• KajsaK

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Maran73 skrev 2017-06-30 08:35:48 följande:
    Hur går det med värken Kajsa? Har du varit på VUL förresten? Det är säkert helt ok därinne. <3 Du, saknar dig i tråden "vi som är gravida efter ÄD 2017". Kram
    Hej, har ff molvärk men tror det är normalt, har blivit en hel del förstoppad också så kan va en kombo med växande livmoder. Nästa vecka är det dags för ul! Känns så jäkla nervöst! Är det förästen ul eller vul dom kommer göra? Haha noll koll :)

    Ok ska titta in i den tråden! :) tack och kram
  • KajsaK
    UndrandeSökare skrev 2017-06-30 13:35:31 följande:

    KajsaK- De flesta gyn gör vul (vaginalt ultraljud) tom v10 Längre fram gör de ul utanpå magen..


    Ok, tack! :)
  • KajsaK

    Varit hos läkaren idag och blev sjukskriven tre veckor för yrsel och utmattning. Kollade även nå blodvärden. Ligger hela dagarna än fast jag även sover hela nätterna. Idag har jag även varit skakig och haft hjärtklappning hela dagen och har senaste veckan blivit anfådd så fort jag gör något.
    Återstår att se om fk godkänner...
    Även börjat nedtrappning av medicinerna idag.

  • KajsaK
    supertjejen skrev 2017-07-14 16:13:58 följande:
    Oj KajsaK! Hoppas det snart blir bättre! Har du varit på ul? Tror du att det är pga mediciner du är så trött eller är det bara bebisen?
    Jo var på ul förra veckan, allt såg bra ut:) jag tror nästan att det kan va både medicin och bebisen, bara sover alltså...

    Kram
  • KajsaK

    Det här med att bada, ha samlag osv tror jag gäller typ första månaden iaf, men kan ju va bra att undvika längre...

  • KajsaK

    Jag frågade kliniken här i Sverige om jag skulle ta nå extra vitaminer, men det var bara folsyra jag skulle ta. Tar dock ändå magnesium, d-vitamin, k-vitamin och c-vitamin som jag gjorde även innan fet.

  • KajsaK
    Provence1 skrev 2017-08-08 11:50:47 följande:

    Ändrade ni er kost inför och efter ÄD?

    Jag har fått rådet att äta mer protein o dricka mer. Är dålig på att dricka vatten så måste tvinga i mig men det gör jag gärna :)

    Progynonet gör att jag samlar vätska o har lite svullna ben o fötter, ngn mer som fått det?


    Nej jag äter ganska som vanligt, undviker vissa grejer, Livsmedelsverket har bra info för gravida:) fick inga speciella råd från kliniken, bara att fortsätta med folsyran till v 20.
    Småäter en hel del dock, försöker att ta lite frukt å fibrer :)
  • KajsaK
    GrodanS77 skrev 2017-08-25 14:32:07 följande:
    Det är lugnt, det är inte lätt att hålla isär alla.

    Jag ska köra med femanest (östrogen), kortison, folsyra från mensstart.
    Efter FET blir det ovanstående + ökad dos kortison, lutinus och trombyl.

    Vid förra försöket som var färskförsök så använde jag inte kortison eller trombyl, men eftersom jag fick plus som bara varade i 2 dag typ så ska vi försöka öka chanserna lite mha lite extra smått och gott

    Vi gör privat i Umeå. 3 års j-vla kö för att få göra det (de sa 1-2 år när vi ställde oss i kö). Vi fick 8 ägg, 5 blev befruktade 1 sattes in och en blasto i frysen. Den är blaston som vi ska använda nu. Blir sista försöket där. 

    Har för övrigt rejäl mensvärk nu, så vem vet...kanske börjar redan i morgon med en schysst pillercocktail. Cykeltiden är sig inte lik efter förra hormonbehandlingen. Brukar ligga på 27-28 dagar, första efter behandling var 31 sen 29 och nu verkar denna bli 26. Förvånad

    Trevlig helg på er! Nu ska jag snart dra vidare på Afterwork
    Hej grodan! Vi har oxå gjort ÄD i Umeå. Till oss sa dem oxå kö i 1,5-2 år och det tig 1,5 innan vi gjorde första försöket. Sen ett glapp på 10 månader till andra försöket. Sen tre månader till det sista lyckade försöket. Tagit ca tre år allt som allt för oss. Väntan var en riktig pina!

    Hoppas allt kommer gå bra för er!!!

    Vi gjorde två et och nu det sista var fet. Jag sa att jag ville att dom använder embryoglue denna gång och det gjorde dem, samt så fick jag även trombyl denna gång utöver lutinus, femanest och estradot. Dom sa även att frusna embryon är riktiga fighters då dem dels är odlade längre innan nerfrysning, samt då om dem även klarar upptiningen!

    Och enligt min erfarenhet är det ju så då de första färska försöken misslyckades...

    Visst vare fet ni ska göra? Är det på ivf kliniken på nus?
  • KajsaK

    Ja det är mkt ont om donatorer i Sverige. Vår första donator vid första försöket var lik mig i hårfärg längd och vikt. Men där blev det inget kvar till frysen. Vår andra donator där det lyckades vid andra försöket är inte alls lik mig, varken i hårfärg ögonfärg längd eller vikt. Jag känner att det inte spelar någon roll. Men är man inte kräsen med hur donatorn ser ut så går det fortare vad jag förstått.
    Denna donator verkar dock ha samma färger som min sambo. Och än om vi skulle fått ett genetiskt gemensamt barn så garanterar ju inte det att barnet blir likt mig i utseende ändå.
    Något jag förstått under denna process är att utomlands verkar dem mer kunniga och noggranna med prover osv än här i Sverige. Och denna sista lyckade gång så kände man sig som ett får på kö, det var verkligen in och ut, dom hade tio et/fet att göra den dagen och vi fick dela rum med ett annat par medans vi väntade vilket kändes si så där. Samt så har dom blandat ihop oss med ett annat par en gång vid ett besök, så lite rörigt där! Men personalen har alltid varit trevliga! Dock stressade.

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016