Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Vi kan väl ta någon av dagens alla notiser:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/fem-man-brot-sig-in-i-hus-och-dodshotade-kvinna-med-vapen

    Fem män bröt sig in i hus och dödshotade kvinna med vapen

    Fem män i 18-25-årsåldern bröt sig in i en villa i Garpenberg och dödshotade en kvinna med pistol och kniv vid 03-tiden natten mot tisdagen.

    Kvinnan är i 40-årsåldern och de fem männen ska ha dödshotat henne, men polisen har inga uppgifter om vad som ligger bakom hotet. De fem männen, som är hemmahörande i Stockholmstrakten, lämnade villan i bil efter en stund, men mötte polispatrull som grep männen odramatiskt.

    Det fanns också barn i bostaden, men ingen i familjen har skadats fysiskt.

  • K Markatta
    K Kalle skrev 2018-11-21 10:05:27 följande:
    Jag hörde en förvånad reporter på nyheterna häromdagen rapportera att enligt en undersökning, där flera tusen högstadieelever svarat på enkäter och där många också intervjuats, lever 17% av alla niondeklassare i hedersförtryck. Den förvånade reportern nämnde också att Malmö sticker ut eftersom det där är 20% av niondeklassarna som lever i hedersförtryck.

    Varför så förvånad? I Malmö är 40% av invånarna första eller andra generationsinvandrare - och många kommer från länder med heders- och klantänk. Sverige har tagit emot vääääldigt många människor från dessa länder = fler ungdomar som lever i sådana familjer.
    Filterbubbla, ekokammare osv.
  • K Markatta

    Precis som på 50-talet, avsnitt 825:

    www.stockholmdirekt.se/nyheter/bilran-i-hemmet-okar-i-norra-stockholm/reprkw!d0GXIbi0Cij63GruDNQ/

    tinyurl.com/y8lnnvzv

    Bilrån i hemmet ökar i norra Stockholm

    Allt fler utsätts för bilrån i hemmet eller ute på stan i norra Stockholm. Nu ska polisen i bland annat Vällingby och Järfälla jobba tillsammans mot rånvågen.

    Senast i förra veckan utsattes en barnfamilj i Jakobsberg för ett bilrån i sitt hem. Och sedan i våras har den här typen av bilrån ökat, tillsammans med bilrån som sker ute på stan, enligt polisen.

    - Man går hem till folk när de är hemma i syfte att tillgripa bilnycklar, eller tilltvingar sig en bil ute på en parkering eller dylikt. Ofta med våld, och vapen som en kniv eller pistol, säger Jonas Lund, operativ samordnare på lokalpolisområde Järfälla.

  • K Markatta

    www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/sjuksk%C3%B6terskor-p%C3%A5-sahlgrenska-sl%C3%A5r-larm-katastrofl%C3%A4ge-1.11227478

    Sjuksköterskor på Sahlgrenska slår larm: Katastrofläge

    - Vi är nästan i katastrofläge redan nu. I måndags hade vi 19 patienter som skulle in på vårdavdelningar då de hade legat på akuten i över 20 timmar, flera av dem i uppemot 30 timmar. Men det finns inga platser.

    - Samtidigt som akutflödet fortsätter så ska vi utföra avdelningsarbete för de här 19 patienterna. Vi missar läkemedel, vi missar att ge dem mat och vi hinner inte hjälpa dem på toaletten. De får kissa på sig

    - Jag trodde aldrig att jag skulle behöva se den här nedmonteringen av sjukvården och jag är själv i en ålder där jag kan hamna här när som helst, då vill jag ha professionell vård. Personalen gör sitt bästa, men vi räcker inte till. Läget är bedrövligt, det är fruktansvärt.

    Annika Strandhäll (S): - Ja, sjukvård i världsklass faktiskt. Allt annat är faktaresisitens. Eller alternative facts som en del säger.

  • K Markatta
    Padirac skrev 2018-12-02 22:23:18 följande:
    Det är sant som du säger, Sverige ar aldrig varit tryggare för 'vanligt folk' än det är idag. 

    De pizzeriaskjutningar som gjorts i en mellansvensk stad har inte varit förlupna kulor utan med personer direkt inblandade i ekonomiska oenigheter angående droger.

    Vi kommer snart att får höra om det var en galning som gjorde pizzeriaskjutningen i Malmö idag eller om det var en uppgörelse inom kriminella kretsar. Jag kände en 'galning' i Malmö som redan på 80/90-talet stod i mörkret utanför 'sin väns' kök med en laddad revolver och skulle sätta en kula i 'vännen' för en upplevd oförrätt - det hela slutade då i att några kulor sattes i motorhuven på 'vännens' bil istället då avtryckarfingret inte funkade då pistolen var riktad in i köket.

    Det som hänt nu är att det som var undantag i kriminella kretsar då är vardag bland småkriminella och unga kriminella.

    Så länge du inte är en del av dem är du fortfarande trygg i Sverige idag.
    Här har du SVT:s artikel om dagens "pizzeriaskjutning" i Malmö:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/skottlossning-i-malmo-man-ford-till-sjukhus-1

    Larmet kom till polisen klockan 20.10 på söndagskvällen. En 16-årig pojke hade då blivit skjuten på Lundavägen i Malmö.

    - Vi har en konstaterad skottlossning. Pojken besökte pizzerian som kund när han blev beskjuten med flera skott från en skytt som stod på gatan utanför, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör hos polisen.

    Flera patruller har varit på plats under kvällen och kriminaltekniker har genomsökt pizzerian. Polisen ser ingen koppling mellan pizzerian och dådet.

    Det fanns flera personer i pizzerian i samband med skottlossningen. Men ingen annan än pojken skadades. Polisen rubricerar det som försök till mord och framkallande av fara för annan.
  • K Markatta

    En ny liten notis idag på temat "endast kriminella drabbas":

    www.expressen.se/kvallsposten/skottlossning-vid-busshallplats/

    Flera uppringare har larmat polisen om en skottlossning vid sjukhuset i Malmö. Polisen har konstaterat att det avlossats skott efter ett bråk.

    Polisen arbetar nu på plats med att bland annat förhöra vittnen. Polisen söker dessutom efter ytterligare spår från skjutningen.

    - Vi förhör vittnen, de är ganska många. Det är folk på platsen dygnet runt och det här skedde vid en tidpunkt då många fortfarande är på jobbet, säger Calle Persson.

  • K Markatta

    Uppföljning:

    www.expressen.se/kvallsposten/smabarn-nara-traffas-av-kulor-vid-mordforsoket-pa-pizzerian/

    - Barnfamiljen behövde en barnstol och pappan hade precis gått över till högra sidan och hämtat en barnstol när någon började skjuta, säger vittnet.

    16-åringen träffades av tre skott och föll ned på golvet medan andra i lokalen kastade sig ned och försökte söka skydd. Barnfamiljen lyckades krypa in bakom disken. Där stod en pizza och en pastarätt som inte hunnit bli serverad.

    Polisen fick flera samtal om skottlossningen. Ett samtal kom inifrån pizzerian.

    - Vi vågade oss inte fram förrän poliser stormade in i lokalen, säger ett ögonvittne.

    Men, men. Det är ju bara kriminella som drabbas.

Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna