Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Anonym (Anna12) skrev 2017-05-12 10:11:44 följande:
    Har du några länk, ang vilka grupper Sd vill tvångssterilisera
    Googla..

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    oOOo oOOo skrev 2017-05-12 10:53:27 följande:

    På tal om steriliseringar som är lite mer trådrelaterat.

    www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/agne-ett-av-alla-offer-for-svensk-rasbiologi/

    och även 

    Under åtta socialdemokratiskt ledda regeringar mellan 1934 fram till det borgerliga maktskiftet 1976 så steriliserades cirka 63 000 människor på Statens institut för rasbiologi.

    Källa: ?Nytt ljus över rasbiologin? av Benny Jacobsson (artikel i UNT 24/6 2007)


    Statens institut för rasbiologi upphörde 1958 dvs för snart 60 år sedan.


     


    Det fanns bred politisk enighet kring när statens institut för rasbiologi bildades och såväl  socialdemokrater, liberaler, bondeförbundet (centerpartiet) och högerpartiet (moderaterna) stod bakom förslaget.


    Läste du källan som du hänvisar till (Källa Nytt ljus över rasbiologin? av Benny Jacobsson (artikel i UNT 24/6 2007) ? Jag citerar:


    "Bakom riksdagsbeslutet fanns en motion, som hade framförts i riksdagens båda kammare den 13 januari 1920 och undertecknats av ledande politiker som högerns Arvid Lindman och vänsterns Hjalmar Branting. Upprättandet av det rasbiologiska institutet hade starkast möjliga politiska stöd"


     


    "Den svenska rashygienen fick starkt stöd från tidens kulturpersonligheter  Ellen Key, Selma Lagerlöf, Anders Zorn, Johan Saxon, med flera"


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    oOOo oOOo skrev 2017-05-12 12:58:47 följande:
    Motionen skrevs av den socialdemokratiske riksdagsmannen Wilhelm Björck.
    Första namn på motionerna stod socialdemokraterna Alfred Petrén och Wilhelm Björck.
    Fö samma Petrén som figurerade i artikeln jag länkade till tidigare.

    Inte så svårt att utläsa vilket parti som var den drivande faktorn när det kom till rasism i Sverige. När vi pratar om socialdemokrati ser vi en lång och djupgående tradition av rasism och andra vidrigheter.

    I andra kammaren var motionen förutom av Björck underskriven av både socialdemokraten Hjalmar Branting och högerledaren Arvid Lindman samt framträdande liberaler som Jacob Pettersson, Raoul Hamilton och Knut Kjellberg. Motionerna hade stöd i alla politiska läger. 

    Känns det inte mer angeläget att bekämpa partier som idag vill tvångssterilisera människor än partier som för länge sedan har gjort avbön för forna tiders politik?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    oOOo oOOo skrev 2017-05-12 14:10:07 följande:
    Som sagt, rasism och steriliseringspolitik driven av socialdemokrater och bibehållen av socialdemokrater. Viktig att minnas vilken rutten grund socialdemokratin står på.
    KillBill skrev 2017-05-12 14:04:17 följande:

     sedan har gjort avbön för forna tiders politik?


    Människor kan göra avbön, politiska strömningar kan inte göra avbön, när något visar sig vara ruttet så skall det överges för bättre politik. Socialdemokratin har visat vad den kan leda till. 
    Och liberaler och högermän.

    Trist att SD valt att satsa på tvångssteriliseringar när socialdemokraterna, centerpartister, liberaler och högern (moderaterna) kom på bättre tankar för en si så där 40 år sedan..
  • KillBill
    oOOo oOOo skrev 2017-05-12 17:57:45 följande:
    Jepp, hela spektrat.
    KillBill skrev 2017-05-12 17:01:22 följande:
    Trist att SD valt att satsa på tvångssteriliseringar när socialdemokraterna, centerpartister, liberaler och högern (moderaterna) kom på bättre tankar för en si så där 40 år sedan..
    När det gäller de steriliseringar SD satsar på så verkar det ha varit runt 2012 de kom på det efter påtryckningar utifrån. 

    Socialdemokratins rötter ligger som bekant i rasism och steriliseringspolitik.

    I likhet med övriga parter såsom centerpartiet, liberalerna och moderaterna så har socialdemokraterna gjort avbön från rasbiologi och steriliseringar och idag är riksdagens partier överens om att detta var en mörk tid i Sveriges historia.


    Därför känns det väldigt ofräschts att det dykt upp ett parti i Sveriges riksdag (SD) som röstar emot när övriga partier väljer att rösta för att upphöra med att tvångssterilisera människor i Sverige. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    oOOo oOOo skrev 2017-05-12 18:17:34 följande:
    Som sagt, ideologier kan inte göra avbön. Det enda man kan konstatera är att det tydligen är helt förenligt med socialdemokrati att driva rasism och steriliseringspolitik.

    Ser man tillbaka var socialdemokratin i Sverige riktiga föregångare för rasismen i världen. Visst är det hemskt med socialdemokrati. 

    Du verkar ha fastnat i en annan tid. Det är 40 år sedan socialdemokraterna i likhet med övriga partier i riksdagen valde att ta avstånd från tidigare förd politik. 


     


    Jag tror att det är dags för dig att blicka framåt och gör du det så kommer du finnas att idag så finns det ett parti i riksdagen som driver en politik som fokuserar på ras. Partiet heter SD och detta parti anser inte att en jude och en same är svenskar och det partiet anser att det kan vara befogat att tvångssterilisera människor i Sverige. Det är vidrigt. Fokusera på det så ska du se att det blir det bra.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2017-05-13 11:44:11 följande:
    Vilket fortfarande var många år efter att resten av världen förpassat rasideologin till historiens soptipp. Och tvångssterilisering gjordes även långt senare.

    Hur du än försöker trolla med årtal så var S både föregångare och tillämpade rashygien långt efter Nazitysklands uppgång och fall. Om det kan man tycka vad man vill men det är en något man måste förhålla sig till. Kanske är det därför det är så många från S som har problem med SD. Det dåliga samvetet gnager och de vill inte bli påmind om sina raSbiologiska rötter.
    Ja socialdemokrater med stöd av bondeförbundet (centerpartiet) högern (moderaterna) och liberalerna bedrev en skamlig politik när det gäller rasbiologisk forskning för en sådär 60 år sedan. Tack och lov tar alla dessa partier kraftigt avstånd från detta idag.

    Jag har noterat att det finns Sverigedemokrater som refererar till aktuell rasbiologisk forskning (avseende IQ och annat) så tydligen bedrivs forskning än idag i vissa länder.

    När övriga partier tar avstånd från rasbiologisk forskning verkar det som att många Sverigedemokrater söker sig till den. Det är likadant med tvångssteriliseringar. När övriga partier tar kraftigt avstånd från tvångssteriliseringar så anser SD att det kan vara rätt att sterilisera människor mot deras vilja.
  • KillBill
    nattuw skrev 2017-05-13 12:19:59 följande:
    Som sagt, det dåliga samvetet gnager och det är bäst att föröka sopa den osmakliga historien under mattan och rikta intresset åt ett annat håll.
    Som sagt var, socialdemokraterna, centerpartiet, moderaterna och liberalerna tar kraftigt avstånd från de beslut som möjliggjorde den rasbiologisk forskning som upphörde för ca 60 år sedan.

    Det du och några andra försöker göra är att flytta fokus från de sverigedemokratiska politiker som idag lyfter fram rasbiologiska argument i debatten..

    www.interasistmen.se/granskning/sd-bjod-alla-medlemmar-pa-en-tidning-som-sprider-rasbiologi/

    www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/sd-kommunalrad-sprider-myter-om-afrikaners-iq

    nyheter24.se/nyheter/inrikes/817682-sd-invandrare-har-lagre-iq

    Den här länklistan kan göras hur lång som helst..
  • KillBill
    nattuw skrev 2017-05-13 20:27:32 följande:
    Inte då. Jag och några andra är bara road av den dubbelmoral som frodas bland vissa skribenter som, av allt att döma, har direkta kopplingar till ett av regeringspartierna.
    Jag har roat mig med att undersöka om du någon gång har kritiserat sverigedemokratiska politiker som med rasistiska motiv sprider "rasbioligisk" fakta men det är uppenbart att du bara riktar din kritik mot socialdemokrater som för länge sedan är döda och mot socialdemokraterna trots att de kraftigt tar avstånd från den politik som (i huvudsak) fördes under 1900-talets första hälft och med stöd av moderater, centerpartister och liberaler.

    Jag kan inte dra andra slutsatser än att ditt syfte inte är att bekämpa rasism (då hade du kritiserat det parti vars politiker idag sprider rasism) utan att du är ute efter att flytta fokus från det parti som har så många politiker som som sprider rasism och hat. Exempelvis denna politiker. www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/sd-kommunalrad-sprider-myter-om-afrikaners-iq

    Att du inte riktat någon kritik mot honom eller hans parti gör att din kritik mot socialdemokraterna tappar all sin trovärdighet.
  • KillBill
    nattuw skrev 2017-05-14 12:02:57 följande:
    Struntprat. Dina försök till skuld genom sammankoppling är bara ett nytt sätt att försöka ändra fokus från något som du uppenbarligen vill sopa under mattan.

     


    Kan du belägga att jag pratar strunt genom att exempelvis länka till något enda inlägg här på FL där du är kritisk mot någon av alla SDs rasistiska politiker eller där du kritiserat SD politiker som spridit "rasbiologisk" propaganda? Om inte så det nog du som har intresse att flytta fokus från den rasism som i högsta grad är närvarande här och nu till den politik som svenska partier såsom socialdemokrater, liberaler, bondeförbundet (centerpartiet) och högerpolitiker (moderaterna) röstade igenom för snart 100 år sedan.  


    Jag tycker alltså att forna tiders idéer om "rasbiologi" och tvångssteriliseringar  var fruktansvärda men vad värre är att dessa mycket hemska idéer har tagits över av sverigedemokraterna vars politiker anser att det kan vara rätt att sterilisera människor mot deras vilja och som sprider "rasbiologisk" propaganda. Det är vidrigt att det finns människor som tigande accepterar detta.  Är du en av de som tiger?


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?