Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    Padirac skrev 2018-06-24 21:55:50 följande:
    ersättningen de fått under tiden du anger har de fått för att det ska täcka kostnaderna under den tiden. Har någon påstått något annat?

    Jag anser att Sverige har blivit ett sämre land då ett parti som SD får inflytande över politiken. Flyktingkvoter hit och dit ändras efter de omständigheter som råder. Tror du att SD låg bakom gränskontroller, TUT och en minskad mottagning 2015, eller på 90-talet? SD är ett enfrågeparti som inte tillför någon större intelligens till regerandet.
    Nej, sd är inte ett enfrågeparti, även om vissa gärna vill se det så.
    Sd är det parti som vill satsa mest på att stärka försvaret och rättsväsendet, bland annat...
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-06-24 22:25:47 följande:

    Jag håller med och det är på tiden att SDs övriga politik börjar granskas.


    SD vill att kvinnor i Sverige inte själv ska få besluta om en abort i vecka 13.


    SD vill att svensk vårdpersonal ska ha rätt att vägra utför arbetsuppgifter genom att hänvisa till religion (Kristendom, islam osv)


    SD vill att de religiösa friskolor som finns ska få vara kvar


    SD vill försämra arbetsrätten

    SD anser att t.ex. riskkapitalbolag ska kunna plocka ut  stora vinster från vård, skola och omsorg. 


    SD röstade emot att fackavgiften skulle vara avdragsgill


    SD har lagt förslag på att staten ska sänka lönen för vissa typer av anställningar. 


    De har alltså ett antal frågor de driver, varav många det finns likheter med vad övriga högerpartier också driver, särskilt kd.

    Är det något parti som tar helt avstånd från religiösa friskolor? S och mp har inte velat driva frågan att avveckla dem i alla fall.
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2018-06-24 22:14:43 följande:
    Jag misstänker att pengarna till försvar och rättsväsende kommer från minskad invandring eftersom det är SD stora (och enda) kassako Solig
    Någon skillnad till att misstänka att nuvarande och förra regeringens ovilja att satsa på försvar och rättsväsende haft med de ökade migrationskostnaderna att göra?
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2018-06-24 23:06:37 följande:
    Om jag kommer ihåg rätt så ansåg regeringen FR att försvaret var ett särintresse som skulle nedprioriteras för att få ihop budgeten, det som prioriterades var skattesänkingar och det var nån gång runt finanskrisen, före eller efter kommer jag inte ihåg.
    Just precis.

    Dock har samtliga regeringar och riksdagar från andra halvan av 90-talet fram till 2015/2016 medverkat till det dåliga läget för Sveriges försvar.
    Padirac skrev 2018-06-24 23:06:37 följande:
    Nuvarande regering har tillfört pengar då omvärlden förändrats
    Mmm...fast den osannolikt klena Insatsorganisation 14, som med bred uppslutning i riksdagen beslutades om redan under förra regeringsperioden, är s nu ett av de minst villiga partierna att finansiera.

    Förändringen har pågått länge, om man följt den politiska utvecklingen och upprustningen i Ryssland, men få av politikerna har velat se eller erkänna den som en påverkan av säkerhetsläget i Europa.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-06-24 22:57:02 följande:
    Frågan om en mer restrektiv abortpolitik och att vårdpersonal ska kunna vägra vård med hänvisning till religion drivs bara av SD.
    KD är varken särskilt tydliga eller konsekventa i frågan.
    www.folkbladet.nu/1425220/var-star-kd-i-abortfragan
    KillBill skrev 2018-06-24 22:57:02 följande:
    S går till val på att alla skolor i sverige ska vara konfessionella dvs inga religisa friskolor ska tillåtas, SD har kritiserat S för detta.
    S sitter i regering och hade kunna driva frågan om de velat, men avstått. För mig är det ett ställningstagande som väger tyngre än valfläsk.

  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-06-25 00:05:08 följande:

    Eftersom SD och alla allianspartier tydligt deklarerar att man kommer rösta nej till att förbjuda religiösa friskolor så är det meningslöst av regeringen att lägga fram ett sådant förslag för riksdagen.


    Genom att lägga fram förslaget visar man för folk var man står, en inte helt underskattad funktion.

    När SVT/Novus gjorde en väljarundersökning i mars i år var i snitt 67 procent av M-, C-, L- och KD-väljarna för ett förbud av religiösa friskolor, 77 procent av S-, V- och MP-väljarna för ett förbud och 95 procent av SD-väljarna för ett förbud. I denna undersökning, såväl som i den som Humanisterna presenterade förra året, fanns det ett starkt väljarstöd för att stoppa religiösa friskolor.

    "? Det är tydligt att de flesta partierna går i otakt med sina väljare. Väljarundersökningarna visar att det finns det en klar majoritet för att skolan ska vara fri från ensidig religiös påverkan, säger Humanisternas ordförande Anna Bergström."




    humanisterna.se/nyheter/vad-anser-partierna-om-religiosa-friskolor/

  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-06-25 07:55:38 följande:
    Undersökningen visar att S och V är helt i takt med sina väljare.
    Nej, det gör det inte. S och mp driver en linje som bara har stöd hos 23% av väljarna i det rödgröna blocket.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-06-26 07:06:49 följande:

     


    Nej, nu har du läst fel. 77 procent av S och V väljarna är för ett förbud av religiösa friskolor och eftersom Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill förbjuda religiösa friskolor så driver S och V en linje som har stöd av en överväldigande majoritet av dessa partiers väljare.


    Nej, socialdemokraterna driver inte linjen att förbjuda religiösa friskolor, även om de påstår sig stå för ett sådant ställningstagande. Skilj på teori och praktik. Det krävs båda.

    Däremot visar texten jag la upp att det är fler partier än s som i mer eller mindre är emot religiösa friskolor, i teorin, så s skulle inte stå ensamma om de drev frågan, som påståtts tidigare i tråden.
  • Tom Araya

    Håller med vad som står i debattartikeln helt och hållet.

    Vad håller regeringen på med?

    Alla IS-återvändare ska utredas omgående
    Publicerad 13 jul 2018 kl 05.00

    Återvändare från IS ska direkt utredas för brott av polisen. De tragiska skjutningarna i Örebro visar hur aktuellt ärendet är, skriver Roger Haddad (L). 

    Det största hotet mot Sveriges säkerhet och demokrati är våldsbejakande islamistisk extremism. Sedan alliansen beställde en kartläggning av extremistiska miljöer har det visat sig att utvecklingen har gått åt fel håll, där förhärligandet av våldsbejakande budskap enligt Säpo delas av tusentals. Även om högerextremismen och nazisterna utgör ett allvarligt hot mot vår demokrati och vår trygghet får vi inte blunda för den extremism som frodas i det tysta.
    ...

    www.expressen.se/debatt/is-atervandare-ska-omgaende-utredas-for-brott/

Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?