Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    RebeckaZ70 skrev 2019-10-19 19:54:45 följande:
    Det behöver påminnas om ibland. 
    KillBill skrev 2019-10-19 13:41:56 följande:
    Trist inlägg. Förr fick jag intrycket av att du försökte hålla dig till sanningen men oftare och oftare ser jag att du publicerar inlägg som det här där du måste inse att det handlar om spridandet av rena lögner.
    Lögner att det finna antisemiter inom S?  

    Ja, det finns antisemiter i alla svenska partier - men att det skulle finnas ett shariavänligt parti i Sverige får man nog klassa som rätt galet även i egenskap av nyhet från Foliaparabolnytt.

    Förmodligen så finns det en högre andel antisemiter bland väljare från S och SD och i viss mån M än bland de övriga partierna. S har ju en relativt högre andel väljare från personer som präglats av hatet i Israel-palestinakonflikten medan SD har sina rötter i judehat.

    M är bara en gissning - men under mitt liv då jag har mött antisemiter har de förvånansvärt ofta visat sig vara moderater. Det finns ju ett historiskt judehat i Sverige som framförallt har varit starkt bland borgerliga på landbygden, i synnerhet i Västsverige.
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2019-10-25 09:23:48 följande:

    Socialdemokraterna låter mer än vad de egentligen presterar är den samfällda bedömningen. Det som sker är därmed i allra högsta grad en protest mot regeringens politik.


    ?


    Vems är den samfällda bedömningen - din?

    Och vad är det som sker och som i högsta grad är en protest mot regeringens politik?

    Att SD har gått fram i opinionen? I så fall är väl det en smula osäkert - högerpopulism är väl snarare ett globalt fenomen och är väl främst en verklighetsflykt såtillvida att samhällsproblem förvanskas och förenklas intill oigenkännlighet.

    Ta Trump som exempel - vem hade kunnat tro att en sådan löjlig och okunnig figur skulle kunna få nästan lika många röster som Hillary Clinton. Hon var ju visserligen ganska avskydd - men ändå.
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2019-10-25 16:31:50 följande:

    Tro & Solidaritet representerar det absolut sämsta av gammal unken, daterad identitetspolitik och S-vänster.

    En högersosse som Johan Westerholm vill bara ha bort dem.


    Fast om han vill ha bort Tro & Solidaritet kan han ju knappast vara ens högersosse. Vi sossar är inte mycket för åsiktsförbud.

    Jag kan faktiskt förstå att den identitära auktoritetstroende nyhögern lockas till hans alster. 

    Han lär ju vara en av de personer de nyauktoritära citerar mest vid sidan om Ebba och Jimmie och Hanif förståsSkrattande
  • FDFMGA
    auster skrev 2019-10-25 19:26:50 följande:

    Tro & Solidaritet är mest känt för att vara islamisternas ingång i Socialdemokratin. Sossen Ulf Bjereld förespråkar mer eller mindre öppet sharialagar genom särlagstiftning. 


    Jag tycker nog att begreppet sharia borde reserveras för vad det traditionellt står för -  religiös lagstiftning grundad på guds ord - typ.

    Det blir tveksamt om t ex jag skulle beteckna en del av den nyauktoritära högerns som shariahöger - alltså den del som sysslar med hot och hat utifrån en tänkt högerlagstiftning där t ex statsministern kallas för landsförrädare.

    Det är bättre att förklara vad begreppet landsförräderi innebär och försöka få tutingen att inse att hen ger uttryck för en lika antidemokratisk som klenbegåvad åsikt.

    Alltså om man ny anser att Tro & Solidaritet eller Bjereld är för eftergivna gentemot islamismen så finns det förmodligen utmärkta möjlighter att ge exempel på detta och om Bjereld har förespråkat en särlagstiftning i Sverige grundad på sharia så går det ju utmärkt att belägga detta genom citat.

    Här på FL kan man ju se att de nyauktoritära inte sällan har stora svårigheter att orientera sig i informationssamhället utan att hamna pladask i högerdiket och färgas av dess innehåll.
  • FDFMGA
    auster skrev 2019-10-26 13:37:07 följande:
    Sharia är mycket riktigt grunden för en islamistisk statsbildning. I det avtal Socialdemokraterna tecknat med islamistiska SMR ingår att anpassa Sverige till sharialagstiftning. I det ingår till exempel könsseparerade simhallar, muslimska helgdagar, särlagstiftning i familjerätten, statlig imamutbildning och anpassad arbetsrätt. En del är redan infört, annat föreslaget eller planerat.
    Lagstiftning om könsseparerade simhallar.

    Hmm, jag anser nog att den identitära och auktoritära nyhögern i första hand borde starta studiecirklar för sina anhängare.

    Man skulle ju kunna hyra in pensionerade lägstadielärare och låta undervisningen ta den tid den måste ta.

    T ex skulle man kunna tänka sig att den pesionerade läraren Kajsa ställde frågan till en elev. Nå Patriot-Patrik - kan du svara på vilken nivå besluten om simhallar tas. 

    Om Patriot-Patrik då svarar "Regeringen har beslutat om könsseparerande sharialagar för simhallar. Ja, då skulle förmodligen Kajsa sucka inombords men bara vänligt fråga Patriot-patrik om han vet vad en kommun är.

    Om Patriot-Patrik då skulle säga en kommun - alla kommunister är landsförrädare så skulle hon inte ge upp utan med pedagogiskt lugn och tillförsikt fortsätta att försöka få patriot-Patrik att förstå hur Sverige fungerar.

    Glöm inte att lågstadielärare har den erfarenhet och det tålamod som krävs för att bibringa kunskap till de allra klenaste av oss svenskar.
  • FDFMGA
    Daouren skrev 2019-10-27 01:12:36 följande:
    FDFMGA verkar mest vara ute efter nedriga personangrepp. Varför läsa dennes inlägg?
    Så du var i gasen i natt.

    Fast jag tycker ändå att du lugnat ner dig några spass, det var värre med utstötningar om "negerns egenskaper" eller vilka som borde gruppvåldtas.

    Ska bli intressant att se vilka dialoger du får till med dina följare den här gångenSkrattande
  • FDFMGA
    auster skrev 2019-10-27 09:51:49 följande:
    Socialdemokratern finns representerade i landets samtliga kommuner och landsting, inte bara i regeringen.

    I det avtal Socialdemokraterna slutit med den islamistiska organisationen SMR åtar de sig att shariaanpassa Sverige. Det sker både i kommunerna (t ex shariaanpassade simhallar, bidrag till till moskeer) och på statlig nivå  (t ex imamutbildning, särlagstiftning). Ulf Bjereld som sitter i sossarnas verkställande utskott skryter öppet om att 70 % av muslimerna i Sverige röstar på socialdemokraterna. 
    Nej, du måste skilja mellan fantasi och verklighet.

    Det som är märkligt är att i stort sett hela den nyauktoritära högern lever i en fantasivärld - en slags filter- eller såpbubbla där S har planer på sharialagstiftning medan patrioterna börjat samlas för att se till att landsförrädarna ska bort.

    Ärligt talat så anser jag att min hund är mer kunnig än den genomsnittliga nyauktoritära aktivisten.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-10-27 10:38:16 följande:
    Jag skulle inte jaga upp mig så väldans mycket för vad ett par anonyma skribenter skriver om på Familjeliv.

    En får tänka på blodtrycket...
    Nej, inte bryr jag mig om auster tror att S planerar att införa sharialagstiftning.

    Det  går ju helt i linje med vad jag anser om nyhögerns förmågor. Hen är ju inte precis ensam om liknande fantasifoster. Men min poäng är att det som brister i källkritik och vett och sans mer än väl tas igen i konspirationstänkande inom den nyauktoritära högern.

    Däremot kan jag väl tycka att austers nickval är en smula malplacerat - en av mina favoritförfattare heter just Auster, Paul Auster.
  • FDFMGA
    auster skrev 2019-10-28 00:29:16 följande:
    Well spotted. Jag tycker om Paul Auster böcker, därav mitt alias. Men det kunde ännu hellre varit Camus, Söderberg eller Hesse som står högre i kurs men som hade blivit lite för explicit.
    Tja, du kunde ju ha kallat dig Stäppvargen.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?