• Micro

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Vårt väntrum: de brukar synka m att du får ta en sprut för nedreglering, antar att du hunnit få svar. Förstår att du är nervös. Vi går på ivf Riga o fick en son efter vårt färsk försök:) Jag åker förhoppningsvis oxå till Riga i jan för 3:e syskonförsöket. Om min slemhinna växer ok, lite svår. Tyvärr fick vi mf i höstas. Håller tummarna för oss.

  • Micro
    Vårt väntrum skrev 2017-01-02 18:35:53 följande:

    Tack alla för svaren!
    Absolut att jag skall fråga om detta. Vågar inte laborera själv.
    Av våra 11 återföringar har jag börjat blöda före td 9gr så hoppas dom ger mig redigt m stöd ;)

    Micro: nix ännu inget svar. Inte ett dugg mindre nervös bara. Haha


    Massir att oroa sig för. Skönt iaf att börja känns till Riga rätt bra efter flera besök:))
  • Micro
    Anonym (Conor) skrev 2017-01-14 11:21:05 följande:

    Hej alla!

    Har lite funderingar som jag hoppas nån kan hjälpa mig med. Har blivit gravid genom ÄD på Ivf Riga, är i vecka 11 (10+4). Har varit så lycklig över detta tills illamåendet kom och jag fick veta att det är tvillingar! Shock! Trots att jag tidigare har känt att tvillingar vore fantastiskt är det något som har hänt, jag har blivit rädd.

    Vill absolut inte verka otacksam eller förolämpa er som kämpar men har mått och mår fruktansvärt illa och har fått någon slags panik i och med alla risker som tvillinggrav medför. Hon som gjorde tidiga ultraljudet skrämde upp mig rejält och sa att "just därför sätter vi inte tillbaka 2 blasto i Sverige, just för alla risker med tvillinggrav..." Men min blasto har ju delat sig, annars skulle det inte vara enäggstvillingar. Känner mig så orolig för allt som kan hända och efterfrågar lite positiva erfarenheter och uppmuntran från er här i tråden. Kram och lycka till ni som kämpar!


    Stort grattis. Förstår hur du känner. Vi går också på Ivf Riga och vid förra syskonförsöket satt vi in 2 blasto.(ett bra o ett sämre). När jag började närma mig testdag och sedan plussade fick jag också panik för komplikationer mm och hade det fram till tidiga ul som visade att endast ett fäst. Tyvärr blev det mf. Nu inför tredje försöket vet jag inte hur jag ställer mig till 2 embryon. Tyvärr tinar de ju alltid 2 o känns inte bra att kassera ett som vi gjorde vid första syskonförsöket eftersom vi "bara" har 4 kvar. Dessutom säger läkaren i Riga att jag har liten livmoder, så hon vill helst inte sätta in 2 om båda är bra, vilket ingen läkare hemma förstått vad hon menar. Vi får fundera hur vi ska göra. Återigen stort grattis, det kommer säkert att gå jättebra.
  • Micro
    Sthlmsthlm skrev 2017-01-17 16:59:51 följande:
    Måste de tina två? Jag gjorde FET på ava Riga och de tinade bara ett. De frågade innan om jag ville ha ett eller två tillbaka och jag valde en. Verkar ju extremt dumt att slösa ett embryo. Hellre ha en reservdag i Riga om embryot inte överlever upptining.

    Jag funderade mycket om jag skulle ta ett eller två. Jag har faktiskt fått tillbaka tre (!!) blastocyster en gång i Danmark. Helt crazy. Men inget tog sig. Nu med ÄD med en bevisat fertil donator kändes sannolikheten hög att det skulle gå. Kliniken bedömde tvillingrisken typ 30%, men chansen att bli gravid endast 5-8% högre. Jag kände att om det INTE blir något har jag ju slösat bort ett embryo som aldrig ökade chansen mer än lite lite. Hellre göra ett nytt separat försök med det. I tillägg gjorde vi PGS som sorterar bort kromosom-fel. Jag är 41 år så tvillingar hade kanske varit enda chansen på syskon. Jag är tvilling själv och vet hur härligt det är. Men jag ville inte vara "girig" och öka risken bara för att uppfylla kärnfamiljs-drömmen. Är tacksam för ett barn.
    Tack för ditt svar. Jag får fråga, kanske inte måste tina 2 men tror d eftersom d är frysta 2 o 2. Hoppas så på att få ett helsyskon till sonen m nåt av d 4 vi har kvar.
  • Micro

    Glömde skriva. Finn i bland möjlighet att frysa om ett tinat embryo i stället för att kassera men högst osäkert o vid vårt första försök gick d inte. Svårt dilemma frågan om ett el 2 tycker jag.

  • Micro
    PeeWee44 skrev 2017-01-20 12:47:02 följande:

    Nu är det nära nästa insättning för oss! Fick mina provsvar från Werlabs och dr D vill att jag efter 10 dagar på 0,5ml Neupogen nu går upp och tar 1ml om dagen och höjer kortisonet till 20mg/dag redan nu. Om blodprovet på tisdag är bra så åker vi ner onsdag för insättning torsdag, sen bär det av hem igen på lördag. Denna gång med Neupogen har jag bara tagit ett IL-dropp. Nu håller vi tummarna för att Progesteronvärdet är bra på tisdag.
    Är det någon som vet om det skiljer i upptag på Utrogest om man tar oralt eller vaginalt?
    Trevlig helg på er. Kram P


    Spännande, ni är d nära. Håller tummarna! Min klinik säger att d är samma upptag oralt o vaginalt.

    Ok resultat på ul idag, slemhinnan behöver växa till lite mer men verkar lovande. Hoppas på fet nästa torsdag.
  • Micro

    Någon som vet hur d fungerar m återfrysnig av tinat embryo? Mina embryon är frysta 2 o 2 o därför måste d tina båda. Kliniken säger att om jag bara vill ha ett tillbaka så kan de återfrysa d andra. Första syskonförsöket skulle det götas ett men d gick inte. Är det ofta då? Antar att d beror på kvaliteten på embryot? Har ni erfarenhet?

  • Micro
    PeeWee44 skrev 2017-02-02 09:34:38 följande:
    Det gick inte för oss att frysa sista embryot. Det överlevde inte pga dålig kvalitet.

    Lycka till imorgon.
    Tror d var så för oss oxå. Tänker att går d inte att frysa hade d nog inte heller lett till ngn graviditet. satte jag in båda sist eftersom ett var bra ett sämre kvalitet. Blev gravid m ett men tyvärr mf. Får helt enkelt bestämma på plats när jag vet hur embryona ser ut.
  • Micro
    Vårt väntrum skrev 2017-02-06 09:59:10 följande:

    Hörrni:
    Nu kommet en drös frågor inför ET som jag tror fe flesta här inne fått ta ställning till. Svara gärna :)
    1: 1 eller 2 ägg tillbaka? Och varför? Valde bi själva?
    2: Man får tydligen välja mellan: 3 dagars, 5 dagars, embryo glue och akupunktur... många val. Vad gjorde ni?
    3: vilket hotell bodde ni på och var det bra? Pris/natt?

    Vi går på AVA Riga. Lutar åt 3dagars embryon... kommer stanna hela tiden i Riga så vill gärna få tips på saker att göra och bo på :)

    Kram på er


    Nånga frågor att ta ställning till. Vihar valt ett på rekommendation fr läkaren. Men förra gången satte vi in 2 då ett var mkt mindre, inte då bra. Hon trodde inte det skull ta sig o vi ville inte "kasta" det. Har känt mig väldigt kluven o funderat eftersom våra embryon är frysta 2 o 2 så måste de tina 2 men vi går på ivf Riga så kan vara annat på Ava.
    Våra odlades i 5 dagar men som sagts beror d väl på hur många man får. Vi fick 14 fr början o efter 5 dagar var 9 kvar. Olika kvalitet dock men d vet man ju inte förrän de tinas.
    Har tagit embryo glu men d säger att d inte har statistik på om det hjälper.
    Har bott på jättebilligt hotell ca 300kr men rek att bo på liknande scandic nivå. Inte kul m biltrafik o lettisk frukost. Har bott på Albert hotell senaste gångerna ligger nära min klinik men finns många jämförbara pris mellan 6-800kr som ligger mer centralt.

    Hoppas d går bra m donatorn. När ungefär åker ni?
  • Micro
    Trissan_76 skrev 2017-02-09 18:01:49 följande:

    Hejsan alla härinne.????

    Nu är vi på gång. Ska börja med pillerna ikväll....

    Jag har en del frågor till er som är lite mer erfarna på detta( vårt första försök)

    Hur har ni åkt dit? (Ava Riga) hur tidigt/sent kan man boka resa?

    Vi kommer att stanna hela tiden så ni som gjort det var har ni bott? Bra? Dåligt?

    Mat? (Vi kommer att ta med vår 6-åring)

    Vad kan man hitta på med en 6-åring om någon vet????

    Jag är inte ens van resenär så jag vet knappt hur man bokar flyg heller.??

    Tacksam för all hjälp jag kan få.

    Kram på er????


    Se mitt inlägg fr 6 feb skrev lite om hotell. Brukar alltid flyga Baltic Air, oftast billigast. Brukar be kliniken om en tid på FM 10 el 11 för att kunna flyga hem direkt efter kl 14.50. Måste även hinna m plan inrikes. Enklast om ni är flera är taxi till o fr flygplatsen kostar ca 12 euro. Ta röd Baltic Taxi, seriösa, bara att gå ut fr flygplatsen o vinka in en. Kliniken el hotellet kan beställa återresa.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016