Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Polyrytm skrev 2023-05-27 23:53:32 följande:
    Ditt känslomässiga och svävande svar kring detta tyder på att du står Socialdemokraterna nära.🙂

    Finns det inga lögner, desinformation och propaganda inom/från Socialdemokraterna?
    Det finns säkert lögner, desinformation och propaganda från alla håll. Men det är i FLs trådar akternativhögern, SDs fotsoldater och någon kremlkramare och kommunist som sprider lögner, desinformation och propaganda. 

    Är ditt svar om S-tillhörighet ett bevis för att du är fascist?
  • Padirac
    Polyrytm skrev 2023-05-28 13:50:36 följande:
    Jag har inget emot varken Socialdemokraterna eller Socialdemokrater. 
    Hela min familj har röstat S sedan urminnes tider och jag tycker om den politik som de en gång förde.
    Jag tycker de har tappat sin själ.

    Det jag tycker är märkligt är människor som med näbbar och klor försvarar ett parti oavsett. Du och ett par till här inne fungerar ju nästan som S partifunktionärer, dygnet runt, år efter år. Det är väldigt genomskinligt. 🙂 

    Så det du menar är att alla som inte håller med om eller kritiserar Socialdemokratin här inne i själva verket är avlönade Sverigedemokrater?

    Är du/ni så pass arroganta att ni tycker att vanligt folk inte kan vara missnöjda med S och Sveriges utveckling utan det måste förstås vara fascister som skriver i er tråd?
    Det verkar som att du menar att varje person som försöker sticka hål på desinformation, propaganda och uppenbara lögner är S partifunktionärer. SDs fotfolk har säkert ett gäng nyttiga idioter som hjälper dem.. Appropå genomskinligt...

    Med den typen av argumentation är det väl inte långt bort att vilt (eller på dina inlägg grundade) anklaga vem som helst för att vara fascist, kanske du, eller?

    Varför ska det bara funka åt ena hållet, dina grundlösa anklagelser kan väl bemötas med samma typ av påståenden. 

    Jag vet inte om du förstår skillnaden mellan saklig kritik som bygger på verklig fakta och det som är  desinformation, propaganda och lögner ... Det SDs Karlsson kallade 'den bruna propagnadan' har fått fotfäste inom fler borgerliga partier och har med det normaliserats.  Den bruna högern använder samma retorik som fler av S kritiker på FL använder - ingenting är sant och allt är möjligt. 

    Var står du i det.. som kommer med inlägg som är hämtade direkt från alternativa och bruna högern om bilderberggruppen och World Economic Forum.. 

    Kom med saklig kritik istället för lögner och desinformation.  Eller ljug om alla partier så kan det också bemötas. 
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2023-05-28 15:28:19 följande:
    Jag håller med dig. Jag känner att jag i grund och botten står bakom det samhälle som socialdemokratin ville bygga. Men någonstans gick det fel....
    Det finns inte ett enda parti jag idag kan ställa mig bakom helhjärtat, det finns alltid något av betydelse att kritisera.
    Saklig kritik är alltid bra.

    Propaganda, desinformation och lögner är aldrig bra.

    Kan du skriva ner ett inlägg med saklig kritik av betydelse mot var och ett av riksdagspartierna?
  • Padirac
    Polyrytm skrev 2023-05-28 16:29:39 följande:
    Jag tror alla partier har folk som sitter på olika forum och skriver i deras favör.

    Socialdemokraterna har det definitivt. 

    Jag tror det är på det viset att den delen av befolkningen som stöder och röstar på SD är i den åldern och generationen som är aktiv på internet. Helt vanliga människor som är trötta på skiten.

    Jag fick inget svar från KillBill angående min kritik mot Bilderberggruppen och WEF.

    Du kanske kan svara.

    Tycker du det är dåligt med att ha makten så nära folket som möjligt?  

    Tycker du det är bra att makt och beslutsfattande glider ifrån folk i olika länder till att hamna i organisationer som folket aldrig fått rösta fram? Stora bank, media och finans-korporativ bestämmer alltså över våra liv, utan vårt inflytande och i många fall utan folkets vetskap. Tycker du att det är bra?
    Vilka premisser och belägg har du för dina påståenden om vad bilderberggruppen och World Economic Forum har för kontroll över ditt och andras liv?

    Det är väl beforskat att SD har trollfabriker som är aktiva på sociala mediaplattformar och att SD är det parti som har mest aktivitet på dessa plattformar jämfört med andra partier. Det är.också väl beforskat att SDs trollfabriker sprider alternativa fakta, desinformation och rena lögner.

    Oavsett någon är trött på skiten eller inte så är det inget skäl att sprida alternativ fakta, desinformation eller ren lögner. Men SDs M.O. är just det att sprida alternativa fakta, desinformation och rena lögner.  Det är en del av det SDs Karlsson själv kallade 'brun propaganda' och mycket av det liknar Kremls 'hall of mirrors' / 'smoke and mirrors game' med att beskylla varje politisk motståndare för det de själva står för och gör.

    Vad har du då på wef och bilderberggruppen som du menar styr ditt och andras liv?
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-05-28 20:51:55 följande:

    Vi har lite till socialdemokraterna missat, ett känsligt ämne men många tidningar skriver om detta.

    Nu omnämner många det som uppgivenhetssyndrom.

    Men tror det riktiga namnet är vänsterblocks påverkan som lett till sjukdomen. Eftersom den nu döpts om till kultursjukdom och vänstern i Sverige är en kultur. som nu bevisligen uppmanar till att föräldrar ska utsätta barnen för detta, dvs rent skadligt beteende av vänstern. Då den är mycket lokal och bara ett land som aftonbladet skriver i fakta rutan utsätter sina barn för detta och det är Sverige.
    GP skriver så här: under till faktarutan Aftonbladet.
    Jag får se vad moderator på FL tycker om detta då, har förstått att han är sosse.
    -


    S får inte slut på skandalerna om de apatiska barnen
    GästkolumnTrots varningar har Socialdemokraterna inte fixat regelverken som möjliggör för föräldrar att utnyttja sina barn som en hävstång i asylprocesser.
    Det har gått sju år med regeringsinnehav och debatterats flitigt i media. Ändå har Socialdemokraterna inte lyckats ta kontroll över situationen. Fenomenet apatiska barn finns fortfarande, visar Expressens reportage om ?Afina? och ?Amir?.
    -------------------------------------------------------------------------------------

    Fakta: De apatiska barnen

    Det första dokumenterade fallet av ett flyktingbarn som blev apatiskt i Sverige är från 1998.


    Runt 2005 fanns det flera hundra apatiska flyktingbarn i landet. Många var sängliggande och hade slutat att äta, dricka och kommunicera.


    En statlig utredning 2005 slog fast att en majoritet (80 procent) av barnen kom från forna Sovjetstater eller länder på Balkan. Bland dem fanns en överrepresentation bland minoritetsgrupper som uigurer och romer. Enligt utredningen fanns problematiken med apatiska flyktingbarn i stort sett bara i Sverige.
    www.aftonbladet.se/nyheter/a/vQygqL/kraver-att-rad-om-apatiska-barn-ses-over


    Nu är det så att S varken är de apatiska barnen eller deras föräldrar eller de som ställs diagnos på barnen.

    Du försöker blanda bort korten och du blandar ihop regeringar med enskilda utövare och förvaltningar.

    Det är märkligt att okunskap om svensk samhällsmodell och parlamentarism är så omfattande och djup.
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-05-28 21:37:01 följande:
    Via lagstiftning som gör att det är möjligt för föräldrar att bete sig på det sättet.
    Har man en dålig lagstiftning visa det sig att i princip bara Sverige hade detta problem, vi har sett på tv hur vänstern står o skriker, vi måste tänka på barnen, det handlar om barn.

    Föräldrar till dessa apatiska barn utnyttja läget o några bevisliga fall finns dokumenterade att det var en påverkan av föräldrar, där man kände till lagarna.
    Vänstern kalla alla för rasist, även forskning stödde detta beteende.
    Kan söka igen länk, det var även media som stödde detta, bla SVT.
    Nu blandar du ihop skrikande människor och lagstiftande församling, dvs riksdagen.  

    Det verkar mest vara skeikhögern som skriker nuförtiden, mest om det som varit och att riksdagen inte  kontrollerar läkare och enskilda utförare eller myndigheter.  Åter igen,du uppvisar en okunskap om hur svensk förvaltning fungerar.   Det du beskriver som önskvärt är mest likt SDs försök att styra enskilda personer inom förvaltningen. Den auktoritära högern gör gemensam sak med skrikhögern låter det som.
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-05-28 22:27:12 följande:
    Nej då, det är just för såna här grejer SD vuxit fram o blivit ett stort parti.
    Skulle inte såna här grejer växa fram på vänstersidan hade det inte heller vuxit upp en motkraft, Newton förklarade detta för länge sedan.
    .

    Newtons tredje lag

    Både Newtons första och andra lag uttalar sig om hur krafter är intimt kopplade med (förändringar i) rörelse. Newtons tredje lag däremot fokuserar på en annan, helt fundamental, egenskap hos krafter, nämligen att de alltid förekommer i par. Mer exakt säger Newtons tredje lag att


    Om ett föremål A utövar en kraft på ett föremål B,
    så utövar föremål B en lika stor, fast motsatt riktad kraft av samma sort på föremål A.


    Jovisst. Skrikhögern och den auktoritära högern är fast sammanbundna.

    I övrigt verkar du använda Newtons mekanik som en metafor för en samhällsanalys som bygger på en marxistisk samhällsteori om krafter och motkrafter. Det bygger för övrigt på Hegeliansk logik som i allt är en dialektisk metafysik.  Tänk att du skulle komma ut som en marxist. 

    Hahaha
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-05-29 01:54:52 följande:
    Du menar att jag kommer ut som en socialist?

    Du måste läsa din historia, 1896 fick socialdemokraterna sin första representant i riksdagen, han hette Hjalmar Branting.

    Under sina ungdoms år gick han skola med bla kronprinsen, under denna tid börja han även bekanta sig med marxism, därefter 1878-79 börja han kalla sig för socialdemokrat.

    Som sosse måste man kunna sin historia. Hjalmar född 1860, bekanta sig med marxism 1878-79, det menas att han då var 18-19 år gammal när han börja kalla sig för socialdemokrat dvs ännu ungdom och marxism, det menas att han slog två flugor i en smäll, blev sosse o marxism under samma tid.
    Det ser onekligen ut som att du kan din historia
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-05-29 20:08:49 följande:
    Visst, vi vet även att socialdemokraterna med start med just Branting gick emot kyrkan o kristendomen, han publicera att folk ska gå ur kyrkan och lämna kristendomen det i sin tidning, blev dömd o fick sitta i fängelse, tror det var på Långholmen .
    Mycket tydliga marxism tendenser.
    Dessa tendenser sitter ännu kvar i vänstern, vi vet man censurerat Astrid Lindgren sagor, plocka bort Tintin böcker, i vissa skolor får man inte fira lucia, pepparkaksgubben är en riktig rasist liksom stjärngossarna. där budskapet till svenska elever blir att religion är farligt o skapar konflikter.

    Vi ser att Putin gör på likande sätt, han nämner Lindgren som Nazist istället för rasist som vänster gör här hemma. Bara det att sossarna o vänstern lyckat bättre på göra Sverige minst troende o kristna i världen.
    Jag tror verkligen att du behöver fördjupa din förståelse av marxism i de olika begreppsbetydelser ordet kan ha.

    Oavsett Branting var eller inte var marxist i den ena eller andra eller alla betydelser så förändrar det inte att du gör en marxistisk historieanalys klädd i newtons mekanik.

      
    Padirac skrev 2023-05-28 22:39:21 följande:
    Jovisst. Skrikhögern och den auktoritära högern är fast sammanbundna.

    I övrigt verkar du använda Newtons mekanik som en metafor för en samhällsanalys som bygger på en marxistisk samhällsteori om krafter och motkrafter. Det bygger för övrigt på Hegeliansk logik som i allt är en dialektisk metafysik.  Tänk att du skulle komma ut som en marxist. 

    Hahaha
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-05-30 18:05:15 följande:
    Vi vet hur vänstern o sossarna plockar sina ledare,  dom ska vara kriminellt belastade, redan första sossens som kom in i regeringen var kriminell.
    .

     Uppsala universitet 1878?82, utan att avlägga examen. Genom resor och litteraturstudier blev han tidigt bekant med marxismen. Redan 1878?79 kallade han sig socialdemokrat. Efter föräldrarnas död 1880?81 inriktade sig Branting på en publicistisk och politisk karriär. En ansenlig förmögenhet efter föräldrarna förslösade han på några år genom festande och generösa lån och borgensåtaganden. Han misskötte pengarna och kom ofta att ha ekonomiska bekymmer. Hjalmar Branting hamnade ofta i kollision med lagen och dömdes vid flera tillfällen till både fängelse och böter, dels för hädelse dels för tryckfrihetsbrott.
    Haha... Skattefuskaren Kristersson, bostadssnyltaren Kristersson är den du tänker på  - nej, han blev inte vald till ledare av vänstern pga sin brottslighet, eller förtalsdömda Ebba, hon blev inte heller vald till ledare av vänstern

    Hjalmar då...

    historiesajten.se/visainfo.asp

    "
    I egenskap av ansvarig utgivare för 'Socialdemokraten' blev han 1888, på grund av två uppsatser som var tryckta i tidningen, dömd både till böter och tre ½ månads fängelse. Innehållet hade betecknas som "förnekelse" och "hädelse"."

    Förnekelse och hädelse i publicerad text eller skattebrott och förtal.

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?