Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Nu ökar BNP!

    www.svt.se/nyheter/inrikes/fler-rekryteras-till-pressad-bombgrupp

    Fler rekryteras till pressad bombgrupp

    Polisens bombskydd har aldrig haft så mycket att göra som i år. Nästan varje dygn går larmet någonstans i landet, och nu ska fler bombtekniker rekryteras.

    - Under de senaste två åren har vi haft en kraftigt stigande trend med antal sprängningar. Företrädesvis till en början i storstadsregionerna Stockholm, Malmö, Göteborg, men nu även på andra håll i landet, säger nationella bombskyddets operative chef Jon Wåhlander.

  • K Markatta

    Idag presenterades lite ny bombstatistik:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/sprangningar-fordubblas-i-syd

    Dubbelt så många sprängningar i Sydsverige

    Antalet sprängningar i region Syd har fördubblats under det senaste året, rapporterar SVT:s Veckans brott. Under perioden januari till oktober 2018 sprängdes det 34 gånger, medan siffrorna för 2019 visar att antalet fördubblats.

    Mellan januari och oktober år 2019 har det sprängts 71 gånger i region Syd. Enligt Ylva Ehrlin, analytiker på Nationella bombskyddet, är det siffror som sticker ut.

    - Vi är tio miljoner människor i Sverige men den här nivån på sprängningar har jag inte hittat någon motsvarighet av i något industrialiserat land, säger hon.

  • K Markatta

    ... och från den gångna natten hämtar vi nytt material till framtida bombstatistik:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/larm-om-explosion-i-malmo-2

    Explosion i Malmö - tre personer gripna

    En kraftig detonation har inträffat vid en parkerad bil på Seved i Malmö. Polisen har anhållit tre personer misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse.

    - Vi vet ännu inte vad som har hänt. Det finns inga uppgifter om några personskador, men det är skador på bilen och på en närliggande fastighet, sade Henrik Hagström, vakthavande befäl vid polisen region Syd under natten.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/misstankt-explosion-i-vaxjo

    Explosion utanför lägenhet i Växjö

    Tidigt under fredagsmorgonen inträffade en explosion vid en lägenhet i bostadsområdet Araby i Växjö.

    - Vi fick in flera samtal som berättade om en hög smäll från Araby. När vi kommer dit kunde vi konstatera att något exploderat utanför en lägenhet, säger Calle Persson, presstalesperson hos polisen.

    www.expressen.se/gt/flera-bilar-i-lagor-kraftig-rokutveckling-/

    Kraftig explosion - bil har sprängts i luften

    En bil har sprängts i luften och orsakat brand i flera bilar på en parkering i Landvetter utanför Göteborg. När räddningstjänsten kom till platsen så brann tre bilar och två låg på taket. Nationella bombskyddet har varit på platsen.

    - Vår bil hade flugit flera meter och landat på taket två parkeringsplatser bort, berättar en drabbad granne.

  • K Markatta

    Jamen, jamen... om vi bara byggt fler fritidsgårdar och daltat ännu mer med denne bortskämde artist hade det här aldrig hänt!

    www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/berattade-i-malou-nu-haktas-artisten-for-mord/

    Berättade i "Malou" - nu häktas artisten för mord

    Han har suttit i TV4-soffan hos Malou von Sivers, fått ha en egen musikstudio i fängelset och tre gånger de senaste åren lyckats slippa fängelse efter olika våldsbrott.

    Artisten med miljoner spelningar på Spotify har fått chans på chans.

    Klockan 09.53 häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord på en man som senare hittades bränd på en gård utanför Knivsta.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-11-06 22:35:57 följande:

    Vad tycker du själv om  moderatpolitikerns förslag att sjuka människor ska åka sjuktransport med kommunens sopbilar för att spara pengar?


    Det var ett förslag från en tjänsteman.

    Även i Salem kan det kanske bli aktuellt att köra patienter till sjukhus med sopbil. Detta efter att fem sjuktransportbilar nyligen förstörts i anlagda bränder:

    mitti.se/nyheter/bilbrand-salem-sjuktransportbilar/
  • K Markatta
    Padirac skrev 2019-11-09 23:58:53 följande:
    Så de kriminella lyckade inte ha ihjäl varandra den här gången Spöke
    omni.se/vittne-horde-skotten-vi-gomde-oss-under-borden/a/QoXBkq

    Vittne hörde skotten: Vi gömde oss under borden

    Vittnen berättar för Sydsvenskan hur någon sköt in genom fönstret till en pizzeria på Möllevångstorget i Malmö på lördagskvällen. En kvinna som befann sig på en restaurang i närheten berättar att hon hörde fem-sex skott.

    - Det känns jättedåligt i magen, säger hon.

    Kvinnan och hennes kompisar gömde sig under sina bord, och även andra personer sprang in på restaurangen för att få skydd.
  • K Markatta
    Rataxes skrev 2019-11-09 23:53:52 följande:
    Förutom en rejäl sprängladdning blev 2 personer skjutna i Malmö. Akuten har spärrats av och bevakas av polis men enligt Lill-Mogge är allt lugnt och folk känner sig tryggare.
    Vi kan väl påminna om vad Malmöpolisen skrev tidigare idag:



  • K Markatta

    mitti.se/nyheter/lavinartat-okning-stockholm/

    Kraftig ökning - tre unga rånas varje dag i Stockholm

    Tre gånger så många unga rånas i dag, jämfört med för fyra år sedan. Varje dag begås i snitt tre ungdomsrån i Stockholm.

    - Rånen begås ofta av ett stort antal gärningsmän mot en eller två ungdomar, säger Pia Sjunnegård Dahlbom.

    - Det är väldigt allvarligt, att de som begår rånen är så hänsynslösa, att unga personer blir kränkta och rädda. De som utsätts blir fruktansvärt rädda, säger Pia Sjunnegård Dahlbom.

  • K Markatta

    Nu ska Malmöpolisen verkligen ta i med hårdhandskarna mot de kriminella som skjuter ihjäl barn och mammor med spädbarn i famnen! Man ska kalla in dessa kriminella och... prata!

    www.dn.se/nyheter/sverige/kriminella-i-malmo-kallas-till-mote-for-att-stoppa-upptrappning/

    Kriminella i Malmö kallas till möte för att stoppa upptrappning

    Efter de senaste dagarnas skjutningar kallas nu kriminella till möte med polisen i Malmö. Mötet ska ske under tisdagen i hopp om att förhindra en upptrappning.

    - Det behöver inte vara de mest våldsamma, eller någon ledare, som kommer. Bara de har legitimitet och att andra lyssnar när de snackar, säger polisen Glen Sjögren, koordinator för projektet Sluta skjut.

Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna