Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Lugnt och tryggt idag med:


  • K Markatta

    Dagens trygghetsrapport:

    www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-explosion-i-butikslokal-i-malmo/

    Dubbla explosioner i Malmö - livsmedelsbutik drabbad

    En explosion har inträffat i entrén till en butikslokal i Malmö.

    - Det är någon explosion i entrén till en livsmedelsaffär, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i region syd.

    Under morgonen inträffade ytterligare en explosion utanför en industrifastighet i området Katrinelund. Fastigheten ska enligt uppgifter till Kvällsposten ha kopplingar till livsmedelsaffären.

    Polisen väntar på tekniker och nationella bombskyddet - men de är upptagna med en explosion i Landskrona.

  • K Markatta

    Nytt avsnitt av Kartan och Verkligheten ute nu:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7129298

    Gängkrig i Värnamo chockar invånarna

    Den senaste tiden har kriminella gäng gjort stort avtryck i småländska Värnamo, en kommun med bara 34 000 invånare. Inatt blev en bil beskjuten av en eller flera personer i en annan bil i centrala Värnamo - den sjunde skottlossningen på 1,5 år. Polisen har gått upp i stabsläge.

    Natten till i tisdags besköts en lägenhet i Värnamo på en annan gata i samma område. På just den gatan blev två personer knivskurna och en tredje skjuten i ett stort bråk förra våren.

    - Det är helt oacceptabelt att detta sker på öppen gata. Något måste vi göra långsiktigt, säger Hans-Göran Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande i Värnamo.

    Partiledaren Annie Lööf, som är Hans-Göran Johanssons dotter, har vuxit upp i Värnamo och pekade inför valet ut Värnamo som en mönsterkommun med hög upplevd trygghet och stor tillit mellan invånarna.

    Hans-Göran Johansson menar att det fortfarande gäller.

  • K Markatta

    Nytt Daluppror på gång?

    omni.se/flera-skadade-i-skjutning-utomhus-i-borlange-atta-ambulanser-till-platsen/a/4daR7g

    Flera skadade i skjutning utomhus i Borlänge - åtta ambulanser till platsen

    Flera personer har skadats i en skottlossning i Borlänge vid 23-tiden på fredagskvällen, bekräftar polisen för Aftonbladet. Åtta ambulanser och en ambulanshelikopter har skickats till platsen.

    - Vi har skickat dit alla tillgängliga resurser, säger Olle Lund, befäl vid polisens regionledningscentral, till tidningen.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-01-13 11:30:11 följande:
    Om Sjöstedt röster nej till överenskommelsen så kommer det att resultera i en M ledd regering och makt till SD och det kommer inte gynna Vs väljare. Därför bör Sjöstedt rösta ja på onsdag.
    I uppgörelsen mellan C och M som nu förkastades fanns som tidigare påpekats en "anti-SD-klausul", på samma sätt som det finns en anti-V-klausul i uppgörelsen med S.

    Varför tror du att SD i en eventuell fjärde omröstning skulle godkänna en regering som lovat hålla SD utanför all form av politiskt inflytande istället för att säga nej och framtvinga nyval?
  • K Markatta

    Nationella Trygghetsundersökningen ute nu:

    www.bra.se/om-bra/nytt-fran-bra/arkiv/press/2019-01-15-otrygghet-och-oro-for-brott-begransar-vardagslivet.html

    Där läser man bl.a. följande:

    Bland kvinnor i åldern 20–24 år uppger 42 procent att de ofta valt en annan väg eller ett annat färdsätt, för att de känt sig otrygga och oroliga för att utsättas för brott.

    Utsattheten har ökat för nästan samtliga brottstyper inom brott mot enskild person jämfört med 2016. Sett till en längre tidsperiod är det utsatthet för sexualbrott som haft tydligast utveckling under de senaste åren, då andelen som har uppgett utsatthet för sexualbrott har ökat sedan 2012, en ökning som har varit särskilt tydlig vid de senaste mätningarna. Vidare har utsatthet för hot och personrån ökat sedan 2015.

    Utsatthet för sexualbrott är betyligt vanligare bland kvinnor än bland män och skiljer sig tydligt mellan olika åldersgrupper. Bland såväl kvinnor som män är andelen störst i åldersgruppen 20-24 år, där 35,8 procent av kvinnorna jämfört med 4,7 procent av männen uppger att de utsattes under 2017.

  • K Markatta

    Nja... I den senaste förtroendemätningen, den där Annie L backat så mycket att hon nu passerats av Jimmie Å, kunde man läsa följande:

    Arbetsrätten orsak till tappat förtroende bland S-väljare

    Den senaste nedgången i förtroende för Annie Lööf beror på att hon tappat bland Socialdemokratiska väljare, menar Peter Santesson:

    - Tidigare föll hennes förtroende inte minst bland M-väljare, och det som har tillkommit den senaste månaden är att hennes ställning nu också försvagas bland S-väljare. En viktig faktor är förmodligen att Centerkraven på avregleringar i arbetsrätten är kontroversiella bland många S-väljare.

    www.expressen.se/nyheter/storre-fortroende-for-jimmie-akesson-an-for-annie-loof/

  • K Markatta
    Jordfräsen skrev 2019-01-18 22:36:03 följande:
    Noterar i senaste demoskop att L ramlat ner på 3,4%. MP också under spärren. Ju fler röda partier som trillar ur, desto bättre för Sverige

    C har tappat c:a 15% av sina väljare sen valet. Sen kan man ju hoppas att de kommer tappa mer framöver.
    I en ny Sifomätning som gjorts efter att Januariblåsningen blivit känd får M, KD och SD egen majoritet:

    omni.se/sifo-m-kd-och-sd-skulle-fa-egen-majoritet-vid-val-i-dag/a/bKl6Rv
  • K Markatta

    Senaste nytt från mönsterkommunen:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/explosion-vid-bostadshus-dorr-sprangdes-bort

    Explosion vid bostadshus utanför Värnamo

    Ytterligare en explosion inträffade i Värnamo kommun under natten till tisdagen. En sprängladdning detonerade den här gången utanför ett bostadshus. Enligt polisen finns det uppgifter som tyder på att det kan finnas koppling till tidigare sprängningar och skottlossningar i Värnamo.

Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna