• KajsaK

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Det som känns så jäkla jobbigt är tanken att man själv kanske orsakat missfall eftersom jag blev tillsagd att sluta med medicinerna i måndags efter provsvaren... Har mailat dom idag men fått svar att dom har hög arbetsbelastning och svarar så fort dom kan.... Har ju känt mig gravid hela tiden och googlar man och hör med er här så stämmer det ju med missfall... Var ju ändå en stor blodig geleklump som kom ut....inte nån miniklump direkt...

  • KajsaK
    supertjejen skrev 2017-03-23 13:11:08 följande:

    KajsaK: Jag tror att det är bra att du får ställa alla frågor du vill så släpp inte förrän du får dina svar. Jag tror dock att du kan lita på dina resultat, du tog ju ett gravtest först, om jag inte minns fel, som var neg. Om man utgår från att testet var ok så borde det ha visat nåt då. Sen kollade du ju med blodprov senare, och då borde du fått annat svar på hcg om du vore någon m lågt hormonpåslag. Detta är bara hemmasnickrade teorier, självklart ska du prata m läkare, men det är ju hemskt när man kommer i de där tankarna, att jag borde ha gjort annorlunda. Min upplevelse är också att det är svårt att skilja på vad som är vad då man tar så mycket hormoner.


    Jo man får ju mkt funderingar, när testen visat negativt men det kommer ut en stor klump som va lika stor som cirkeln blir om man sätter ihop tumme och pekfinger... Plus att jag hade så himla ont i magen.

    Men får se framemot nästa försök istället!
  • KajsaK
    Ash74 skrev 2017-03-23 21:29:45 följande:

    Insättningen gick bra med blastosysten. Nu väntar hemfärd imorn och otålig väntan.

    Styrkekram till dig KajsaK!


    Tack så mkt :) och lycka till med ruvningen :)
  • KajsaK

    Hej allihopa och stort grattis till er som fått barn och väntar barn! Så kul! :)

    Jag ökade estradotplåster dosen för ett par veckor sedan och ska på fredag påbörja proverakur för att få blödning. Samma dag jag får blödning ska jag höja estradot till 100, starta med femanest och höra av mig till ivf kliniken. Ett par-tre veckor efter det ska det väl bli vårt första FET, bara gjort ET tidigare (2ggr) som ej lyckats. Denna gång nämnde jag även för läkaren att jag läst om embryo glue, och denna gång ska dom använda det samt att jag ska få en kur med blodförtunnande.

    Ååååååååh vad jag håller tummarna denna gång! Samtidigt som man inte vågar hoppas.

    Jag bävar även extremt mkt för att starta dessa höga doser av östrogen och progestoron, mådde inte alls bra förra gången... Blev extremt deppig, nervös, ångestfylld och kände bara att livet var piss, plus sov dåligt, huvudvärk och massa annat, har läst att man har rätt att vara sjukskriven under hormonbehandlingar vid ivf om man blir påverkad och tänker prata om det med läkaren om det. Samt att jag har en väldigt tungt jobb både psykiskt och fysiskt och stressigt, vilket inte känns som optimala förhållanden under sån här ivf process...kommer inte orka annars...

    Nä nu håller vi tummarna för alla som kämpar!

  • KajsaK

    Grattis onewish! :)

    Jag började med estradot 100 mikrogram och femanest 2mg*3/dag för ca 3v sedan. Var på vul förra v för att kolla livmoderslemhinnan som då bara var 6mm, så ska tillbaka imorgon för nytt vul såsom vill att hinnan ska va 8mm. Har den vuxit till rätt tjocklek så blir 3:e ÄD försöket av med ett FET denna gång.
    Vart sjukskriven tom 29:e pga biverkningarna av hormonbehandlingen. Kommer dock be om att bli sjukskriven ytterligare en tid efter FET då jag brukar må ännu sämre utav lutinus som kommer bli insatt, samt har ett jobb som som är mkt tungt fysiskt o psykiskt och även risk att bli slagen finns..

    Håller verkligen tummarna att det ska funka denna gång!

    Kram till er alla o lycka till!!

  • KajsaK
    GrodanS77 skrev 2017-05-17 16:19:16 följande:

    Halloj,
    Jag hoppas få joina er här. Jag har gjort ÄD i Umeå och är på rd5 (2-dagars).

    Lite kort om vår historia. 40 år, maken 46. Försökt i snart 9 år. 5st påbörjade gradviditeter varav 3 utomkved, där 2 av dem tog äggledarna (graviditeter på naturlig väg). 2 st MA i v16 resp 19 (fostren hade dött i ca v.12 resp v.15). 6 st fullförsök med IVF och ett FET. IVF'n har alltså resulterat i 3 av de påbörjade graviditeterna. Dålig äggreserv och antagligen dåliga ägg också så därför ÄD. Vi bestämde att vi inte ville göra utomlands så vi ställde oss i kö till Umeå som gör privat då vi inte får via landstinget där vi bor. 1-2 års kö sa de när vi ställde oss i kö, 3 år tog det innan vi fick göra detta försök. Suck, ångrar ju lite att vi inte tog utomlands ivarjefall...

    Så jag är ny på ÄD. Procren (?) sprutan som satte mig i klimakteriet gick bra, bara väldigt mycket värmevalningar under natten/morgonen. Femanest mådde/mår jag mycket sämre av (humörsvängningar och gråtfärdig) och sen nu också lutinus. Blää för alla dessa hormoner

    Har lite frågor och funderingar som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med.
    Kan mensen komma innan man slutat med femanest och lutinus? Eller kommer den först efter man avbrutit behandlingen? Läste någonstans att den kommer 3 dagar efter avslut?

    Vid ivf och ägglossningssprutan så har jag fått väldigt ömma bröst. Vid äd så har jag inte känt något sånt tills i går då ena bröstet började ömma lite, idag ömmar båda lite lite men framförallt så kliar bröstvårrtorna. Kan lutinus och femanest ge de symtomen? För visst är det alldeles för tidigt att känna symtom?


    Hejsan! Jag gör också ÄD i Umeå. För mig har blödning kommit innan eller exakt den dagen jag slutat med femanest o lutinus. Och tro mig man kan få väldigt mkt symtom av dessa hormoner! Har varit mkt tufft symtommässigt för mig och under RD har jag verkligen trott att jag varit gravid, fått mkt gravidsymtom som i slutändan visat sig enbart bero på femanest o lutinuset...

    Håller tummarna för dig att du är gravid! :)
  • KajsaK
    GrodanS77 skrev 2017-05-17 22:39:27 följande:

    KajsaK, tack för svaret!

    Ja, biverkningar suger. Humöret svänger, magen krånglar, konstant molvärk för att inte tala om flytningarna from hell.

    Gör ni privat i umeå? Hur länge fick ni köa? När ni gjort nya försök (jag förstod det som att ni gjort några) har ni gjort med ny donator då och hur länge fick ni vänta mellan varje försök?

    Vi har bara 1 i frysen. Så funderar lite på vad som händer om inte det här eller det i frysen klarar sig. Och kommer vi orka mer väntan o mer hormoner...?

    Kram o lycka till!


    Jo det är väldans massa symtom man får! Vi gör på ivf-kliniken i Umeå. Vi fick köa/vänta ca 1,5år på första försöket, 10 månader på andra försöket. Första försöket va med en donator, inför andra försöket blev det ny donator (därav långa väntan mellan 1:a & 2:a försöket). Efter andra försöket så klarade sig några ägg till frysen, så denna 3:e gång blir det samma donator som sist :)

    Ja jag förstår din fundering om att orka. Men på nåt sätt gör man det än fast det är tufft...

    Kram på dig
  • KajsaK
    GrodanS77 skrev 2017-05-26 07:52:43 följande:

    Testet var svagare idag, knappt synbart. Så då är det kört för denna gång. Ett litet ynka i frysen, vi får hoppas på det efter sommaren. Kram på er och tack för stödet!


    Så tråkigt... Styrkekram till dig!
  • KajsaK
    GrodanS77 skrev 2017-05-26 17:47:52 följande:

    Kajsak, du räknar som vanligt. Dagen för FET är rd0. Skillnaden är att du antagligen har en 5 eller 6 dagars blasto, så den kommer fästa tidigare än med en 2 dagars. Så ruvartiden innan man kan testa blir kortare. ????


    Ok tack så mkt för svar :) testdagen verkar va samma som vid et, 21(!) dagar... Lång väntan, får se om jag testar tidigare denna gång :)

    Kram
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016