• Emmissara

    Tråden för oss som använder NaturalCycles

    Annaelisabeth skrev 2016-10-14 08:38:31 följande:

    Hej tjejer! 

    Jag hänger med i den här tråden även om jag inte skriver så mycket. Vi har försökt i mer än ett år nu och har startat utredning.  Jag är villig att prova allt. Tänkte därför testa med naturläkemedel, antingen bidrottninggelé, rosenrot eller progesteronkräm. 

    Jag har inga direkta problem med min menscykel. Den är regelbunden (cirka 30 dagar) och jag känner oftast av ägglossningen. Finns det inget som man tror gör det enklare för ägget att fästa? Jag behöver något nytt för att hålla modet uppe och orka ha lite hopp, så att inte allt ska kännas ledsamt, orättvist och jobbigt.

    Jag vet att Bell13 och Emmissara har koll på det här. Vilka kan man använda tillsammans? Ska man sluta med alla efter ägglossningen eller hur är det egentligen? Det står inte så utförligt om jag googlar. 

    Jag är väldigt tacksam för svar. Lycka till alla som är i samma försöks-bubbla! 


    Jag jag blev gravid nu körde jag med rosenrot och munkpeppar till några dagar innan ÄL, jag var dock så stensäker på att jag inte fanns någon chans att jag blev gravid så jag körde inte på progesteronkräm förens jag plussade. Men annars skulle jag rekommendera att börja med progesteronkräm några dagar efter ÄL när du verkligen ser att tempen har hållit sig uppe så att ÄL verkligen har skett. 
  • Emmissara
    Bell13 skrev 2016-10-22 16:56:49 följande:

    Tjejer jag är gravid 


    jaaaaaa!!! GRATTIS äntligen!!! när har du bf? :D 
  • Emmissara
    Bell13 skrev 2016-10-22 18:39:23 följande:
    2 juli säger NC tack så mycket.
    åå va kul :) detta gjorde verkligen min kväll :D Stort grattis igen och hoppas verkligen att allt går vägen nu 
  • Emmissara
    Bell13 skrev 2016-10-23 04:51:51 följande:
    Tack igen det börjar sjunka in nu att jag är gravid. Bf 2 juli. Min graf är ingen klassisk heller.
    Men jag hoppas det ska gå bra för mig nu.
    Hur mår du och vilken vecka? 

    De har inte sjunkit in helt för mig än och jag är i 9+2 idag haha. Ska på inskrivning och UL imorgon. Jag mår skit den här graviditeten har fått diagnosen hyperemesis gravidarum (extremt illamående typ). Men trots det så kan jag inte förstå att jag är gravid, och på ett sätt så vill jag inte det förens jag har gjort kub den 11/11, för ifall att det inte skulle gå vägen så kommer det inte ta lika hårt. 

    ne min graf va ju verkligen ingen typisk gravid graf men det har ju gått vägen än så länge iaf. 


    Ska du fortsätta tempa? 

  • Emmissara
    sofie9191 skrev 2016-10-23 08:43:10 följande:
    småvildingar skrev 2016-10-23 08:07:14 följande:

    Hej!

    Har följt tråden lite på avstånd men tänkte att det kanske vore intressant att visa min gravidkurva. Tycker mig se en ganska tydlig implantationsdipp där vid dag 8. Eller vad skulle ni säga?

    Plussade svaaagt bim -3, svagt igen bim -2 och idag på bim fick jag "Gravid 1-2 veckor".


    Stoooort grattis!! Vad roligt!

    Ni som blivit/är gravida, vad hade ni för symptom och hur tidigt kom dom?

    Om jag går efter mitt VUL så spydde jag på äl+11, innan det var jag 100% säker på att jag INTE va gravid, men jag plussade dagen efter. När jag kollar tillbaka på mina anteckningar så började jag få "mensvärk" (växtvärk kan jag ju nu i efterhand säga) på äl+7 


    Dock förra graviditeten så va första symtomet en annorlunda tempkurva, äl+13 plussade jag svagt den gången och dagen efter började jag känna att jag hade ett annorlunda luktsinne så det är verkligen olika från graviditet till graviditet har jag lärt mig. 

  • Emmissara
    Bobno1 skrev 2016-10-23 12:30:41 följande:
    Vi är nästan på samma dag! Jag är på 9+3 idag och har också kub 11/11.

    Jag har också mått så otroligt illa denna graviditet. Inte spytt men mått så himla illa och det är inte mycket i matväg som duger.

    Ser fram emot kub för liksom dig har jag lite svårt att glädjas innan dess. Men var på UL i 7+3 och fick se och lyssna på hjärtat så lite lugnare har jag vart efter det.

    Lycka till!

    va kul, är du med i någon fb grupp? 


    ja va på VUL i 5+5 och fick då se ett hjärta slå, men förra graviditeten såg jag ett hjärta slå 2 gånger innan ett MA upptäcktes när jag va i 12+1 (hade dött någonstans runt 9+1 till 9+3). Därför jag inte kan glädjas, kommer vara i 12+0 när jag gör KUB. 


    Hoppas du mår bättre snart men skönt att du inte spyr iaf, jag har legat inlagd då jag har varit så uttorkad tyvärr, inget kul kan jag meddela :( 

  • Emmissara
    Bobno1 skrev 2016-10-23 13:20:51 följande:
    Nej, ingen fb-grupp ännu, är du? Är de bra? Var aldrig med i någon med min son..

    Jobbigt med sånn historia Hoppas verkligen det går vägen för oss båda denna gång! Och att du mår bättre snart, uttorkad och inlagd låter vidrigt :-/ har du fått berätta för jobb redan då?

    Jag har bara en graviditet bakom mig som gick bra, men trots det finns oron där. Så synd! Men så är det väll för de flesta, oberoende av hur det gått innan.

    Får du tidiga vul/ul gratis pga din bakgrund eller har du fått betala privat?
    aa jag är med i 3st haha, jag tycker om fb grupper. Dock nu när jag har mått så dåligt har jag inte varit så aktiv men det är ändå skönt att veta om att andra gravida bara är på andra sidan skärmen ifall man har några funderingar eller bara vill klaga av sig :P 

    Jag pluggar på distans så har inte behövs berätta för någon, håller dock på och söka jobb så får se hur de blir för isf kommer jag eventuellt att börja i mitten av november eller början av december :) 

    Klart oron finns där men tror absolut att det kommer gå bra för dig <3 

    Jag har gjort 2 tidiga VUL den här graviditeten genom gyn, de kostar som vanliga läkarbesök dock har jag kommit upp i frikort så behöver inte betala något. Som sagt har inskrivning och UL imorgon, de är genom MVC så kommer inte behöva betala något för de heller och KUB ingår gratis i mitt län så känns skönt :D 
  • Emmissara
    Zora skrev 2016-10-23 20:20:35 följande:
    Kan du inte posta din gravidkurva? Visst var den inte riktigt typisk för hur det "brukar" se ut?

    har postat det innan men här är mina 2 gravidkurvor. Den översta är nu och jag anser inte att den är en "typisk" gravidkurva, medan den understa som är från när jag blev gravid i feb/mars ser mer ut som en gravidkurva (Detta är mina egna åsikter och jämförelser med alla mina kurvor de senaste 1,5 åren, den översta liknar många av mina normala cykler när jag inte blivit gravid så därför jag va så säker på att jag inte va gravid men åå så fel jag hade). 


  • Emmissara
    Cersei skrev 2016-10-28 16:03:26 följande:

    Igår och idag har jag haft stickningar i livmodern. Både  i mitten och på sidan. Tempen steg idag också. Inte jättejämn längre men tempen är hög.


    tycker din cykel är jättejämn och fin, Håller tummarna att det går vägen den här cykeln <3
  • Emmissara

    Hejsan, jag har skrivit endel i gruppen tidigare. Blev dock gravid i september och har nu en 7 veckors bebis. 


    Jag vill inte börja med hormoner då det tog 2 år att bli gravid med vår dotter (dock 2 missfall under de 2 åren). Jag vill dock inte bli gravid nu då jag hade kejsarsnitt och vill inte riskera komplikationer. Så jag undrar om det är någon som har erfarenhet av tempning när ens barn inte är så gammalt och man inte sover likadant varje natt? 

Svar på tråden Tråden för oss som använder NaturalCycles