Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    KillBill skrev 2018-04-15 16:54:39 följande:
    Varför ska man räkna tid innan flyktingen kommer till Sverige? Det intressanta måste vara samhällets kostnad innan en medborgare kommer i arbete och samhället har kostnader både för invandrare och de som är födda i Sverige.
    Du förstår väl att en person som kommer hit som 13-åring sannolikt kommer att ha fler år sin inkomsttagare och skattebetalare än en som kommer som 38-åring.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-04-15 22:16:40 följande:
    Varför? Ur ett smhällsekonomiskt perspektiv så är det intressant att titta på hela kostnaden innan en medborgare blir självförsörjande.
    Ur kostnadsperspektiv vore det även intressant att få in  kostnaderna i detta och även skatteintäkter för kommande generationer, eftersom vi delvis betalar för varandra.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-04-16 07:33:55 följande:
    Det svenska pensionssystemet är i huvudsak självförsörjande. De flesta som har jobbat ett helt arbetsliv (40 år) får en bra pension. De flyktingar som inte hinner med att jobbe 30 år elle längre innan 65- årsdagen riskera att bli sk fattigpensionärer om de inte fortsätter att jobba.
    "De flesta" är inte tillräckligt.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-04-16 16:04:38 följande:
    Nivån på dagens pensionssystem har inte påverkats av invandringen
    Hur vet du det?
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-04-16 22:23:20 följande:
    Därför att dagens pensioner är i princip är självfinansierade dvs din pension baseras på hur länge hur du har jobbat och vad du har haft för inkomster..
    ...därför säger regeringen att vi måste jobba längre... bra logik... Drömmer
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-04-17 08:49:15 följande:
    Det var inget lån! Samtidigt som pengarna fördes över till staten så övertog staten betalningsansvaret för garantipensionerna etc.
    Ja och där måste ju den betalningsförmågan påverkas av statens finanser.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-04-17 12:53:44 följande:
    Vi pratar altså om ersättning till personer som inte har tjänat in någon pension eller som har väldigt låg pension. Detta påverkar inte den vanliga inkomstpensionen som de allra flesta får
    Så hur kom det sig nu då att man sedan pensionssystemet radikalt ändrades uppmanades att att pensionsspara i högre utsträckning och nu kom även detta med att många skulle behöva jobba längre?
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-04-17 16:32:02 följande:
    Därför att vi blir äldre och äldre och att pensionssystemet inte har tagit tillräcklig höjd för detta. Det pengar som var och en har betalt in måste räcka längre och det har påverkat storleken på pensionen. 
    Så riktigt självförsörjande är systemet inte då...
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-04-19 15:38:33 följande:
    Det är faktist en myt att sverige är dåliga på att få invandrare i arbete. Sverige är faktiskt bättre på detta än våra nordiska grannländer. 

    www.arbetsvarlden.se/sverige-bast-i-skandinavien-pa-jobb-till-invandrare-pa-lang-sikt/
    Ledare i SvD som tar upp ämnet:
    Per Gudmundson: Sju sätt att få invandrade i jobb

    T
    rots att Sverige anses bäst på integrationspolitik, är vi bland de sämsta när det gäller att få invandrare att jobba. Det skiljer mer än tio procentenheter i sysselsättningsgrad mellan svenskar och invandrare. I EU är det bara Nederländerna som har ett större gap.
    ...

    www.svd.se/sju-satt-att-fa-invandrare-att-jobba-mer
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?