Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Anton Chigurh skrev 2019-03-10 13:20:23 följande:
    Du har så rätt, Flash. Det är före detta som i vanlig ordning tolkar fel.
    Fast det kan ju faktisk vara så att din före detta inte alls hade fel, utan att hen såg på det hela ur ett annat perspektiv än du.

    Det är snarare regel än undantag när det kommer till parkonfikterGlad
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2019-03-11 07:55:31 följande:

    "Rasar" är väl att ta i även om minskningen är en dryg tiondel. Kan möjligen vara centerpartister och liberaler (de få som finns kvar) som börjar tvivla på att Stefan faktiskt kommer att genomföra det han lovade dem (trodde de) att genomföra:

    www.expressen.se/nyheter/folkets-fortroende-for-stefan-lofven-rasar-/

    "I Demoskops förtroendemätning för mars månad tappar Stefan Löfven 4 procentenheter jämfört med februarimätningen - och går från att vara den partiledare med högst förtroende till att hamna på tredje plats på listan. 

    - Stefan Löfven har haft ett rätt högt förtroende under regeringskrisen, men det har runnit av lite grann nu när det är över. Tydligast märks det bland C- och L-väljarna, som slöt upp bakom honom när konflikten var större. Nu börjar vardagen återvända igen. "

    .

    Men det viktiga är inte Stefan utan det faktum att EBT är den partiledare som svenska folket har allra störst förtroende för.

    Smutskastningen mot henne och KD lär intensifieras.


    Mm, Ebba Busch Thor har lyckats skapa förtroende hos "Nu får man inte ens säga julskinka längre i PK-Sverige" samtidigt som hon vunnit i förtroende hos moderatväljare

    Det ska bli intressant att se om hon kan lyckas behålla förtroendet hos vanliga moderatväljare, alltså sådana som klarar av att orientera sig hyfsat i samhällsdebatten.

    Dessutom är det ju också så att i takt med ökad förtroende hos julskinkefolket desto lägre förtroende hos väljare som inte vurmar för SD-samarbete.
  • FDFMGA
    skadeskratt skrev 2019-03-12 23:28:38 följande:

    Folket verkar vilja fortsätta kalla en julskinka för en julskinka.

    De politiker som vill förbjuda oss att vara de vi är; tappar i förtroende. fd-ingar tycks få spader vid blotta åtanken på åsiktsfrihet.


    Hm, jag trodde högerflygeln bara ville förbjuda benämningen helgskinka, alltså att julskinkan varar året om - om än lite härsken sådär framåt sensommarenGlad

    Men du menar alltså att navelluddsnytts senaste rön visar på att PK-etablissemanget tänker förbjuda benämningen julskinka.

    Tja, man kan ju inte annat än häpna över rönen från er SD-vurmare.

    Hoppas att du även fortsatt kan fungera som stöd och inspiration för dina medvurmare här på FL.

    En intellektuell spjutspets rakt in i PK-etablissemangets gärta, alltså . hjärta på PK-språkSkrattande
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2019-03-13 18:50:38 följande:
    Det är väl bra att partier som S, M, L och C idag tar avstånd från beslut som togs för snart hundra år sedan tex tvångssteriliseringar? Jag tycker att det är fullt berättigat att rikta fokus mot de partier som i i nutid tycker att det kan vara rätt att tvångssterilisera människor. SD är ett sådant parti och KD var det ända fram till 2013.

    När det gäller stavning så förstår jag inte vad du vill ha sagt. Jag har jag flera gånger skrivit att jag har dyslexi och du borde förstå att kg inte gör mig lustig över något sådant.
    Förmodligen ett tjuvnyp riktat mot mig.

    Hen som skapar ett par tre-fyra nya nick om dagen hade synpunkter på min intelligens och skrev något om att jag saknar "gärna".

    I det sammanhanget kan man inte gärna undvika att påpeka hur hjärna stavasSkrattande
  • FDFMGA
    Anton Chigurh skrev 2019-03-13 20:37:47 följande:
    Som att det vore första gången du anmärker på debattörer som har problem med att stava korrekt. Bedrövligt försök...!

    Jag för min del anser det svinigt lågt att påpeka folks problem med stavning. Men knappast förvånande i vissa fall här. Med tanke på......mycket.
    Själv skulle jag inte kalla en person som oförtrutet skapar en handfull nick om dagen på FL och så har gjort i åratal, en person som drar snyftvalsen om hur kommunistforumet FL bannar och förföljer hen - skulle jag snarare kalla en illegal invandrare.

    Men jag har noterat att hen slår an en sträng som får plockade sprätthöns att kackla i korus.
  • FDFMGA
    Anton Chigurh skrev 2019-03-14 05:57:00 följande:
    Snacka om patetisk.....du hånar folk som inte kan stava och dina undanflykter är så sjukt dåliga. Du beter dig som ett tvättäkta rövhål. Svårare än så är det faktiskt inte.

    Även om din inbillningssjuka får dig att tro att något annat.
    Mm, såväl du som hen som för ett korståg mot kommunistsajten FL genom att skapa ständigt nya nick är intressanta som fenomen i och med att de känslostormar som driver er tycks vara desamma som får högerpopulismens undervegetation att vaja.

    Ur mitt perspektiv så är det inte ens det ständiga utpekandet av invandringen, feminismen eller pk-etablissemanget som roten till allt ont som är högerpopulismens mest löjeväckande egenskap, utpekandet är ju bara symptom på högerpopulismens oförblommerade inskränkthet.
  • FDFMGA
    Nisses galna hund skrev 2019-03-15 23:13:19 följande:
    Ja, du gillar ju att kalla folk för saker så det förvånar knappast att dina tankar går kring vad du ska kalla den vars åsikter du inte klarar att bemöta.
    Nja, jag kallar inte folk saker.

    Inte heller är jag ansvarig för att intellektuella och/eller emotionella begränsningar kan utgöra ett oöverstigligt hinder för vissa att förstå skillnaden mellan åsikt och person.
  • FDFMGA
    thelastmonkey skrev 2019-03-17 21:11:38 följande:
    ¨Hej flaggen! Skrattande
    Appropå ingenting så har jag nästan saknat dig under min frånvaro här på sajten.
    Tur för mig att jag är tillbaka!

    Vi ses i juli va? För du tänker väl inte missa Almedalen i år också? Tungan ute
    Jag funderar på att resa utomlands i sommar men jag missar inte Jimmies tal, vilket tal skulle du välja om du bara fick chans till ett?

    Fast Gotland är ju nästan lite som utomlands. Får fundera på det.

    Godnatt Flaggen, vi höres (hoppas jag)! {#emotions_dlg.flower}
    Aha, fortfarande engagerad i SD - blir det fjärde sommaren i rad i Almedalen?

    Förr eller senare får vi ta den där ölen, du som är kvinna får ta en större sejdel i händelse av att samtalet urartar. Så det blir rättvist alltså Glad

    Mm, det var längesen du visade dig på FL, vilket får mig att tänka på att jag aldrig lyckats lära mig vad som är grav och vad som är akut accent: Alltså det som gör att buren och buren får helt olika betydelser.

    Ha det gott!
  • FDFMGA
    thelastmonkey skrev 2019-03-23 10:17:34 följande:
    Jajamen, fortfarande engagerad och väldigt nöjd med den senaste utvecklingen angånde KD steg i, i mina ögon, rätt riktning! Glad

    Jag vet inte hur många gånger jag varit där... det får jag fundera på. Lyckas iallafall alltid hamna på TV under talet. Solig
    I somras var jag även på några konvent, i somras var det verkligen stort.

    Tro nu inte det värsta, men... jag var även och hörde på NMR´s tal. Kände att för att kunna uttala sig så måste man engagera sig. Och herrejävlar... där sparas det inte på krutet. Stannade och pratade med dem, frågade vad min adopterade kompis ska ta vägen om de får makten. De är inte inte kloka. Fast det vet du ju såklart redan,som de flesta andra. Skillnaden mellan alla tyckare och mig är nog ändå att jag har både lyssnat på tal och pratat med dem. De är inte ens ulvar i fåraklädsel, ska man ge dem cred för någon enda sak så är det väl det. Att de inte hymlar med sitt budskap.
    Denna "lilla" utläggning var nog mest för att det händer att folk jämställer SD med NMR. De borde göra som jag.

    Haha, jodå jag tar den största ölen! Ska du försöka supa mig under bordet eller? Skål Närå, skämt åsido. Jag tar jag gärna en öl och pratar skit och kanske lite politik!

    Jag glömde nog nästan bort kära Familjeliv där ett tag, har haft mycket runt mig. Familjegrejer du vet. Inga tråkigheter, tvärtom! Baby Dock inte producerad av mig.Demon

    Tror väl inte att det ska vara accent på vare sig buren eller buren... min bur är iallafall den bur man bär. Du vet, buren av en apa. Minns du min bild jag hade ett tag? Då när vi skojade med en som kallade sig för Nerf......?

    Jag var nog lite väl taskig mot honom... men vissa liksom ber om det.Obestämd

    Vore succé om han kom tillbaka, på tal om accenter! {#emotions_dlg.flower}
    Hm, jag tror ni får akta er för KD - det skulle inte förvåna mig om de är större än SD till nästa val. Ebba Busch Thor har hittat ett vinnade koncept - nu gäller det bara att synka partiprogrammet med anhängarnas åsikter.

    Det ska också bli intressant att följa konflikterna mellan de forna allianssyskonen C och KD. Annie Lööf siktar ju på att bli statsminister efter valet 2022, i så fall får hon nog precis som Ebba Busch Thor anpassa politiken efter potentiella väljare - fast i en annan riktning än Busch Thor.

    Jo, jag minns trådarna där du och några andra lyckades reta gallfeber på en person genom att förkorta hans nick, för en gångs skull en person med vänstersympatier som också visade sig vara med i Kolerikernas riksförbund. Det var väl undantaget som bekräftar regeln.

    Själv känner jag mig ganska vilsen i politiken för närvarande, saknar ett miljöprofilerat parti som struntar i symbolfrågor såvida dessa inte sammanfaller med verkligheten och den mänskliga naturen.

    Jag tolkade "apburen" utifrån betydelsen "bära" redan från början - även om det inte framgick. Ibland kan det vara roligt att retas liteGlad

    Nu ska vi ut med hunden innan det inträffar en olycka.

    Ha det!
  • FDFMGA
    Anonym (krigarn) skrev 2019-03-28 23:36:27 följande:

    Sossarna måste nu dela med sig av sina röster till C och L, annars kommer de partierna försvinna. 2022 får vi för första gången se S ligga under 20%.

    Folket är brutalt missnöjda med detta icke-parti.


    Flash Gordon skrev 2019-03-29 06:39:22 följande:
    C kommer att klara sig själva.

    Däremot lider de fem rödgröna partierna av att de har två partier som kommer att kräva stödröster: både L och MP.

    Om bara ett av dessa får mindre än 4% så kommer med största sannolikhet de tre blågula partierna att få egen majoritet efter nästa val.

    Så C+S måste stödrösta på L och V+S måste stödrösta på MP.

    Och vem ska koordinera den insatsen?
    Hm, i ett alternativt brunblått universum är det möjligen val i morgon, men för oss som inte vurmar för SD så dröjer dett nästan fyra år tills det blir val.


    Min gissning är att såväl L som MP kommer att överleva valet 2022 som riksdagspartierSolig
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?