Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    nattuw skrev 2023-06-22 18:46:28 följande:
    Tyvärr har jag inte fel. Istället för att diskutera reella samhällsproblem har socialdemokraterna valt att försöka få den icke socialdemokratiska regeringen att framstå som illegitim genom smutskastning, brunsmetande och mer eller mindre dolda anklagelser om att den sittande regeringen är ett hot mot demokratin.
    Allt det där är ju vad SD faktiskt gjorde under fler mandatperionder.

    En del av begåvningsreserven menande till och med att eftersom SD var det parti som vuxit mest så skulle de få bilda regering och att valmyndigehten fuskat då SD 'egentligen' fått mer än 40% av rösterna - för att det kändes som det var så..

    Att kritisera regeringen och regeringsunderlaget är inte att påstå att regeringen är illegitim, det där med att kritik är att tysta oliktänkande, att krtik är att peka ut regeringe nsom illegitim är samma gamla gnäll som alltid kommer från SD och deras fotsoldater då de inte oemotsagda får sprida sin bruna propaganda.

    Att oppositionen menar att regeringen är illegitim, det är väl inte heller det mer än brun propaganda..  tänk om SD och dereras fotsoldater någon gång kunde sluta gnälla och då nu regeringen har valt att sitta med ett brunt mandata är det väl inte kostigare än att de faktiskt har gjort det. 
  • Padirac
    nattuw skrev 2023-06-22 19:03:00 följande:
    Det är uppenbart att socialdemokraternas historia är en känslig punkt för socialdemokraterna. Det går inte att försköna rasbiologi och homofobi till något som passar in i dagens politiska klimat. Återstår då att försöka sopa de historiska skamfläckarna under mattan.
    ahaa.. du sysslar med sånt där SDs D.E som var ansvarig utgivare för 'den bruna filmen' sysslade med... att inte presentra hela bilden, istället enbart en vinkel i försök att hitta en alternativ sanning som är falsk...

    Tror du verkligen själv på SDs propganda? Eller försöker du använda den som ett slagträ för att 'sminka en gris' - dvs göra SD salongsfäigt?

    Det verkar snarare att SD och SDs apologeter ser sin egen histora som känslig och därför är konstant upptagna med lögner om sossarna.

    Åkesson sa ju att de aldrig skulle glömma sina rötter  - du vet att SD komemr direkt ur fascism och nazism...

    Klarar du av att ge en historisk bakgrund till eugenik och de poltiska krafter som stod bakom dessa och hur turerna gick i den svenska riksdagen, datum, personer, partier, regeringar, statsministrar?

    Hittills har du inte klarat av det- istället är det brun propaganda so mupprepas från SDs 'bruna film'

    Barnen som går i skolan idag får lära sig den historia SD och SDs fotfolk och apologeter inte kan. eller inte vill kunna. 
  • Padirac
    Polyrytm skrev 2023-06-22 20:12:54 följande:
    Herregud. Akta blodtrycket. Ta inte i så du skiter på dig.
    Det är kanske det brunhögern här gör?
  • Padirac
    Polyrytm skrev 2023-06-23 00:00:10 följande:
    Bruna Khmererna? 😉
    Haha.. Solig

    Har du märkt att så fort brunhögern ska anklaga 'vänsterliberala kulturmarxister' för att vara värre än nazzarna så anklagar de S för att _vara_ just nazzar.. .. 

    Du har säkert hört skälet till att Napoleon hade en röd jacka i strid? Så att mannarna inte skulle se om han blev skadad..  .. å andra sidan hade Hitler bruna byxor..

    En av de som leder ett parti med direkt koppling och arv från nazister och fascister spatserade runt i en lämpligt färgad kostym den dag en av SDs riksdagsmän ville fira Nazitysklands anfall på Polen .. är det inte märkligt så säg .

    Khmererna var röda kommunister .. en del av skrikhögern här på FL brukar vilja påstå att brunt och rött är samma politiska färg..  samtidigt som denne säger att de röda var värre än de bruna...som också är röda..  fast bruna...
  • Padirac

    S historia är nog inte alls känsligt för S. 

    Däremot verkar SD och SDs fotsoldater ha svårt att hålla sig utanför 'den bruna filmens' narrativ, det som SDs MK och DE kallade brun propaganda och en inte me sanningen överensstämmande återgivande av S historia. Ledande historiker kallade storyn du drar för historieförfalskning.

    Hur det förhöll sig i verkligheten utanför det bruna navelluddet finns beskrivet i tråden. 


    nattuw skrev 2023-06-24 14:03:21 följande:
    Det är uppenbart att socialdemokraternas historia är en känslig punkt för socialdemokraterna.
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-06-25 14:42:00 följande:
    Sanningen är inte svårare o förstå än att S satt i regeringsmakten med rasbiologiska institutet infördes, som enda försvar till detta vill han hänvisa till blocköverskridande beslut.

    Vi alla vet att detta med blocköverskridande beslut inte gäller längre än tills någon annan tror eller vill något annat.
    Ta energi överenskommelsen 2016, den var blocköverskridande, men M bröt denna överenskommelse redan 2019, samt dom införde en ny energipolitk direkt dom själva fick makten.

    Frågan om energi är mycket större/svårare än rasbiologiska införande, men S hade makten kunde motsätta sig rasbiologiska beslut och den skulle aldrig blivit införd.

    Som nu med blocköverskridande beslut om förnybart vs fossilfritt. Svårare är det inte o förstå, sittande regering bestämmer vad som ska införas, och blocköverskridandebeslut har ingen betydelse så länge någon vill göra något annat beslut.

    S är alltså paritet som godkände rasbiologiska institutet.
    Nu ljuger du, 

    Det är enkelt att kolla att det INTE var S som satt o regeringsmakt och INTE var statsminister då rasbiologiska institutet 'infördes'

    Det är enkelt att kolla detta. Uppgifterna finns till och med i tråden med källor.
  • Padirac
    www.spelinspektionen.se/licensansokan/spelformer/lotterier/information-om-allmannyttig-verksamhet/prenumerationslotterier-kan-under-vissa-omstandigheter-medges-undantag-fran-kreditforbudet/

    "
    Prenumerationslotterier kan under vissa omständigheter medges undantag från kreditförbudet

    Spelinspektionen får under vissa omständigheter medge undantag från kreditförbudet för så kallade prenumerationslotterier. Undantaget kan tillämpas på alla licenshavare som uppfyller samtliga krav för undantag. Dessa krav är att:


    lotteriet säljs till förmån för ett allmännyttigt ändamål,
    krediten avser köp av lotter för en viss tid (s.k. prenumerationslotterier), och
    det sammanlagda kreditbeloppet uppgår till högst 1/40 prisbasbelopp (1 312 kronor år 2023).

    Undantaget framgår av 14 kap. 8 § andra stycket spellagen. Undantaget innebär i princip att man i lagen har skrivit in den praxis som utvecklats genom tillämpningen av lotterilagens tidigare undantag från förbudet mot spel på kredit (prop. 2017/18:220 s 324).


    Bakgrund till undantag från kreditförbudet

    Innan spellagen trädde ikraft fanns i lotterilagen (1994:1000) ett undantag från förbudet att lämna kredit för insatser. Detta undantag innebar att Lotteriinspektionen, om det fanns synnerliga skäl, för ett visst lotteri fick medge undantag från förbudet. Denna möjlighet infördes med anledning av att vissa lotterianordnare av s.k. rikslotterier, dvs. lotterier som anordnades i flera län, hade börjat övergå till att anlita servicebolag, som skickade lotten med post till lottköparen tillsammans med en faktura. Även om fakturan inte betalades i tid deltog lotterna i dragningen. Regeringen bedömde att det i och för sig var en form av kredit, men att det snarare framstod som ett alternativt betalningssätt än som ett sätt att göra det möjligt för den som inte har råd att spela. Risken för ett upprepat och oplanerat spelande framstod som i det närmaste uteslutet. Mot denna bakgrund ansågs att det skulle finnas en möjlighet för lotterianordnaren att tillämpa ett sådant system för försäljningen av lotterna (Jfr prop. 2017/18:220 s 153 och prop. 2004/05:3 s. 19).


    Lagstiftaren ansåg vid omregleringen av spelmarknaden att eftersom lotter som köps för viss tid alltjämt var vanligt förekommande skulle det fortsatt finnas ett tydligt undantag för just denna form av kredit. Undantaget begränsades till lotterier för allmänna ändamål och till ett sammanlagt kreditbelopp om högst 1/40 prisbasbelopp (prop. 2017/18:220 s 154). Undantaget framgår av 14 kap. 8 § andra stycket spellagen."


    www.spelinspektionen.se/sok-licens/

    Sökning allmännytta lotteri


    "Sökresultat
    Visar 50 licensinnehavare
    Bollnäs GoIF/BF
    Broberg Söderhamn Bandy IF
    Brynäs Idrottsförening
    Bröstcancerförbundet
    Bygdegårdarnas Riksförbund
    Cancerfonden - Riksföreningen mot cancer
    Djurgårdens IF Ishockeyförening
    Edsbyns IF Bandyförening
    Folkspel Ideell Förening
    Frölunda Hockey Club
    Färjestad bollklubb
    Gripens Bandyklubb Trollhättan
    Halmstads Bollklubb
    HV71 (ideell förening)
    IF Björklöven
    IF Malmö Redhawks
    IF Troja-Ljungby
    IFK Kristianstad
    IFK Vänersborg
    IOGT-NTO / Miljonlotteriet
    Jönköpings Idrottsallians
    Linköping Hockey Club
    Moderata Samlingspartiet
    Motorförarnas Helnykterhetsförbund
    Pensionärernas Riksorganisation
    Prostatacancerförbundet
    Psoriasisförbundet, ideell organisation
    Rögle Bandyklubb
    Skebobruks Kulturförening
    Skellefteå AIK Hockey
    Socialdemokrater för tro och solidaritet
    Stiftelsen New Hope Reseindustrins Barnfond
    Svenska Kommunal Pensionärernas Förbund
    Svenska Postkodföreningen
    Sveriges Allmänna Konstförening
    Sveriges Bingoföreningars Organisation, SBFO
    Sveriges Dövas Riksförbund
    Sveriges Socialdemokratiska arbetarparti
    Sveriges Socialdemokratiska Kvinnoförbund
    Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
    Synskadades Riksförbund
    Tranås AIF Ishockeyförening
    Vetlanda Bandyklubb
    Villa-Lidköping BK
    Vänersborgs Hockey Club
    Västanfors IF Bandyklubb
    Växjö Lakers Hockey
    Örebro Hockey Klubb

     


    Visar 50 licensinnehavare"
  • Padirac
    KillBill skrev 2023-07-04 14:24:32 följande:

    Ja detta inlägg visar tydligt på hur M och SD hycklar.  Om problemet var prenumerationslotter /försäljning mot faktura så skulle M och SD självklart förbjuda alla föreningar från att sälja lotter på prenumeration/mot faktura men då vet man att man får väljare från idrottssverige emot sig och det vill man inte.


    Det är som du skriver rakt ut uttalat ätt motivet är att minska den politiska huvudmotståndarens möjlighet till finansiering.

    Kanske åstadkommer SDs marionett regering inte så mycket i sakpolitiska frågor, men de ritar om spelplanen på samma sätt som de auktoritära partrierna i forna warzawa-pakten gjort.  
  • Padirac

    Du ska nog inte tro ord för ord på det du snappar upp från SWEBB-tv - det finns i den text du kopierat  in direkta felaktigheter som är lätta att kontollera för den so mär intresserad av fakta och verklighet, Med tanke på felaktigheterna i kopierad text så ska du nog inte sprida mer felaktigheter...

    Det är väl känt att många var inblandande i iran-irak.kriget och såväl bofors som svenska intressen och USA genom statstjänstemän försåg Iran med vapen

    Iran-Contras kanske du känner till..

    Uppgifter gör gällande att Palme försökte stoppa robot 70 affärer/smuggling - du fpr inte glömma bort att en svensk statsminster inte kontrollerar hela sverige eller ens enskilda personer... inte ens Putin klarar detta (du vet väl att swebb-TV har en kraftig slagsida mot Putins narrativ) 

    Frånstedt och Jallai är ju spännananed att lyssna på, men att de sitter med hela sanningen eller ens känner till all bakgrundinformation och delar den på Swebb-tv finner jag ha låg trovärdighet,
     


    Anonym (zull) skrev 2023-07-05 18:21:52 följande:

    Sedan har vi detta med : Usa stoppade sossetopparnas vapensmuggling.

    Detta hände under 80-talet, Med Olof Palme i spetsen, vi alla vet att detta är sant.
    Palme medlade mellan parterna samtidigt som han sålde robot 70 till den ena parten.
    .


    Amerikanska myndigheter som granskade ägarskapet av de svenska bolaget kom fram till att alla ägare var socialdemokrater och dessutom tillsatta av Olof Palme. Den amerikanska ambassaden i Stockholm valde att kalla Olof Palme enskilt för ett samtal. Motiveringen att Palme skulle vara ensam var att amerikanerna sade att de gillade Sverige och var bereda att dra ett streck över hela historien om Palme fogade sig i USA:s instruktioner och då vore det opassande om det hade varit andra personer där som hade kunnat börja läcka.


    När bevis i form av identitetsnummer på robotarna framlades för Palme slingrade han sig och påstod att han uttryckligen sagt åt polischeferna att robotarna inte fick sändas till Malaysia. Amerikanerna lade fram ett ultimatum för Palme bestående av att denna export omedelbart skulle avbrytas. Sedan skulle Palme omedelbart avsluta det bankkonto i Schweiz dit överskottet på vapenförsäljningen gick. Pengar från detta konto sade amerikanerna sig veta gick till Nicaragua, Guatemala och andra länder i Mellanamerika. ? ?Vi gillar inte att man startar små revolutioner på vår bakgård herr Palme?. Dessutom blev Palme tillsagd att kalla hem det tjugotal svenska marinofficerare stationerade i Libyen i färd med att hjälpa Khadaffi med att bygga en ubåtshamn. Amerikanerna avslutade med att understryka att om inte Palme utförde dessa åtgärder så var den sista volvobilen såld i USA, Viggen skulle inte komma i luften igen och den framtida JAS Gripen kommer inte att bli till. Olof Palme gick med på allt.


    ulsansblogg.wordpress.com/2022/10/16/usa-stoppade-sossetopparnas-vapensmuggling/
  • Padirac

    Det svenska samarbetet med usa och Nato och före det de allierade sträcker sig tillbaks till 50-taletr resp 40-talet.

    Lite samtidshistoriska perspektiv skulle göra dina inlägg gott. 


    Anonym (zull) skrev 2023-07-05 20:20:43 följande:
    Det visar hur opålitliga socialdemokraterna kan vara, företaget som startades och sålde var enbart socialdemokrater. Man gick bakom ryggen på det svenska folket och gjorde som man själv ville.

    Nu sitter sossen och bönar o ber för att få komma med i Nato, dom har helt glömt detta hur man stödde extrema regier.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?