Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Padirac skrev 2019-06-08 12:02:39 följande:

    Du har väl läst detta försvarats flitigt av debattörer här på FL

    Det är en del av agitationen för att försvara SD utan att erkänna det, kan jag tro. Så jag håller med dig, det är inte av detta skäl detta argumentet framförts - utan det har varit av andra skäl.


    Ok. Det jag har sett folk diskutera här - som relaterar någorlunda till sak - är att den folkåsikten som SD reflekterar angående immigrationspolitiken, skulle avdramatiseras till SD:s förlust om övriga partier bemötte den på ett rimligt vis (varav ett orimligt vis är att kalla den folkåsikten för rasism och/eller främlingsfientlighet, den skadan är dock redan skedd).

    Observera nu att bemöta inte är samma sak som att anamma/föra en mer restriktiv immigrationspolitik. När man bemöter den här oron ute i vår befolkning så kan det gott och väl räcka med att visa att man har kontroll över situation och/eller gör åtgärder för att få kontroll över situationen.

    Det senare har dock övriga partier (förutom KD) varit helt tafatta med... vilket vi märkte 2015 och när "vind för våg"-politiken dominerade helt tills dörren var tvungen att stängas.

    Att bemöta folks oro med ren nonchalans (eller för den delen med svartmåleri) och att i princip utmana den oron så långt det överhuvudtaget är möjligt (genom att föra en sådan "vind för våg"-politik som Sverige gjorde 2015, utan ordentliga kontroller eller systemöversyn) har sitt pris.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-06-08 13:04:18 följande:

    Nu har ju SD rasistiska skäl till sin invandringspolitik. Så varför inte kalla en yxa för en yxa och en hammare för en hammare. Bägge går faktiskt att använda för att slå i en spik

    Invandringspolitiken kan man ha olika åsikter om - men i SDs fall räcker det inte med invandringspolitik, deras politik handlar om invandrare i sig och vilken härkomst de har.  Det är därför inte rimligt att låta SD få inflytande i politiken. Rasismen får inte ges legitimitet, oavsett vilken nivå av gränskontroller och mottagande av flyktingar och immigranter landet har för stunden.

    Efter införandet av gränskontroller spred SD, SDs kommunikationsavdelning och deras svans fortfarande samma bild av att gränsen var lika öppen som tidigare, detta trots att Sverige låg på den lägsta godkända EU-nivån.  

    Så varför räcker det inte för SD att det de ville ha genomfört har genomförts? JÅ vill då trycka debatten ocH de övriga partierna till att prata om återvandring... för SDs politik handlar inte om invandring, den handlar om invandrare. Om 'nationer', om kultur, om essenser...  idag tar alla partier debatten med SD, en del vill samarbeta, andra vill inte. 


    Nu skrev jag att man skulle bemöta folkets oro... inte SD:s någonting.

    Folk hade inte haft någon större/lika stor anledning att vända sig till SD om övriga partier hade bemött deras oro i tid och åtgärdat det med SINA lösningar (som inte behöver likna SD:s överhuvudtaget).

    Nu valde man dock att nonchalera, svartmåla och även sätta den här oron på högsta prov med "vind för våg"-politik mitt i en kris... vilket givetvis får konsekvenser.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2019-06-08 12:53:59 följande:

    Förtroende eller inte är nog beroende på hur man själv är som person. Gillar man pragmatism så är det OK att ett parti bryter mot en princip - om det är nödvändigt.

    Inte för att jag är folkpartist men kolla på Ullenhag nu. Där har vi en kille med principer.


    Jo, precis. Är det viktigaste att ens favoritparti ska regera så är kompromisser och principer såklart mindre viktiga.

    Haha, jag har lite svårt för Erik Ullenhag (L) men det är mer på en personkemisk nivå. Men principfast är han allt och det är ju sådant som möjliggör bredare och mer utmanande samarbeten - iallafall i mina ögon som väljare, för jag vill ju att partierna BÅDE ska kunna samarbeta och att politiken jag stödjer är principfast.

    När sådana bitar är självklara så kan politikerna börja förhandla och kompromissa sinsemellan, det rubbar inte mitt förtroende. För S-väljare så verkar det dock se lite annorlunda ut och här utgår man från att S viker sig helt...
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-06-08 13:56:01 följande:

    'Vind för våg'-politik är en värdering från din sida från ditt perspektiv. I ett annat perspektiv tog ett antal länder ett stort ansvar för människor som flydde från krig, tortyr och förföljelse från sin stat. 

    Om det var lyckat eller inte är en annan fråga.

    Det fanns en stor uppslutning hos folket bakom mottagandet vid tiden det gjordes.


    Ansvar? Du tar inte ansvar för dina gäster genom att blott låta dem komma in i ditt hus...

    Effekterna av politiken som fördes känns än idag och kommer att göra det en lång tid framöver också. Hur man adresserar misstagen är ovidkommande... men visst målar jag formuleringarna med färg.

    Att släppa in folk lite hur som helst i extrema antal och utan systemkapaciteten i åtanke är dumheter. Dumheter som i slutändan drabbar de mest behövande.

    Må vi aldrig igen hantera flyktingkriser med en "vind för våg"- liksom "först till kvarn"-politik som då, 2015.

    Ja, ett stöd för mottagande fanns det gott om 2015. Det handlar dock om HUR man tar emot.

    Ansvaret är inte riktigt uppfyllt av att blott välkomna asylströmmar in på svensk mark... och obekymrat belasta systemet ända tills dörren måste stängas i panik. Det är så långt ifrån ansvar som man troligen kan komma med rimliga mått mätt.

    Det är ärligt talat mer humant med ett lotteri än ett "försten till kvarn"-mottagande. För de med resurser och som är mindre drabbade, är ju de som kommer fram allra först... medan de som inte har råd med tåg/att åka fordon eller som lider av besvär som sminkar ner takten, är de som kommer allra sist. Det är ärligt talat en grym flyktingpolitik som placera de fattigaste och svagaste allra sist...
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-06-08 14:40:35 följande:

    Ja, det är en annan fråga, men i ett annat perspektiv är det du nedsättande eller kanske deskriptivt kallar 'vind för våg' inte annat än att kalla den bortre parentesen för stupstocken  - så är vi tillbaks där jag kommenterade att du menar att andra använder nedsättande beskrivningar.. också. Kanske är bjälken för stor för att se detta . Matteus 7:3 tror jag det är i KDs språkdräkt


    Visst är det samma sak/sorts retorik.

    Det finns dock en kritisk skillnad att ta upp.

    Jag diskuterar även politiken bakom det som jag ger öknamn medan merparten som uttalar sig om "stupstocken" här... enbart levererar skräckexempel och är nöjda så. Ingen här verkar ens förstå meningen med "stupstocken" - ungefär som om meningen med den var att sätta sjuka människor i arbeta.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2019-06-11 09:33:47 följande:

    När socialdemokrater tänker till:

    www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/y39jKE/nytt-rapportforslag-slopa-betyget-f

    Om något är svårt - ta bort det! Då klarar alla kraven.

    Alltså: slopa matematik som kärnämne och ta bort betyget F.

    Knappast något som deras fd kärnväljare, svensk arbetarklass, efterfrågar om jag tillåts spekulera i saken.


    Fantastiskt. Ytterligare en mandatperiod av någon S/MP-müsli och betygen ersätts väl med guldstjärnor för att eleverna kommer till skolan...

    ...och matematiken kan ersättas med att måla med fingerfärg eller blåsa såpbubblor.
  • Digestive

    [quote=79707830][quote-nick]Det är den här skillnaden, att hålla Israel (judarna) till en annan standard än andra länder och folkslag som ligger på gränsen till antisemitism.[/quote]

    Hade inte kunnat beskriva det bättre själv.

  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-24 10:37:08 följande:

    Du verkar inte finna några exempel och då kan vi göra plågan kort. SD är inte ett parti till vänster utan ett högernationalistiskt parti. 


    Här har du ett mer seriöst index över partierna i Sveriges riksdag:

  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-24 19:49:28 följande:

    Vad är källan till detta seriösa index?


    www.google.se/amp/s/politologerna.wordpress.com/2018/05/22/8382/amp/

    Det handlar dock mer om hur saker presenteras. Det är försvinnande få partier som bara blir en distinkt prick när de placeras i GAL/TAN-skalan... i vissa frågor kan partier sticka ut rejält från sitt huvudkluster, vilket simplifierade illustrationer inte illustrerar.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-24 20:04:22 följande:

    Du har fel. Bilden visar inte ett index över var partierna i Sveriges riksdag placerar sig utan visar ett index var partiernas sympatisörer placerar sig på höger/vänster gal/tan skalan...


    Inte den mest aktuella bilden men såhär såg det ut för specifikt riksdagsledamöterna för respektive parti 2014:

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?