• KajsaK

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Emmet1976 skrev 2017-09-21 19:52:38 följande:
    Jag tänker tvärtom. Bår första ÄD fick vi se bild på donatorn som ca fyraåring. På vårt garantiförsök fick vi bara veta hårfärg, hårstruktur, ögonfärg, kroppstyp samt längd och yrke. Vi fick välja mellan två. Känns konstigt att inte ha fått tagit ställning till drag eller utseende på de två bullar jag har i ugnen.
    Ja vi känner alla olika... Själv tror jag att jag skulle jämföra barnet med donatorn om jag visste hur donatorn såg ut, känner att jag hellre inte vill veta.. Barnet är ju mitt så då vill jag inte ha donatorn i tankarna :)
  • KajsaK
    supertjejen skrev 2017-09-22 05:58:32 följande:

    Så negativt som det bra kan vara. Nu är det alltså dags för andra saker i livet. Hur ska det gå? Har ändå känt att ömhet i brösten har ökat de sista dagarna så hade ett litet hopp. Hur ska det gå? Efter tio år. Men vi har ett barn och vi började sent i livet med denna karusellen. Nu hoppar vi av. Jag hoppas av hela mitt hjärta att ni andra får alla de barn ni önskar. Håller tummarna särskilt för er som ruvar nu. Tack för all stöttning i tråden.


    Så tråkigt att höra Supertjejen.. Negativt test på morgonen? Bra kämpat av er! Kram
  • KajsaK
    GrodanS77 skrev 2017-09-23 09:16:38 följande:

    Japp! Ni hade rätt! Gravid!

    Plusset blev starkare än kontrollstrecket så vi får hoppas att det betyder att det är en stark rackare som hänger kvar!

    Det här är ju jätteläskigt ju!!


    Åh stort grattis!! :) så härligt :)
  • KajsaK
    GrodanS77 skrev 2017-09-23 13:10:59 följande:

    Tack allesammans!

    Man kan väl säga att det är lite skräckblandad glädje här. Nu har liksom nästa steg i oroandet tagit fart. Kommer det verkligen gå hela vägen denna gången? Kan det verkligen vara vår tur nu?!

    Klinikens testdag är ju inte förrän 3/10, vilket känns jättelänge bort. De sätter alltid 3 veckor. Kommer testa då också för att vara på den säkra sidan.

    Om jag började med lutinus 8/9 och satte in ett 5-dagars 12/9, visst är det 8/9 som jag ska räkna som "äl"? Blir det då 25/8 som räknas som mensens första dag? Eller 24? Har bara gjort ett FET tidigare som inte tog sig så blir osäker på hur jag ska räkna.

    Sjuttiosjuan, hoppas att du får besked snart om "skörden! Lycka till!


    Förstår verkligen den där skräckblandade glädjen! Jag bröt ihop totalt när Stickan visade plus, kunde inte tro mina ögon! Jag va tvungen att fota å jämföra å kolla flera ggr. Sen satte oron igång som du säger, kan det verkligen vara vår tur nu?! Hade inga symtom denna gången innan test så va helt inställd på negativt :) har nog inte riktigt förstått det än fast man sett ul några ggr!

    Det är nog 8/9 som du ska räkna som äl... är lite osäker på hur man räknar. Vi gjorde också fet och tre veckor (21 dagar) efter på testdag sa dom att jag var i v 5+4, så 2,5 v innan fet verkar dom räkna som mensens första dag tror jag...
  • KajsaK
    GrodanS77 skrev 2017-09-23 19:38:24 följande:
    Ja, visst är det märkligt hur man reagerar när det är något som man jagar så hårt. För vår det är det ju det att jag redan har varit gravid 5 ggr som blivit 3 utomkveds och 2 ma, så det känns liksom inte särskilt säkert att det går bra. Känslan av "vad kommer gå fel denna gången?" är ganska stor. Ska försöka slappna av och njuta lite också. Det som hände tidigare hände med mina egna ägg, så denna gången borde det vara större chans att det går vägen. 

    Grattis själv! Hur långt gången är du nu?

    Tack, då verkar det stämma med mina teorier om hur man räknar. Det kanske diffar en dag, men det får kliniken hjälpa mig med att räkna ut sen. Jag ska ju inte kontakta dem förrän 3/10. 
    Kan tänka mig rädslan om man haft missfall tidigare... Har aldrig haft det själv (vad jag vet, misstänkt en gång) så jag vet inte hur det känns. Har aldrig blivit gravid överhuvudtaget så min rädsla har varit att det inte ska ta. Håller verkligen tummarna för dig! <3

    Tack så mkt, idag är jag i v20+0 (v21) :) men man slutar inte oroa sig, blir orolig när jag inte känner rörelse. Kan känna rörelse ett par dagar, sen inget på några dagar. Har moderkakan lågt och i framvägg så kan va därför. Sen så ville ju specialistmödravården backa mig 5-7 dagar så hen va ju lite liten... Fast dom kan ju inte backa en när man gjort ÄD. Men dom har inte samma bf som kliniken heller, dom räknar annorlunda på nåt sätt. Ivf läkaren sa att det kan bli så att övriga vården räknar annorlunda. Enl ivf ha jag bf 11/2, och enl specmödravården 16/2...
  • KajsaK
    Lilly2013 skrev 2017-09-24 19:49:36 följande:

    Jaha då är vi igång. Börjat med förberedande mediciner för några dagar sen och på fredag åker vi för koll och lämna spermier.
    Har så många tankar om de här med ÄD. Svårt att acceptera att det blev så här men tänker att när det väl går vägen så släpper jag väl det. Hur tänker ni?
    För mig har det varit ett jätte jobbigt beslut och även när jag bestämt mig så har jag dragit på det månad efter månad. Hade det inte varit för att jag verkligen känner att jag har åldern emot mig så hade jag nog behövt bearbeta detta ett tag till men klockan tickar och jag känner att jag inte längre har nått val om vi ska få barn.


    Tror att de flesta här har känt/känner precis som du. Jag har haft jättesvårt att acceptera det, men har ju varit enda sättet att få bära ett barn.
    Jag kan säga hur jag känner nu, är i v21. Nu känns det helt självklart att det är mitt barn! Och jag älskar hen redan precis lika mkt som jag tror vem som helst som är gravid känner. Däremot tror jag att sorgen alltid kommer att finnas kvar över att man aldrig fick genetiskt egna barn, inte kunna se sina egna drag i barnet. Men å andra sidan så hade ju ett genetiskt barn inte behövt likna mig ändå. Och barn tar ju efter maneer efter sina föräldrar och omgivning.
    Men det är en tuff resa, mkt känslor, bergochdalbana! Ingen i ens omgivning förstår helt vad man går igenom och man känner sig ensam. Men här har man fått prata med tjejer i samma sits vilket har hjälpt en hel del!
  • KajsaK

    Zwillinge86: jag menade också att sorgen är mer som ett fakta, kanske inte så mkt känslomässigt över tid. Jag hade åldern mot mig så jag känner som lilly2013 att man aldrig riktigt hann processa tankar och känslor innan allt satte igång utan har fått försöka göra det under tiden, mellan misslyckade försök och medicineringar. Men nu när jag är gravid så känner jag precis som du en otrolig tacksamhet och kärlek :) känns otroligt att jag är gravid fast jag eg inte kan bli gravid! Svårt att sätta ord på den känslan :)

    Hur har ni gjort med att berätta eller inte berätta för omgivningen att ni gjort ÄD? Och vad har ni fått för reaktioner? Vi har än så länge bara berättat för våra nära. Just nu så känner jag att det är privat hur vårat barn kommit till och att det är mitt så jag känner ingen anledning att berätta för folk.

  • KajsaK
    smurfen 11 skrev 2017-09-25 10:47:12 följande:
    Nu är jag inte gravid än, men svarar ändå:)

    Våra närmsta vänner vet, men inte familjen faktiskt. Inte än iaf.

    Jag tänker att de närmsta vad gäller familj och vänner bör veta, svårt hålla sånt hemligt. Dessutom tänker jag om en olycka händer eller organtransplantation, och barnet skadas behöver man ju kunna tala om att det är äd, man vet kanske inte nåt om sjukdomshistorik hos donatorn.

    Men tänker du berätta för barnet men inte så många fler?
    Här i Sverige måste man berätta för barnet, så över tid kommer ju fler att få veta...
  • KajsaK
    Zwillinge86 skrev 2017-09-25 18:09:08 följande:
    I väntan mellan IVF och ÄD, som för oss rörde sig om något år, pratade vi ganska öppet om att det var ett alternativ. När vi sen var igång så berättade inte jag för någon, mest för att jag tidigare låtit alla veta vad vi går igenom och då står man där med full insyn i misslyckandet. Min sambo däremot berättade för sina vänner, som inte haft någon insyn i våra tidigare behandlingar. När det blev plus så berättade vi allt för våra familjer och några nära vänner. Tanken var att vi skulle vara öppna med att det var ÄD, men jag blev så jäkla provocerad av att jag knappt hann berätta att vi var gravida innan folk frågade hur det gått till. Kände plötsligt att vi inte har mer redovisningsskyldighet än andra, så jag slutade svara och uppgav bara att barnet kommit till av hårt kämpande och en oändlig kärlek. Nu är istället planen att berätta för sonen först så får han berätta för de han vill. Vi tänker att han ska växa upp med informationen om att vi fått låna ett ägg som det mest självklara i hela världen, för att avdramatisera det hela. Han har redan nu som 2-åring böcker om ÄD som ett naturligt sätt att föra det på tal.
    Känner som du, nu har vi berättat för de närmsta, men blir också provocerad av folk som frågar hur det gått till.
    Tänker också introducera det tidigt för barnet. Har du tips om bra böcker och sätt att göra det? Har sett nån bok bara :)
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016