Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    www.di.se/ledare/det-ar-allvar-nu/

    * Natten till fredagen besköts en bostad i Malmö med flera skott. Ingen är gripen eller misstänkt för dådet.

    * Samma natt kastade två svartklädda män in en handgranat i en restaurang på Avenyn i Göteborg. Ingen skadades men explosionen orsakade stor ödeläggelse. Ingen är gripen eller misstänkt för dådet.

    * Natten till lördagen besköts ett flerfamiljshus vid Fridhemstorget i centrala Malmö. Ingen är gripen eller misstänkt för dådet.

    * Samma natt utsattes en församlingslokal i Spånga norr om Stockholm för ett sprängattentat. Ingen är gripen eller misstänkt för dådet.

    * Natten till söndagen utsattes två bostäder i Malmö för sprängattentat. En 18-årig man, troligen den ena gärningsmannen, påträffades i det ena huset med livshotande skador.

    Rikspolischefen Anders Thornberg har i en färsk skrivelse till Justitiedepartementet slagit larm om situationen och vädjat om akuta åtgärder för att polisen ska kunna bekämpa våldet. Han beskriver utvecklingen under hösten som djupt oroande och ger bilden av något som liknar ett regelrätt narkotikakrig.

    Antalet inblandade är mycket större än de enskilda gärningsmännen. De kriminellas påverkan på bostadsområden, företag, affärer och centrumanläggningar är stor. För varje person som grips eller dödas finns 10 till 15 andra som vill ta hans plats. Risken för att tredje man ska drabbas är hög. Polisen är själv måltavla för den organiserade brottsligheten med attentat mot polisers hem och fordon.

  • K Markatta

    Inga utanför de kriminella gängen drabbas, del 45:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/larm-om-skottlossning-5

    Man skjuten till döds i Malmö

    En man i femtioårsåldern sköts till döds på onsdagsmorgonen på Södra Skolgatan i Malmö. SVT Nyheter Skåne har talat med en person som såg händelsen. Han hörde minst tre skott och berättar att gärningsmannen sköt mot huvudet.

    Många barnfamiljer fanns i närheten för att lämna sina barn på förskolan som ligger mittemot platsen där mannen sköts. Flera fönster på förskolan vetter ut mot gatan och personal såg händelsen.

  • K Markatta
    Padirac skrev 2018-12-13 00:47:47 följande:
    Från din länk

    " Mannen är välkänd i grova kriminella kretsar och det jobbar vi utifrån och ser vad som kan hända nu, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson."

    www.expressen.se/kvallsposten/saleh-hadri-en-.../

    "Taxiföretagaren Saleh Hadri, 51, har överlevt ett mordförsök. I dag mördades han utanför sin port tidigt på morgonen. Han har utpekats av polisen som en av Malmös mest kriminella."
    Tror du missade poängen:

    Många barnfamiljer fanns i närheten för att lämna sina barn på förskolan som ligger mittemot platsen där mannen sköts. Flera fönster på förskolan vetter ut mot gatan och personal såg händelsen.
  • K Markatta

    www.metro.se/artikel/44-ihj%C3%A4lskjutna-i-%C3%A5r-nu-tar-sverige-hj%C3%A4lp-av-polisexperter-fr%C3%A5n-usa

    44 personer har dödats i år i skjutningar runt om i landet. Siffran är nu den hittills högsta, och överstiger polisens så kallade "rekordår" 2017. Nu tar svensk polis hjälp från USA för att få bukt med skjutvapenvåldet.

    - Det är extremt allvarligt att vi i Sverige inte lyckats få bukt med det dödliga våldet, säger Gunnar Appelgren, poliskommissarie inom Stockholmspolisen.

    I en jämförelse av utsatthet hos ungdomar mellan 15 och 29 år var risken att råka ut för skjutvapenvåld i Sverige störst i Europa av 13 jämförbara länder, enligt Gunnar Appelgren.

    - Vi i Sverige hade extremt hög risk att råka ut för skjutvapenvåld. Tyskland var bäst i undersökningen, där risken var lägst.

  • K Markatta

    www.expressen.se/kvallsposten/i-skuggan-av-malmoskjutningarna-kriminella-forsoker-ta-over-smastad/

    I skuggan av skjutningarna i Malmö försöker kriminella män ta makten över gatorna i Trelleborg. Enligt polis tycks de inte ha några spärrar.

    Flera har dömts till fängelsestraff, men överfulla fängelser gör att de kan gå fria och fortsätter att begå brott.

    - Jag måste kritisera rättsväsendet, säger kommunpolis Mats Rindborn Grahl.

  • K Markatta

    www.expressen.se/kvallsposten/sa-forbereder-sig-sjukhuset-for-gangkrigen-lockdown/

    Hot och våld mot vårdpersonal har ökat med 50 procent mellan 2010 och 2015, enligt en arbetsmiljöenkät som Sveriges läkarförbund gjort bland sina medlemmar. I Malmö vittnar vårdpersonal om hur de hotas till livet i samband med gängrelaterat våld, vilket bland annat Vårdfokus rapporterat om.

    Hoten kan komma från skottskadades fiender men också vänner och anhöriga. Det kan vara allt från dödshot eller hot om våldtäkt till förtäckta hot om att man vet var vårdpersonalen bor.

    I somras larmade Sjukhusläkarna i Stockholm, som ingår i läkarförbundet, om att läget är så allvarligt att beväpnade skyddsvakter kan behövas inom fem till tio år, enligt SVT.

    - Våldet har alltid funnits. Nu blir det grövre. Och gränsen från att "jag är arg" till "jag skjuter dig" har försvunnit, säger verksamhetschefen på akuten Håkan Kerrén som tidigare jobbat som bland annat ambulanssjuksköterska.

Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna