Aniiee skrev 2015-07-24 12:15:55 följande:
Jag både slår bearnaisesåser och trancherar kött. Fast trancherar kött gör jag i och för sig bara på jobbet.. Men hemmavid kan jag tranchera fågel. Framför allt kalkoner lånar sig väl åt tranchering.
Vad gör jag mer....?
Jag lagar ofta mat à la minut, använder roux och mirepoix när jag gör sås (som jag, för övrigt också ofta reducerar och monterar) och grytor, använder mig oftast av en bain-marie istället för ett vattenbad, ibland briderar eller dresserar jag kött istället för att binda upp det, frapperar saker som ska isas, juliennar ofta grönsaker, ägnar i alla fall en timme varannan dag åt mise en place, som ofta innebär en hel del parering, och ibland en del tournering
Och jag är DEFINITIVT både en gourmet och en gourmand. Så det så.
Yrkesskadad? Kanske lite.......
Jamen du är ju kock och kan dina saker. Då är det helt ok tycker jag!
Men när snabbköttbulle-Britta helt plötsligt börja slänga sig med fisförnäma termer som aldrig funnits i hennes vokabulär tidigare, ja då irriterar jag mig!