• Sälma Riit

    IVFare i Stockholm?

    Hoppsan2016 skrev 2016-03-01 19:33:37 följande:

    Härligt med resa!!!!


    Ja! Det ser jag mycket fram emot, speciellt efter att ha hittat en tilläggsförsäkring som jag behövde eftersom jag är i v 29 :)
  • Sälma Riit
    TwinkyIVF skrev 2016-03-01 21:00:42 följande:
    Ja det känns riktigt dåligt!

    Vi har pratat hemma och funderat och ja försökt komma fram till något. Men vi funderar på KS för att dom har jätte bra NEO, Astrid Lindgrens barnsjukhus å barnläkare mm om något händer. Det känns ju tryggt. Vet dock inte alls hur en förlossning är där.
    Enligt min svägerska är det skit, men det beror väl som så ofta på vem du frågar. Jag har fött på BB Sthlm och är jättenöjd. Fick snittas på Danderyd men det var bara att rulla ner mig några trappor så inga problem med det.
  • Sälma Riit
    Hoppsan2016 skrev 2016-03-01 20:30:52 följande:
    ERV? Hur länge ska ni va borta?
    Japp! Bara tre nätter så en långweekend. Har inte barnvakt till länge :)
  • Sälma Riit
    Live Love Hope skrev 2016-03-03 15:20:00 följande:
    TACK för dina ord! Du anar inte hur de värmer!

    Nu på eftermiddagen har blödningen blivit mer brunröd...inte röd som inatt/imorse. Känns som den e på g o minska.

    Jag har bara testet vi fick från repr.medicin...så jag gör det imorrn bitti.

    Känner mig lite lugnare nu när blödningen blivit såpass mkt brunare.

    Kram
    Jag har blött ganska mycket runt testdagen under mina två senaste graviditeter (den förra slutade senare i mf). Är nu i v 29 så det kan bli bra ändå :) Har gjort en mängd Ivf:er och har bara två gånger fått nåt till frysen.
  • Sälma Riit
    Hoppsan2016 skrev 2016-03-28 22:31:47 följande:

    Jag veeet, fast nu börjar tiden gå sakta igen,som när man ruvade haha. Vill ha henne här snart! Så kan det snälla va juni om några dagar haha


    Känner precis likadant! Mår dessutom skit och är sjukskriven på halvtid. Två månader känns som två år!
  • Sälma Riit
    Hoppsan2016 skrev 2016-03-29 15:06:21 följande:
    Mmm verkligen. Mår inte heller så bra tyvärr, och av all medicin är jag bara trött och vill sova....
    Var det inte du som hade utslag? Hur gick det med det? Jag tror att lite trötthet hos mig beror på pollen men en hel del är också orsakad av graviditeten. Det är tungt nu. Underbart att jobba halvtid. Idag sov jag i två timmar när jag kom hem.
  • Sälma Riit
    Susodus skrev 2016-03-29 17:35:50 följande:

    Imorgon ska jag göra NIPT, men det tar ett par veckor att få svar, hoppas att det inte blir jobbigt att vänta. Har faktiskt bokat tid till psykolog som är inriktad mot bla ivf, känner att det kan vara värt det. Åkte tåg i påsk och kräktes så klart. På hemvägen tog jag efter mycket resonerande fram och tillbaka en prostafen och helt plötslgt kände jag för första gången på två månader att herregud jag mår ju bra! Var det så här det var... Har hela tiden mått lite småilla men jag kommer försöka stå ut. Detvär ju dumt att äta läkemedel i onödan. Är också jättetrött och har slumrat till mitt på dagen.


    Om du mår bra av ett läkemedel som är ok så ät!!! Jag har mått illa i åtta månader och inget hjälper. Jag skulle göra vad helst för att slippa detta. Utom abort då såklart. Inget blir bättre av att härda ut.
  • Sälma Riit
    Susodus skrev 2016-03-30 09:32:58 följande:
    Har gjort nipt, morgonen började med att få upp frukosten med seaband på armlederna? Funkar inte för mig ;) passade på att ta upp det om illamåendet och får då som svar att se över hela livsstilen. Till saken hör att hon inte frågade om min nuvarande livsstil... Blir så trött. Tur att man inte är förstagångsföderska och att den bm jag har är jättebra. Varför säger man någonting sådant, det är att skuldbelägga kvinnan för att man mår dåligt av hormonerna. Grrr!
    Gah! Har också träffat en puckoläkare som skuldbelagt mig för att jag är fet och när jag sa att jag gått ner under graviditeten gjorde hon high five. Hade jag haft anlag för ätstörningar hade jag tagit det som en intäkt för att set är bra för hälsan att spy sig ner i vikt.

    Obs att fet är enligt BMI och inget jag själv tycker mig se i spegeln.

    Banden funkade inte på mig heller.
  • Sälma Riit
    Hoppsan2016 skrev 2016-03-29 23:12:07 följande:
    Japp, det var/är jag. Medicin hjälper en hel del men inte alltid och hela tiden. Kan iaf sova bättre på nätterna nu, men blir trött av medicin så sover rätt mycket på dagtid med. 
    Skönt att du har hittat något som hjälper lite iaf. Jobbar du heltid?
  • Sälma Riit
    Sjöblomman skrev 2016-03-30 10:39:01 följande:
    Va! Vad hemskt! Nu får jag skälv panik... Sa hon att du är fet?

    Själv är jag överviktig, för mycket och det är jag medveten om. Men jag skulle bli väldigt stressad och ledsen om bm skulle prata om det på det sättet.
    Det var inte bm utan en läkare vilket nästan känns ännu värre. Hon kallade mig inte fet rent ut men babblade bara om vikten och att jag måste gå ner för att få se mina barn växa upp (ja hon sa så!). Jag riskerar diabetes men mina värden är inte så dåliga som hon ville påskina. Allt var mycket märkligt. Ska träffa min bm på fredag och försöka reda ut allt. Min mamma har diabetes och jag kollade mina värden i påsk och de var helt normala trots godis och annat.
Svar på tråden IVFare i Stockholm?