• Micro

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Vårt väntrum skrev 2017-03-02 10:39:53 följande:
    Jag vet inte på vilken dag de brukar frysa in dem. Vet inte så mkt alls just nu förutom att vi har 8 befruktade.
    Vi valde Rixwell, ligger 200 m från stan så väldigt lugnt här. Valde ett "designroom" och fick rum i en annan husdel så har bara ett rum till på vår våning :) sängarna är sköna och jag har sovit gott. Otroligt nöjd m hotellet. Inget alls att klaga på, kan rekommenderas.
    Vi har strosat runt en hel del i stan, så pass att vi är lite less. Haha. Kan tänk mig att det är otroligt vackert här på sommaren, nu mer grått. Vi var på bio igår. Hotellet ligger precis mitt emot hangarerna och bion. Det var en upplevelse, tre våningar m biosalonger! Superfint och fräscht. Kan rekommenderas. Betalade 12,40 euro för två pers dessutom (?!).
    Haha
    Håller tummarna allt jag kan.
  • Micro
    KajsaK skrev 2017-03-06 15:24:45 följande:

    Testdag på fredag, så jävla nervös....


    Förstår precis. Har du hållit dig från att testa? Håller givetvis tummarna.
  • Micro
    Ash74 skrev 2017-03-06 19:26:47 följande:

    Tänker på er alla som ruvar och går och väntar! Själv har mensen äntligen kommit i lördags och i dag har jag börjat medicinering inför planerat FET 23 mars om allt går som det ska. Ska ta 6 mg progynova (östradiol) per dag fr o m i dag och den 16 mars ska jag på ultraljud för att kolla hur tjock slemhinnan har blivit samt ta blodprov (östradiol och progesteron).
    Vore intressant att se hur era medicineringar ser ut.


    Har haft liknande behandling men har haft svårt att bygga slemhinna så mer o mer medicin för varje gång. Någon gong tabletter och ökat på med Estradot plåter. Sist hade jag jättedos, Estradot plåster 100 mg 2 st som byttes varje dag och det fungerade bra. Den han bli 10 mm vid sista ul men gick ihop lite till transferdagen. Tyvärr minus så jag gissar att det blir samma vid nästa försök.  


  • Micro
    KajsaK skrev 2017-03-10 09:28:42 följande:
    Huuuur kan testet visa negativt...?! Vägrar tro på det och ska göra nytt test om några dagar.... Förutom de symtom lutinus ger så har jag ju massa andra symtom som enl. Fass lutinus inte ger.

    Nja har tagit jäkligt lång tid här i Sverige... 10 månader mellan våra ET, så en jäkla väntan har det varit...

    Orkar inte... Va nästan helt säker att det skulle visa + denna gång...

    Om det visar negativt på måndag då jag tänker kolla igen så har vi iaf två embryon i frysen så det borde ju bli rätt snart FET då... Nån som vet hur länge man måste vänta på nytt försök om man har embryo i frysen??
    Vad tråkigt, styrkekramar<3
    För kroppens skull kan man köra på nästa "vanliga" mens alltså den som kommer efter blödningen vid avlutad medicinering men en del kliniker vill att man väntar längre. Hoppas ni får köra på snart igen så ni hinner innan sommaren om det inte blir + nästa vecka.
  • Micro
    Strandhem skrev 2017-03-15 22:32:05 följande:

    Hej alla! Hoppas det är ok att jag hoppar in i er tråd.
    Fick för tre år sedan tvillingflickor via äggdonation och är väldigt lycklig över detta. Vi hade tur och fick många ägg till frysen vilka vi nu använder för att försöka skaffa ett syskon till.
    Vi har redan gjort 4 misslyckade försök med blastocyster och jag börjar nu känna hopplöshet. Kommer det inte att fungera... man blir så rädd.
    Då jag gjort behandlingen i Danmark känns de inte så vana vid donationer och jag ber nu om er hjälp.
    Jag har själv valt att nedreglera mig själv vid 2/4 försök. Detta för att lättare ställa in mig då jag har oregelbunden cykel. Sen uppbyggnad av slemhinnan från dag 3 med Femanest (östradiol) 2gx3/dag och sen progesteron 6 dagar innan FET.

    Finns det något mer jag kan göra så ägget vill fästa???

    Oddsen ska vara så bra vid blastocyst och vi har nu gjort 4 misslyckade försök...

    Har gjort Hysteroskopi och livmoderslemhinnan var superfin!

    Snälla ni har ni några tips så skulle jag vara så otroligt tacksam.

    Stor kram till er alla som kämpar


    Låter som ni har samma historia som vi. Har gjort 3 syskonförsök, första o tredje neg o andra mf i v 13. Funderar på samma som dig om d kan behövas ngn utredning. Går i Riga o d kör på m samma protokoll trots misslyckande. Jag blev väldigt nere o deppig efter sista misslyckade försöket, kändes riktigt hopplöst.
  • Micro
    Mooki skrev 2017-03-17 10:58:30 följande:
    Jag fick akutkit med spruta samt tabletter med mycket koncentrerad c-vitamin när jag gjorde mitt färskförsök på IVF Riga (mars 2015).
    Jag går oxå på ivf Riga. Vad var d för medicin o spruta du fick? Har du haft problem m blödningen före det? Jag har inte fått nåt sånt men d kan ju vara bra att ha om utifall.
  • Micro

    Efterlyser er input. Har varit i kontakt m kliniken i Riga inför 3e syskonförsöket (fick barn via äd på först försöket, sysnonförsök 2 negativa och ett mf). Har i flera mail frågat om det ska ändra ngt i behandlingen eller om jag ska göra några undersökningar innan 4e försöket. Först ingen respons. Nu har de föreslagit att om jag vill kan jag göra ERA test för att se om mitt inplantationsfönster flyttats. Alltså om transferdagen ska flyttas. Tror in att det är något jag bör göra? Har ju blivit gravid 2 ggr av 4 försök, även om den kan flyttas efter graviditet. Kostar en hel del plus en extra resa till Riga. Vad tror ni? Känner mig osäker.

  • Micro
    Anonym (Längtar) skrev 2017-03-20 17:39:13 följande:
    Hej micro :) jag har gjort ERA testet i spanien innan första överföringen och andra. Den visade att den var inte receptivt på de tillfällen. De fortsatte med tredje insättning , de valde en dag efter resultaten från ERAN med kanon fina embryo , fick emunnstöd och allt , det blev negativt. Jag byte klinik eftersom jag hade bara en embryo kvar. I den andra kliniken mätte de mina hormoner och fick mindre medicin och fick också progesteron injektion som man tar subkutan. Min lemhinna blev lite över 7 och idag är jag på rad 12 och fick positiv på urin stickan. Har absolut inga som helst syptom, jag trodde att det var kört!! De andra gångerna har jag haft problem med tuttarna och lite mer. Läkaren på den kliniken sa till mig att genom att se hur hormonerna utvecklar sig under medicinering har man ingen avvikelse i det så är det bortkastad pengar tyckte hon. Så nu hoppas jag att det fortsätter att utveckla sig till en fin bebis :))...kram.och lycka till..
    Stort grattis. Tack för att du delar med sig av dina erfarenheter. Vilken klinik går du på nu?
  • Micro

    Tack allihop, era erfarenheter är betydelsefulla. Jag funderar på om det är idé att göra ERA test eftersom jag blivit gravid 2 ggr, varav ett barn. Kliniken verkar vara inne på samma spår, att det tagit sig 2 ggr. Får fundera på hur jag går vidare.

  • Micro
    Trissan4 skrev 2017-03-24 08:55:20 följande:
    Jo det går bra vi har som det såg ut igår 11 fintbefruktade ägg. Insättning idag vid 12. Jättenervösa nu eftersom jag aldrig varit med om en insättning.
    Insättning brukar gå fort o inte kännas mer än en vanlig gyn undersökning. Lycka till!
  • Micro
    Trissan4 skrev 2017-04-05 11:11:48 följande:
    Hej tja om jag säger som så. Så blir jag nog tvungen att fortsätta med medicinerna ett bra tag till. ;)

    S-hcg ligger på 270
    Stort jättegrattis. Själv ruvare på ett embryo, sedan igår.
  • Micro
    Ash74 skrev 2017-04-05 16:37:27 följande:

    Åh Grattis Trissan!!!! Vad glad jag blir att du har plussat. Det ger mig hopp! Och håller alla tummar för dig Micro som ruvar. Själv går jag och undrar hur lång tid det tar innan blödningen kommer sedan medicineringen avslutats? Någon som har erfarenhet? Slutade med hormonerna i måndags då jag fick mitt negativa besked.

    Vill börja ladda om för nytt försök!


    Tack. För mig har det tagit ca 5-6 dagar innan den kommit.
  • Micro
    pipperoni skrev 2017-05-03 15:16:00 följande:
    Ja, jag skaffade Viagra inför förra försöket, men då satte han in Tamoxifen istället. Det verkade ju hjälpa för slemhinnan var 8,4 mm vid äggplocket. Men, jag stimulerade ju med Gonal-F den gången och inte bara Progynon. Det som oroar mig är också att jag bara blödde ca 1 dygn efter att jag slutat med tabletterna. Tidigare IVFer har jag snarare blött mer än vanligt. Så det känns som att något inte är som det ska. Kör lite akupunktur nu inför första ÄD-försöket och kommer nog att köra med Estradot direkt utöver Progynonet när vi sätter igång och hoppas att det får bättre.
    Jag har haft dubbla Estradot plåster 100 mg (starkaste) som bytts varje dag, från mensdag 3 till fet senaste gångerna, högre dos för varje gång, då har slemhinnan hunnit växa tillräckligt. Min gyn hemma har varit förvånad över den höga dosen men har märkt att det fungerat bra. Hon säger att plåster är bra inte bara för att d är hög dos utan även att tillförseln av hormon blir jämnare än när man tar tabletter/vagitorer ngn gång/dag. Lycka till.
  • Micro
    GrodanS77 skrev 2017-05-24 07:27:12 följande:

    Emmet, tyvärr vet jag ingenting om blodgrupper och matchning. Har gjort i sverige och de sa ingenting alls om det. Men å andra sidan så är det ju de som gör matchningen, vi får inte se några bilder. Vet bara att hårfärg och ögonfärg är samma min, och att hon är några cm längre än mig (vilket bara är positivt!)

    Om man nu skulle lyckas med konststycket att bli gravid, vet ni hur man räknar BF? Är "sista mensens första dag" 14 dagar före ÄP? Jag har ju varit nedreglerad i 1 1/2 månad innan ÄP så min cykel kan man ju inte gå på. Eller väger man in att min cykel brukar ligga kring 26 dagar och inte 28? 2 dagars skillnad är väl inte hela världen, men skulle ju vara kul att veta det rätta.


    Här är en bea sida för att räkna ut bf vid ivf/äd. Har fått den via fl o tipsat andra. Kan även se när milstolpar som ex v 12 infaller mm. Vilken klinik går du på? Stort lycka till håller tummarna.
  • Micro
    Cathy skrev 2017-05-24 15:19:47 följande:

    Emmet1976; de kliniker jag har varit i kontakt med har sagt att blodgrupp inte spelar roll och samma sak säger de om rhesus. Jag är själv negativ och min dotter blev positiv och då fick jag profylaxspruta. I ny graviditet vill jag gärna ta den tidigare för det föreligger en viss risk att fostret redan rätt tidigt får problem pga olika rhesus. Men i Sverige iaf vill man gärna ge sprutan först ca v25-28.


    Jag är rh neg o min son positiv. Jag tog sprutan efter förlossningen o efter mitt mf. Har inte hört om att man ska ta den under graviditet? Vet du hur d fungerar vid ev ny graviditet?
    Emmet: Jag har fått info att blodgrupp el rh inte spelar ngn roll.
  • Micro

    Skriver i den här tråden oxå. Är d inte lite sent att görs fet på cykeldag 25? När jag blev gravid sist var dag 21, tyvärr mf. Läkaren är bortrest innan känns som om d anpassar efter d o inte min kropp:(

  • Micro
    UndrandeSökare skrev 2017-06-15 19:46:55 följande:
    Är du nedreglerad eller gör du insättning i naturlig cykel?
    Om du gör insättning i naturlig cykel, hur lång är den? och när får du utslag
    på ÄL -stickan ungefär? och hur gammalt är embryot?
    Inte nedreglerad, stimulerad med progynon o Estradot, då min slemhinna växer till sakta, fr cykeldag 4, embryot är 5d blasto. Har ju återfört så tidigt som dag 20 förut men varierat.
  • Micro
    Cathy skrev 2017-08-08 15:34:09 följande:
    Ledsen för sent svar, har inte varit inloggad! Har man fått spruta efter förlossning så borde det inte vara nåt problem vid ev ny graviditet. Hur går det för dig? Är ni igång med nya tag? Eller du kanske redan har plussat?
    Tack för ditt svar. Har oxå varit utloggad lång tid o njutit av semester o fl m min 2 åring hela sommaren. Gjorde hysto i maj o vid nästa stimulering var inte kroppen m på noterna så avbröt. Medicinerar just nu inför fet den 22 aug. Blandade känslor inför ännu ett syskonförsök, femte gången, varav ett sent mf. Ibland känns d hopplöst, ibland taggad o positiv. Var i processen är du?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016