Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    plasmafysik skrev 2019-01-23 18:58:15 följande:
    Tycker nog att man som minister borde vara kompetent nog att göra rätt för sig. Att blåsa en stackars hantverkare? Var är det för översittarfasoner? Jo, precis sånt trash vill vi ska regera landet tillsammans med en och annan galen islamist.
    Jo, jag är medveten om att klananhängare inte anser individnivån vara relevant - man är liksom klanen.

    Men jag håller mig till svenska tänkesätt där en individ enbart är ansvarig för sina egna handlingar - oavsett vad FL:s SD-vuramare anser. 

    Märkligt förresten att SD-vurmare så ofta ger uttryck för klanmentalitetSkrattande
  • FDFMGA
    plasmafysik skrev 2019-01-24 09:45:00 följande:
    Som byggnadsherre är man ansvarig att betala sina fakturor.

    Tycker du det är en bra utveckling att ministrar vägrar betala utfört arbete i deras bostad.

    Vad jag förstår har arkitekten nu fått betalt. Tycker du det är dåligt? 1,5 år försent.

    Kan du förklara vad SD-vurmare har med mig att göra. Jag avgör själv vad jag vurmar för och det är inte SD.
    Tja, jag är inte en del av någon klankultur. För mig är det beställaren som är ansvarig för att fakturan betalas, inte beställarens sambo, moster, faster, brylling eller tremänning.

    Inte desto mindre är det alltid intressant att få ta del av främmande kulturers tänkesätt. Men ytterst anser jag att det är svenska värderingar som gäller i Sverige, särskilt med avseende på individansvar.
  • FDFMGA
    plasmafysik skrev 2019-01-24 10:22:40 följande:
    Ditt intresse för klankultur får du gärna odla någon annanstans.

    Det är ganska sällsynt att vara sambo med sin brylling eller faster. Som sambo delar man oftast bostaden 50/50.

    Det var längesedan svenska värderingar upphörde att gälla i Sverige.
    Nja, jag betvivlar att FL:s SD-vurmare kommer att anpassa sig till svensk kultur, så även fortsättningsvis kommer kvinnor att anklagas för vad deras män gör och vice versa. Dessutom kommer telepathögern att underhålla med  betraktelser över hur de tänkte när de syndade mot klankulturenSkrattande
  • FDFMGA
    plasmafysik skrev 2019-01-24 17:56:09 följande:
    Intresset för att diskutera SD-vurmare verkar minst sagt begränsat. Starta en egen tråd om det så blir trådar om socialdemokratins förfall mer kvalitativa.

    Även fortsättningsvis finns en poäng i att villägare med miljonlöner ser till att fakturor relaterade till deras lyxbostäder betalas.
    Nja, jag anser att det är viktigt att ifrågasätta klantänkande.

    När Strandhälls sambo inte betalar en faktura för ett arbete beställt i hans namn så är det hans ansvar, inte hans sambos.

    Ja, jag inser att detta är svårt att förstå om man inte är integrerad med västerländskt rättstänkande - men jag tycker att det inte ska daltas med SD-vurmare och deras osvenska subkultur.
  • FDFMGA
    plasmafysik skrev 2019-01-24 22:50:13 följande:
    När de inte betalar fakturan så får hantverkaren inte betalt för sitt jobb. Sitter man på miljonlön ska man inte lura vanliga arbetare.

    Att skylla ifrån sig på sin sambo är bara urbota löjligt.
    Ja, jag har förstått att din klan anser detta.

    Men jag ogillar klanmentalitet. Jag anser att en person bara är ansvarig för sina egna handlingar. Du vet den största skillnaden mellan oss socialliberaler och klantänkesätt kan relateras till synen på individen.

    Men, visst. jag är medveten om att SD-kulturen genomsyras av klantänkande, i allt från sambeskattning, till synen på invandrare och för den delen uppfattningen att Strandhäll är ansvarig för en faktura för en beställning hennes sambo gjort i sitt namn.

    Kanske klantänket är en så kallad nedärvd essens inom SD-kulturen

    Undrar förresten om det är därför alla som skulle emigrera om det blev en S-regering fortfarande tycks vara kvar. T ex den där "Min navel samlar ludd" som skulle emigrera. Kan det vara så att alla väntar på individuella initativ så att man kan marschera iväg i samlad tropp.

    Haha, vilken bild: Förfäras ej du lilla hop. På spaning efer ett land där försörjningsstödet inte går till invandrare.Skrattande
  • FDFMGA
    plasmafysik skrev 2019-01-24 23:57:57 följande:
    Vissa vänsterextremister anser att det råder klanmentalitet om Kalle köper mjölk till sin sambo. Istället borde Kalle snatta mjölken och skylla på sin sambo om han åker fast. Det var ju hon som skulle betala mjölken.

    I Februari är det en mässa som heter "Köpa hus utomlands". För några år sen höll de till i Annexet. Nu kommer den vara i Älvsjömässan. Så nog finns ett utbrett intresse alltid...

    Sen tror jag det är fullt möjligt att skriva på FL även om man bor i London.
    Märkliga vänsterextremister du stöter på. De verkar ju ha grava problem med argumentationsanalysen.

    Är de SD-vurmarnas vänsterflygel du beskriver, månneSkrattande

    Nåväl, hursomhelst är klanmentalitet inte förenlig med västerländsk rättsuppfattning - apropå Strandhälls sambo.

    Och hursomhelst hoppas jag på fler redogörelser från vurmare med telepatisk förmåga - kanske någon kan ta sig an uppgiften att skanna Löfvens medvetande och här på FL berätta vad Löfven innerst inne tänker om Annie Lööf.

    Ett gott skratt förlänger ju livet, brukade alltid min gamla mormor säga. Hon skulle säkert ha blivit minst 111 år om hon bara hade fått tillfälle att ta del av vurmarnas betraktelser här på FLSolig
  • FDFMGA
    det finns idioter skrev 2019-01-27 18:59:54 följande:
    Helt korrekt. Vänsterextremister på FL är mycket märkliga, en och annan har uppenbara kognitiva problem.

    Är inte så insatt i ämnet SD-vurmare, fråga nån annan om det. Ditt förvirrade ylande om klanmentalitet kan du dra på nåt vänsterextremistikt möte.

    Löfvén får väl tänka vad hen vill om Annie Lööf och vice versa, alla kan ju för bövelen se resultatet av deras förehavanden och agera utifrån det.

    Äntligen en anekdot om din stackars mormor igen, har verkligen saknat dessa.
    Nja, fast nu är det här ett debattforum  där man kan ge uttryck för sina åsikter.

    Jag har kommenterat några vurmare som fastnat i klantänkande,

    Jag anser att det är angeläget att vi svenskar står upp för vår västerländska syn på att ansvar är individrelaterat.

    Tyvärr finns det några vurmare som i den här tråden menar att Strandhäll är ansvarig för sin sambos handlingar.

    Alltså, notera att det inte handlar om nyanlända från samhällen med klanstruktur som inte lärt sig vad svenska värderingar är för något utan om svenskar som så att säga utvecklat en egen klanmentalitet.

    Själv tycker jag alltså att det är angeläget att ta avstånd från klanmentalitet oavsett om det återfinns hos navelskådare, vurmare eller nyanlända.

    För övrigt så påstås det att SD ska göra sin egen variant av Jönssonligan men i stället för mantrat "Jag har en plan" så ska "Jag har en klan" fungera som ett centralt uttryck.

    Nåja, den som lever får hepatit C, som min gamla mormor brukade sägaSolig
  • FDFMGA
    Anton Chigurh skrev 2019-01-29 11:32:00 följande:

    Ironi is, obviously, tricky on the FUCKING internet...!!!


    Det spelar ingen roll - hur klumpigt formukerad och uppenbar ironin än är så kommer det alltid att finnas någon som tar den på allvar.

    Däremot kan man se hela situationen som en satir. Jag har vid ett flertal tillfällen haft nöjet att följa SD-vurmare som börjat gräla i och med att en av dem inte förstått att ett inlägg var avsett att vara ironiskt. Det slutar inte sällan med att bägge blir djupt kränkta och anklagar varandra för att dra rasistkortet.

    Dialogen mellan BagdadBill och den som replikerar kan ju också ses som en satir i sig - om än inte avsedd som en sådanSkrattande

    Dessutom måste man vara ganska inläst på diskussionen här på FL för att förstå att BagdadBill anspelar på KillBill ur en SD-vurmares perspektiv där han alltid anses försvara S.
  • FDFMGA
    Anton Chigurh skrev 2019-01-30 03:33:29 följande:
    Tja, med tanke på den oerhört höga nivå som experterna håller, alltså experterna i diverse politiska trådar här, så är hela spektaklet att betrakta som satir...om än inte avsedd som sådan.
    Det där är nog för subtilt för att "Stackars lilla mig"-skvadronen på FL ens ska uppfatta din ironi.

    Men visst, du har helt rätt. I synnerhet bland SD-vurmare är det vanligt med ett gnälligt underdogperspektiv. jag tror att de kommer att ta dig på allvar och nicka förnumstigt, typ - "Ja just ja, experterna - och självutnämnda är de dessutom".

    Jag tror att vurmarna är så fastgrodda i sitt martyrskap att de inte kan förstå att FL är ett forum där åsikter möts och att experter i bemärkelsen någon som har tolkningsföreträde saknas.
  • FDFMGA
    Anton Chigurh skrev 2019-01-31 10:41:21 följande:
    Tja, som sagt. Satir. I ALLRA HÖGSTA grad...

    Storartad underhållning. När självutnämnda experter. Anser sig. Ha tolkningsföreträde.
    Jo, jag vet.

    Förmodligen ett kataktärsdrag, Nästan så man längtar efter den SD-vurmaren som startade den här tråden.

    Gert kunde åtminstone bjuda på lite självironi som när han i inledningsinlägget ger tre alternativ för S; under 25 %, under 20 % eller under 15 %.

    Men det är ju några år sen och numer tycks i stort alla vurmare ha knaprat anabola kränktoider i syfte att vinna den inbördes kampen om vem som är bäst på att anslå den där grinigt gnälliga och ständigt förorättade tonen som blivit vurmarens signumGlad
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?