Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Här kommer kvällens andra [ej nya fenomen där ingen påstår att oskyldiga aldrig drabbas] på en tågstation:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/man-skjuten-i-uddevalla-1

    Man skjuten i Uddevalla

    En man besköts och skottskadades utanför järnvägsstationen i Uddevalla vid 19-tiden under lördagskvällen. Polisen söker efter gärningsmannen.

    - Mer än ett skott har avlossats och vi rubricerar det som mordförsök på båda två, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen.

  • K Markatta

    Vad är nu det här för alarmistprogram?

    www.svtplay.se/video/21439126/veckans-brott/veckans-brott-redaktionen-avsnitt-28

    Veckans brott - Redaktionen: En 20-årig man sköts ihjäl med flera skott på Älvsjö station i lördags. Mängder av människor var samtidigt på väg från Båtmässan och riskerade därmed att hamna i skottlinjen. Spaningsledaren Christer Axling menar att gängskjutningarna på allvar blivit en fara för allmänheten. Samtidigt är han hoppfull om att någon av alla de som bevittnade mordet ska kunna bidra till ett gripande.

  • K Markatta

    Mer:

    www.stockholmdirekt.se/nyheter/ran-mot-unga-har-tredubblats-i-huddinge/repsdb!BHrEW6YCJAoXB96pUgctw/

    Rån mot unga har tredubblats i Huddinge

    På tre år har antalet anmälda rån mot minderåriga i Huddinge tredubblats. Dyra mobiler och märkeskläder längre ner i åldrarna kan vara en anledning, tror polisen. I Trångsund har rånen lett till att skolbarn inte får gå hem själva från skolan längre.

    Vad kan man göra för att motverka stölderna?

    - Föräldrar, köp inte så dyra jackor till era barn. Annars handlar det mycket om sunt förnuft, gå inte genom parken, försök ta följe med någon, följ inte efter någon främmande person som ber dig följa med. Våga skrika efter hjälp. Ofta sker rån mitt på ljusa dagen, det kan vara i köpcentrum fullt med folk.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-04-05 08:24:47 följande:

    Antalet konstaterade fall av dödligt våld minskade kraftigt i Region Stockholm förra året. En analys från Brottsförebyggande Rådet visar att minskningen var drygt 40 procent. Även antalet dödsskjutningar minskade.


    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...
    Bättre att gå direkt till källan:

    www.bra.se/om-bra/nytt-fran-bra/arkiv/press/2019-03-28-slutlig-brottsstatistik-2018---anmalda-brott-samt-konstaterade-fall-av-dodligt-vald.html


    Dödligt våld med skjutvapen

    Skjutvapen användes i 40 procent av de konstaterade fallen av dödligt våld 2018, vilket kan jämföras med en motsvarande andel på 35 procent 2017. Antalet fall av dödligt våld med skjutvapen ökade från 40 till 43 fall.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2019-04-05 10:34:50 följande:
    Hm, jag tror att du behöver lite guidning.

    Så här står det i BRÅ-rapporten:

    I region Stockholm konstaterades 11 fall (8 fall)

    Behöver du hjälp att räkna ut hur stor den minskningen är procentuellt så säg gärna till. Procenträkning tillhör väl mellanstadiets mer besvärliga matematikSkrattande
    Jag som värderar människoliv lika oavsett om den ihjälskjutne bor i Stockholm eller inte tittar hellre på statistik över dödligt våld för hela landet. Jag ser det inte som någon framgång att folk år 2018 i större utsträckning skjuts utanför huvudstaden än 2017.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-04-05 10:39:16 följande:
    Ja som du ser så var det även en minskning av det dödliga våldet även för riket totalt men som sagt i Stockholm var minskningen hela 40%. I ett historiskt perspektiv så drabbades proportionellt sett fler av dödligt våld på 90-talet än idag. 
    Vad är din åsikt om rån av barn som jag tog upp här i tråden?

    Något som det enligt dig behöver tas krafttag mot?
  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-04-05 10:39:16 följande:
    Ja som du ser så var det även en minskning av det dödliga våldet även för riket totalt men som sagt i Stockholm var minskningen hela 40%. 
    Om du ändå vill titta enbart på Stockholm får du nog säga något om årets siffror också:

    mitti.se/nyheter/stockholm-drabbats-valdsvag/

    Polisen: Stockholm har drabbats av ny våldsvåg

    Stockholm befinner sig i en dödlig våldsspiral. 2019 har blivit det hittills dödligaste året någonsin - nu försöker polisen med snabba åtgärder sätta stopp för att våldet ska trappas upp ytterligare.
  • K Markatta

    www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/10-arig-pojke-knivranades-pa-elscooter-hotades-till-livet

    10-åring knivrånades på elscooter - hotades till livet

    En 10-årig pojke som var ute och åkte elscooter ska på söndagseftermiddagen ha rånats och hotats till livet av två pojkar, varav den ena i lägre tonåren. Enligt polisanmälan ska de ha hotat 10-åringen med kniv och sagt att de skulle döda honom om han inte lämnade ifrån sig sin scooter.

    Händelsen inträffade utanför 10-åringens bostad på Rosengård i Malmö vid 16-tiden på söndagen. En anhörig larmade efter rånet polis som skickades till platsen, men ingen är ännu gripen för rånet.

Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna