Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    Padirac skrev 2018-06-19 22:43:09 följande:
    Har du belägg för att kriminalitet och rättsväsendet påverkats och hur det her påverkats, samt varför?

    Det är en fullständigt logisk konsekvens i samband med att man även har brist på poliser och ja, polisen är kraftigt överbelastad.
    Hela rättsväsendet har behövt stärkas efter år av besparingar.


    Padirac skrev 2018-06-19 22:43:09 följande:
    Har du belägg för att budgetnedsragningar gjorts på välfärdsområden för att finansiera migrationen?
    Spenderas stora summor på flyktingmottagning? - Ja.
    Finns det andra områden med stora brister där pengarna istället hade kunnat användas? - Ja.
    Där har du belägg.

  • Tom Araya
    Padirac skrev 2018-06-19 23:32:56 följande:
    Kan du visa att  budgetneddragningar gjorts på välfärdsområden för att finansiera migrationen?
    Det är inte samma sak som att pengar som lagts på migrationen KUNDE ha lagts på andra saker - är det det du vill påstå får du säga det istället.
    Du begär det omöjliga och du vet det.

    Men eftersom alla vet att pengar som används till något måste tas någonstans ifrån och då inte längre är disponibla för andra utgiftsposter så är din fråga inte intressant i sammanhanget.
  • Tom Araya
    Padirac:

    Om du tittar på hur kostnaderna för migration ökat under de senaste 10 åren så är det väl uppenbart vart pengarna tar vägen, som hade kunna användas på andra områden med stora behov.

    Självklart finns även andra områden som slukat pengar och kunnat omfördelas ifrån, men få är så stora utgiftsposter och därmed av så stor betydelse i sammanhanget som migrationen.
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2018-06-22 02:49:12 följande:
    Det är inte samma sak som det predikas om i tråden - där det påstås att pengar tagits från andra områden.
    Det är precis det faktum som här påvisats gång på gång, du vill bara inte se det.

    Det enda som kan bevisa det enligt ditt sätt att se saken, är om en politiker öppet erkänner att den prioriterat ner en annan post till förmån för den ökade migrationskostnaden, vilket du med mycket få undantag inte kommer att få höra. Likaså kommer politiker inte erkänna att de sparat in eller negligerat behov av tillskott för skola, sjukvård eller vad som helst som folk tycker är viktigt, för andra behov som politiker prioriterat. Det är helt enkelt för obekvämt.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2018-06-23 12:34:15 följande:
    Padirac skrev 2018-06-23 12:23:21 följande:
    Appropå att sitta på höga hästar smile2.gif
    Ett märkligt fenomen som är mycket vanligt på FL, i synnerhet bland SD-sympatisörer.

    Fenomenet upplever jag minst lika ofta, om inte oftare om icke-sd-sympatisörer.
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2018-06-23 22:31:30 följande:
    Padirac skrev 2018-06-18 20:17:42 följande:

    Ja, det du säger är i mycket sant. Men det betyder inte att de vi tagit emot knäcker samhället.


    Padirac skrev 2018-06-19 22:34:33 följande:

    Och du har naturligtvis belägg för att detta är en konsekvens av migrations krisen 2015? 


    Padirac skrev 2018-06-19 22:43:09 följande:

    Har du belägg för att kriminalitet och rättsväsendet påverkats och hur det her påverkats, samt varför? 


    Padirac skrev 2018-06-19 22:43:09 följande:

    Har du belägg för att budgetnedsragningar gjorts på välfärdsområden för att finansiera migrationen?


    Toms inlägg om att det saknas resurser säger att det saknas resurser - inte att resurser har tagits från områden för att betala för migration. Det är populisternas enkla förklaring som enkelt kan kontrolleras.
    Har du kontrollerat?

  • Tom Araya
    Padirac skrev 2018-06-24 09:51:00 följande:
    Ja, jag har läst rapporterna om statens budgetutfall från 2012 till 2017 på ESV. Ja, jag har kontrollerat.

    Jag klistrar inte in 1000 sidor text som källa. Allt finns att läsa för den som vill och kan ta till sig fakta på ESV.
    Jag är inte intresserad av 1000 sidor text, utan hur det framgår att budget och utgiftsprioriteringar gjorts på sådant sätt att det stödjer dina påståenden.
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2018-06-24 18:01:03 följande:
    Ja, jag förstod att 1000 sidor inte var intressant.

    Det framgår av siffrorna i budgetrapporterna om man kan läsa och kan talsystemet.

    I rapporterna finns tabeller som visar innevarande och föregående års utfall för de olika budgetposterna i statens budget. En av posterna är tex stöd till kommunerna för mottagning av migranter, det finns kostnader för bistånd, migration, tolktjänster, rättsväsende, vård, skola osv. En annan av posterna är räntekostander för och amorteringar på landets lån, en minskad statsskuld och minskade räntebetalningar har tillfört en del pengar till statens budget.

    OM man i tabellerna tittar på summan för varje post från år till år framgår det att det är ett fåtal poster som minskat medans de andra posterna tillförs pengar. 

    En fråga som ställts här är hur är det möjligt att fiska upp massa pengar till migrationen utan att ta samma summa från de andra posterna?  Svaret är högkonjunktur och höjda skatter skulle jag tro utan att ha tagit fram siffror på detta. 

    I rapporterna på esv finns också kommentarer till varifrån statens intäkter - som används för  utgifterna - kommer från. Svaret finns säkert där.

    Om det är som du säger att pengar slussats från ett budgetområde till ett annat så har det i så fall också tillförts pengar till det första området så att det täcker det som slussats därifrån och till och med blivit mer.
    Det är hur man prioriterat mellan olika utgiftsposter jag vill ha förklarat av dig och som enbart siffror inte säger mycket om.

    Pengar behöver inte alls ha slussats från en utgiftspost till en annan för att det jag påstår ska vara ett faktum. En utgiftspost kan ha behov av en ökning och inte få den eller få en ökning som är mindre än behovet, för att utgiftsposten har fått lägre prioritet än andra.

    Hur tror du skattebetalare reagerar om skatten höjs för att kostnaderna för migration ökar, medan andra utgiftsområden med stora behov inte får några tillskott?
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2018-06-24 21:44:53 följande:
    Så du vill att jag ska redogöra för hur Sveriges regeringar har fördelat pengar i sina budgetar, hur lång tillbaks vill du att jag ska gå? 1992?
    Nej, den detaljen kan jag läsa mig till själv.

    Det är hur regeringen gjort sina prioriteringar mellan olika behov, när de gjort sina budgetar under de senaste 10 åren, som jag vill veta.
    Padirac skrev 2018-06-24 21:44:53 följande:
    Om du någon gång skrivit eller läst en budgetrapport (jag gör det varje månad) så vet du att den innehåller en förklaring till utgiftens storlek.

    Så jag tipsar igen om ESV där allt står att läsa - för den som vill veta istället för att tro eller förutsätta eller påstår att någonting är ett faktum.
    Du menar att det där går att utläsa att regeringen anser att man kan lägga 10 miljarder till på utgiftspost A istället för på utgiftspost B och C, som också har stora behov, samt skälet till det?
    Padirac skrev 2018-06-24 21:44:53 följande:
    Förstår jag dig rätt om jag tror att du anklagar regeringarna för att ha fört en felaktig ekonomisk politik och menar att de inte fördelat pengarna så som du tycker att de ska ha gjort? Du menar att de inte har lagt pengarna på rätt saker?

    Det är i slutändan en fråga om vilken politik som förts och vilket regeringsunderlag som röstats fram. Du har en annan politisk åsikt än de regerande partierna och anklagar dem för att fördelat pengarna fel. Det är politik och inget annat.
    Helt riktigt, men framförallt är det kritik av den migrationspolitik som FR-regeringen förde och som mp och c fortfarande vill föra och som s tvingats göra eftergifter för, vilket ligger till grund för att allt för mycket resurser (både pengar, personalresurser, bostäder mm) inte kan nyttjas på andra områden med stora behov.

    Jag är rätt övertygad om att FR-regeringens linje tog hela högerns väljarkår på sängen.
    Det fanns ett brett stöd för den flyktingpolitk som fördes av regeringen FR, och ett brett stöd för att höja skatterna för att tillföra pengar till välfärden som regeringen SL gjort. det fanns också ett brett stöd för att stoppa flyktingströmmen hösten 2015.
    Vad mer exakt menar du med "brett stöd"?





Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?