter någon vecka så inser man att det inte finns så mkt alternativ. Riga säger att jag måste vänta in två mensomgångar innan jag kan köra ändå.
    Vet ni om man kan stå på sig och få köra på direkt i nästa cykel?
    Jag har bett Riga berätta vad de tror gick fel och vad man kan ändra t nästa behandling kanske Il-dropp som verkar poppis här i tråden :)


    Ledsen att höra! stor kram till dig. Ge inte upp!
  • Kurrea
    Bappen skrev 2016-01-21 18:48:24 följande:

    Nu är det över för min del. Hcg på 19 idag dvs det har gått ned en enhet på två dagar. Riga säger att jag ska sluta med läkemedlen och vänta in mensen så nu är det över.
    Tydligen krävs det ett hcg på 60 för att allt ska vara normalt dag 11 med 3-dagars.

    Tack för allt stöd och alla svar på era frågor, och ett stort lycka till till er alla!


    Åh vad tråkigt att att höra Bappen. Ta hand om dig!

    Kram
  • Kurrea
    Bappen skrev 2016-01-22 06:23:03 följande:

    Ja vi hade 7st 3-dagars av medelkvalitet som hamnade i frysen så det blir väl fet när jag slickat såren även om det just nu känns svårt att förstå hur man någonsin ska kunna gå igenom det här igen. Men så brukar det ju kännas efter ett minus och efter någon vecka så inser man att det inte finns så mkt alternativ. Riga säger att jag måste vänta in två mensomgångar innan jag kan köra ändå. Vet ni om man kan stå på sig och få köra på direkt i nästa cykel? Jag har bett Riga berätta vad de tror gick fel och vad man kan ändra t nästa behandling kanske Il-dropp som verkar poppis här i tråden :)


    Hej, jag går också på AVA Clinic och har Veronika som kordinator. :) Ställde samma fråga efter vårt misslyckade försök i december, vad kan vi göra annorlunda? och kom överens om att jag ska göra en hysteroskopi och även en "endometriumscratch" samt starta med 8 mg istället för 6 mg av Progynon plus högsta dosen av hormonplåster redan från början eftersom min slemhinna inte var riktigt ok senaste försöket. Han tyckte att den såg lite "torr" ut men sa samtidigt att det kunde vara så den är utan att det är något problem. Ska även köra med embryoglue som vi hade vid förra försöket. Ska vänta med hysteroskopin till mens nummer två kommit, känns som en evighet och den kommer säkert vara försenad dessutom pga alla hormoner man stoppat i kroppen. Hade också gärna kört igång direkt men nu när det gått ett tag känner jag att det känns ganska skönt att få vila kroppen ett tag, hade konstant huvudvärk av medicinerna vilket blev lite jobbigt i längden. Har inte greppat än om jag ska starta upp med medicinerna i samma veva som jag gör hysteroskopin men har inte frågat heller, jag tar det som det kommer. 

    Funderar också på det här med IL-dropp men har inte ställt frågan. Känns som att man vill göra precis allt som går för att öka chanserna så mycket som möjligt. Blev naturligt gravid i början av förra året men det slutade med missfall i v. 8. Gjorde sen ett IVF med två embryon på Linnékliniken som inte tog sig. Frysåterföring i slutet av sommaren som ledde till graviditet men missfall igen i v. 8 ungefär. Äggdonation med ett embryo i december som inte tog sig så nu väntar jag på fjärde försöket som jag hoppas kan starta upp om inte allt för länge. 

    Jag vet hur jobbigt det kan vara och hur mycket energi det tar att gå igenom allt det här. Så mycket hopp och besvikelse om vartannat!

    Stor kram till dig! 
  • Mooki

    Bappen: på IVF Riga behöver man bara vänta 1 cykel innan man kan påbörja nästa försök. Men olika kliniker kan ha olika rutiner.

  • Tulpa

    Hej alla! Jag följer gärna med i den här tråden! Först och främst - beklagar till dig Bappen, vet hur otroligt jobbigt det känns när det inte går vägen.

    Gjorde mitt 1:a ÄD-försök i höstas på Ava Clinic i Riga, som tyvärr misslyckades. Väntar nu bara på mensen, den är över 50 dagar sen!! Min kropp reagerar uppenbarligen starkt på nedreglering, så skulle helst vilja göra nästa försök (FET) i naturlig cykel utfall även det försöket inte går vägen. Har inte tiden på min sida, är 44 år...Gjorde några IVF-försök i Sverige förra året - de menade även att chansen vid FET var större om jag följde naturliga cykeln. Har frågat Riga, deras syn är att det inte spelar roll, chanserna är samma. De brukar föreslå stimulerade frysförsök (med nedreglering etc) för utländska patienter mest av praktiska skäl för patienten, om jag förstod koordinatorn rätt. Har också Veronika Glad Det som oroar mig är om jag inte får ägglossning, händer några gånger/år. Då går ännu en månad. Föreslog att stimulera med Letrozol, som jag fick vid frysförsök i Sverige, men det verkar de inte gilla, slemhinnan kan påverkas. Hm, känner mig kluven. Jobbigt när erkända kliniker har så olika uppfattningar. 

    Kände mig också frustrerad att behöva vänta 2 blödningar och försökte forcera en snabbare tid. Tror nu ändå på klinikens inställning att kroppen behöver återhämta sig efter en nedreglering för att få ett bra resultat. Jag ser ju nu hur min kropp reagerat, det är starka preparat man får. (För vissa verkar dock mensen inte förskjutas alls.) Den första blödningen man får är ingen riktig mens. 

    Lycka till alla som kämpar! Kram

  • Mooki

    Tulpa: Välkommen till tråden:)!

    Om att vänta en eller två cykler: Jag har inte behövt ta någon nedregleringsspruta vid vare sig färskförsök eller FET hos IVF Riga, bara kört med östrogen och progesteron. Det kanske är anledningen till att de har gett mig grönt ljus redan efter en cykel. Vi har ändå valt att vänta längre, försöken sliter både fysiskt och psykiskt.

    Bappen: jag gjorde hysteroskopi efter mitt första misslyckade försök. Jag har även gjort ett sk ERA-test som mäter när livmoderslemhinnan är som mest mottaglig för att embryot ska fästa. Testet mäter även om du har någon avvikelse i ditt sk "implantationsfönster", dvs om embryoåterföring ska ske vid den tidpunkt som anses som "normal" eller tidigare eller senare i cykeln.

  • ronon

    Mooki: Har du gjort ERA test på IVF Riga? Har du lust att berätta mer om ditt försök? Medicinering, resultat osv?

  • Mooki

    Ronon: Jag gjorde ERA-testet på IVF Riga efter vårt första försök. Normalt sett rekommenderar de det först efter 3 misslyckade försök, men eftersom vi hade så många misslyckade försök med IVF bakom oss valde vi att göra det tidigare. Testet går ut på att hitta ditt implantationsfönster och framför allt att utesluta att du har ett avvikande implantationsfönster. Du kan göra det på två sätt. Antingen stimulerar du med östrogen, gör ultraljud hemma för att kolla slemhinnan och gör sedan själva biopsin i Riga. Eller så gör du det i en mer naturlig cykel. Tanken är att man ska göra den metod som man senare tänker använda. Vad jag har kunnat läsa i andra trådar här är att IVF Riga verkar föredra naturlig cykel för ERA-test, även om man sedan gör stimulerat försök, lite konstigt tycker jag.

    Jag fick göra i naturlig cykel och det såg ut så här: På mensens 5:e dag började jag ta Pergotime, ett läkemedel som kickar igång äggproduktion och som ska se till att du ägglossar. Jag tog dessa i 5 dagar. Sedan gjordes ultraljud. Utifrån ultraljudet bestämdes det en dag när jag skulle ta Pregnyl, en ägglossningsspruta, och ett par dagar senare skulle jag vara i Riga. Har för mig att biopsin i Riga gjordes på cykeldag 20. Jag passade på att göra hysteroskopi samtidigt. Biopsin gjorde inte ont.

    Provet skickades till ett labb i Spanien. De sa att det skulle ta 2-3 veckor att få svar, men det tog nästan 5 veckor. Provet kom tillbaka som receptivt, dvs min slemhinna var mottaglig för embryo, mitt implantationsfönster var inte rubbat och Dr Fodina fick säkert massor av annan viktig information om slemhinnan. Om provet hade kommit tillbaka som icke receptivt hade vi behövt göra om hela processen en eller kanske till och med två gånger för att se var avvikelsen låg. Kostnaden för testet var 750 EUR. Jag tycker helt klart att det var värt pengarna. Men som vanligt på IVF Riga tycker jag att jag fick alldeles för lite information om vad man hittade under testet, men är så klart nöjd med att veta att implantationsfönstret är normalt.

  • ronon

    Tack för svar Mooki! Du fick göra på samma sätt som de sagt att de tycker jag ska göra, med Pergotime och sedan Pregnyl. Men jag fattar inte och det verkar inte som de vill förstå min fråga när jag ställer den heller. Om man stimulerar på detta sättet får man svar att min slemhinna är mottaglig XX antal dagar efter ägglossning. Men, när jag gör försök (alla 4 vi gjort hitttills) har jag enbart stimulerat med Progynon och då får man ju ingen ägglossning. Så jag förstår inte vad vi skulle få för nytta av ett svar ifrån ERA-testet "rätt antal dagar efter ägglossning" när jag väl gör ET så är det cykel utan ägglossning?

    Är jag jätterörig eller förstår du min undran? Tänker jag helt fel?

  • Mooki

    Ronon: Jag förstår precis vad du menar, jag ifrågasatte också utan att få tydligt svar. PÅ mitt första FET efter ERA-testet började vi försöket med naturlig cykel, jag tog Pergotime. Vid ultraljudet upptäcktes att min slemhinna vare endast 4 mm, så jag fick ändå bygga på den med Progynon. Tog sedan Pregnyl för att ägglossa. Inför försök 3 gick vi tillbaka till stimulerad cykel med Progynon från början. Vid insättningen pratade Fodina om hur hon verkligen försökt hitta rätt tidpunkt i mitt implantationsfönster, så uppenbarligen anser kliniken att ERA-testet är tillförlitligt även vid stimulerat försök, även om all information jag hittar på nätet motstrider detta. Den prisuppgift jag har hittat för ERA-test på andra sidor är 35 000 kr ca, så kanske är det ett något förenklat test de gör på IVF Riga?

    Jag stör mig så otroligt mycket på att man inte får tillräckligt med info på denna klinik när man ändå lägger ut så mycket pengar. Inför mitt senaste FET hade jag massor av frågor att ställa till läkaren, men när vi endast pratat ca 5 min ringde de från labbet och sa att det var dags för insättningen...

    Visst var det du som också hade avvikelser på IgG, IgA och IgM? Vad har du fått för info från kliniken om detta? Säger de att det påverkar chansen att bli gravid eller "bara" att du riskerar missfall/proppar? För mig var det IgM som var avvikande, hade velat få mer info om detta.

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016