Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    SVT har tittat närmare på några av de gripna:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/det-har-vet-vi-om-de-gripna-i-sverige

    Man, 50-årsåldern, Stockholm:

    På måndagsmorgonen greps mannen som är skriven i Stockholm. Enligt uppgifter till SVT misstänks han nu för synnerligen grovt narkotikabrott.


    Mannen är sedan tidigare dömd för en rad brott, bland annat ett värdetransportrån, och förekommer under mer än tio avsnitt i belastningsregistret

    Man, 40-årsåldern, Uppsala:

    Mannen ses som en tongivande individ inom Uppsalas kriminella värld och var en av de svenskar som greps i Spanien misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott, enligt SVT:s källor.

    Han har kopplingar till stadsdelen Gottsunda och beskrivs av en person inom rättsväsendet som ”en mycket välkänd figur i de kriminella kretsarna”. Mannen är sedan tidigare dömd för bland annat våldsbrott och förekommer under närmare 30 avsnitt i belastningsregistret. Han åtalades så sent som i våras för grovt näringspenningtvättsbrott.

    "Äntligen, honom har vi jagat i många år", säger en poliskälla.

    Man, 30-årsåldern, Uppsala:

    Mannen ingår i samma nätverk som den andra gripna med rötter i Uppsala. Nu misstänks han för synnerligen grovt narkotikabrott. Enligt misstankarna har han haft en ledande roll i hanteringen av narkotika som innefattar aktiviteter i såväl Sverige som i Spanien.

    Sedan tidigare är mannen dömd för bland annat vapenbrott.


    En person, som ovan, som begått 30 brott borde väl rimligtvis redan sitta i fängelse? Att så inte är fallet tyder på att något är fel med nuvarande kriminalpolitik. Problemet kan exempelvis vara den socialdemokratiska mängdrabatten när någon begår många brott.

  • K Markatta
    Flash Gordon skrev 2021-06-09 12:41:00 följande:
    Fantastiskt.

    En kultur håller sina egna rättegångar i kommunens skattebetalda lokaler.

    Det går bra för Sverige nu.

    twitter.com/Hanikranen/status/140253849762239...

    Romska "rättegångar" hålls i kommunlokaler - av personer som jobbar för Malmö stad. 
    ... med S-politikers välsignelse:

    www.expressen.se/kvallsposten/toppolitiker-larmades-om-romsk--rattegang-redan-i-september/

    Toppolitiker larmades om romsk rättegång - redan i september

    När en romsk man i Malmö uppfattade att kommunal verksamhet användes för att kalla honom till "romsk rättegång" kontaktade han Frida Trollmyr, ansvarigt kommunalråd.

    Frida Trollmyr (S) har hävdat att uppgifterna om den romska rättegången är nya för henne. Men i en dold inspelning framgår det att hon larmades om hedersförtryck, korruption och den romska rättegången redan i september.

    - Vad ska jag göra, lägga ner verksamheten? Då begår jag politiskt självmord, säger Frida Trollmyr till den romske mannen i inspelningen.
  • K Markatta

    Den här artikeln bör alla läsa:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/polisen-bryter-ihop-under-intervjun-kanner-mig-helt-maktlos

    Polisen i tårar efter frågan om gängens dolda offer: "Helt chanslös"

    Svenska företagare har förlorat sina familjer, sina verksamheter eller tvingats flytta utomlands i rädsla för att bli dödade, visar SVT:s granskning.

    Anledningen: De blir systematiskt utpressade av kriminella nätverk. Nu slår Göteborgspolisen Ulf Boström larm om att problemet är gigantiskt och att inte ens polisen kan skydda offren.

    - Antingen betalar du eller så står du emot och ditt liv fördärvas totalt, säger han.

  • K Markatta

    www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/kvinna-skottskadad-i-linkoping

    Kvinna beskjuten i Linköping - ska ha träffats när hon klev ur bil

    Under förmiddagen larmades polisen till Universitetssjukhuset i Linköping där en kvinna sökte vård för en skottskada.

    Kvinnan ska ha blivit beskjuten när hon klev ut ur sin bil på Glyttingevägen mellan Ryd och Skäggetorp.

    - Händelsen ska ha skett i anslutning till vägen och inte inne i skogen. Kvinnan ska ha parkerat och gått ur bilen, säger Johnny Gustavsson presstalesperson polisen.

  • K Markatta

    Lite om en opinionsundersökning där man särskilt gått in för att ta reda på vad man tycker i så kallade utsatta områden:

    tt.omni.se/varannan-i-utsatta-omraden-vill-flytta/a/vAErWp

    Varannan i utsatta områden vill flytta

    Omkring hälften av de som bor i utsatta områden vill flytta. Den främsta orsaken är den höga kriminaliteten. Att få bukt med brottsligheten är också den absolut viktigaste politiska frågan bland boende i de utsatta områdena, visar en ny undersökning. (...)

    De som intervjuats är människor som bor i landets 60 utsatta eller särskilt utsatta områden. Svaren har jämförts med genomsnittssvenskars svar på samma frågor. (...)

    Det visar sig att lag och ordning hamnar allra högst. De som bor i utsatta områden prioriterar de viktigaste politiska frågorna annorlunda än svenskar i gemen, som visserligen också tycker att det är viktigt att få bukt med kriminaliteten, men sätter den efter skolfrågorna.

    Grovt skjutvåld har blivit vardag, 26 procent av dem som bor i särskilt utsatta områden har själva eller någon närstående som utsatts. För genomsnittssvensken är andelen 3 procent.

  • K Markatta

    Reporter: Tror du att folk känner sig trygga?

    Stefan Löfven (S): Det beror också på... ja alltså det... det som t.ex. polisen nu känner... säger då att i Göteborg nu så har man ingen anledning... det finns ingen allmän fara på det sättet och jag har svårt att se... eller jag har svårt att redogöra för trygghet, vad människor har för uppfattning om tryggheten men, men man ska alltid veta att samhället är starkare och att samhället gör allt för att knäcka gängkriminaliteten och det är ju ändock så att det är klart det är oerhört hemskt varenda skjutning, varenda sprängning är en för mycket men på det hela taget så, så är det ju ändå så att människor generellt sett kan, kan vara trygga i sin vardag, ja.

Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna