• Emmissara

    Tråden för oss som använder NaturalCycles

    Bell13 skrev 2016-09-10 08:57:19 följande:
    Bra inställning känner man på sig att det inte blivit har det nog inte det. Jag kände redan en vecka efter ägglossning sist. Nu känns det som tempen är väldigt hög rätt snabbt. Är tydligen på äl + 4 idag och ingen sänkning i alla fall som det brukar bli då.

    Lycka till nästa försök
    håller tummarna för dig att tempen håller sig hög, Enligt NC är jag idag på ÄL+10 och idag steg den rejält, precis som den gjorde när ja blev gravid i feb/mars. Dock så var min temp då mycket jämnare innan denna höjningen, nu är den upp och ner hela tiden så jag tror inte på att den kommer hålla sig högt utan att jag får invänta mensen. 
  • Emmissara

    Min cykel är så hoppig, dock hoppas jag att den håller sig högt nu, sen är jag inte säker på att ÄL skedde för NC satt ut den. Jag hade smärtor 2 dagar senare så funderar på om jag hade ÄL då? Enligt FF så hade jag ÄL 3 dagar innan NC säger.

    Vad tror ni? När hade jag ÄL

  • Emmissara
    Cersei skrev 2016-09-11 14:33:39 följande:
    Hmm, det jag kan komma på som varit "annorlunda" är att jag under flera dagar i samband med mensen var enormt trött. Kanske har påverkat eftersom jag sovit ordentligt och inte vaknat minst en gång på tidig morgon som tidigare. Igår tempade jag 36.15 när jag vaknade vid 04.45.

    Vanligtvis tempar 06.15 när klockan ringer om det är första gången jag vaknar då. Tyvärr har jag en tendens att vakna mellan 04.15-04.45 och gör jag det så tempar jag då eftersom det inte blir tre timmar sammanhängande om jag somnar om och tempar vid 06.15. Undrar om det kanske är där skillnaden låg? att jag "sovit ut" till 06.15 de dagar jag "hög temp". Nu har den sjunkit i alla fall så allt verkar vara i sin ordning.

    jag brukar alltid skriva som kommentar när jag tar tempen, jag brukar även skriva in om jag typ sovit oroligt eller om jag somnade extremt mycket senare än vanligt. 


    Känns bra att kunna gå tillbaka till vissa datum och se om temperaturen kanske berodde på att jag sovit annorlunda eller tempat vid en onormal tid. 

  • Emmissara
    Zora skrev 2016-09-11 16:33:38 följande:
    Jag tror mer att FF har rätt.

    aa känns nästan som det, eller dagen efter där FF satt ut ÄL (har högre höjning då). Men dagen då FF har satt ut min ÄL så hade jag och maken sex, dock kom han inte i mig (båda va för trötta haha). Så då är det bara att invänta mensen nu i veckan. 


    Det som dock gör mig fundersam är att 5 dagar efter att FF satt ut min ÄL så hade jag smärtor, nästan som ÄL-smärtor (därför jag trodde jag hade äl då, samt så hade jag äl-flytning dagen innan smärtorna). Nu i fredags hade jag rejäl molande värk i livmodern, samt i korsryggen/ländryggen, hade molande värk i livmodern igår också men idag har jag inte känt något direkt. 

  • Emmissara
    babypower skrev 2016-09-11 18:39:48 följande:
    Lite svårt att se när du hade äl.. tror FF kanske har rätt denna gång. Din graf ser ju iallafall väldigt lovande ut med höjningen :) håller alla tummar!
    ja de är väldigt svårt att se den här cykel, brukar alltid ha lätt att se i efterhand när min ÄL har varit. När jag inaktiverar tempen där NC har satt ut min ÄL så hoppas min ÄL bak 2 dagar, alltså dagen efter FF har satt ut min ÄL. Tror att den är mest korrekt, men bara att invänta mensen nu i veckan. 
  • Emmissara
    Bell13 skrev 2016-09-11 21:13:12 följande:

    Det är lika spännande varje månad att vänta på bim, att tempa och att analysera.

    NC säger att jag hade ägglossning i onsdags men jag tror i torsdags så det betyder 3 dagar efter ägglossning idag. Tempen är högre än nånsin och tappen är så låg så jag känner den med lillfingret just tappen känns väldigt annorlunda nu stenhård och lite knölig och så jättelåg och bakåtlutad. Väntar med spänning på morgondagens temp, vill inte ha dipp för det brukar betyda ej gravid


    håller tummarna att tempen håller sig hög. 


    Ska känna på tappen imorgon när ja ska duscha, jag är runt ÄL+13, hur borde min tapp vara om jag är gravid och hur borde den vara om jag inte är gravid. (har lång lutealfas så de är inte dax för mens riktigt än. 

  • Emmissara
    Bobno1 skrev 2016-09-12 06:50:24 följande:

    Chocken imorse. Tempen gick ner en aning igen men jag tänkte att jag testar ändå. ÄL +11 BIM -2 eller -3. Och visst fasen är det positivt eller drömmer jag?!


    jag ser absolut något, håller tummarna att det blir starkare nu de kommande dagarna. 
  • Emmissara
    Bobno1 skrev 2016-09-12 12:04:17 följande:
    Tack! Tog just digitalt som visade Gravid 1-2 v så nu hoppas jag det stannar! Är otroligt tacksam över att det gick så fort men samtidigt ödmjuk till att det fortfarande är tidigt och kan gå hur som helst. Men lycklig är jag!
    åå va härligt :D stort grattis
  • Emmissara

    För några dagar sedan inaktiverade jag en temp i NC och efter de så agera båda apparna att jag ska ha mens idag. Än så länge finns det ingen mens i siktet.

    Tempen steg dessutom idag, den brukar sjunka rejält dagen före eller samma dag som mensen kommer.

Svar på tråden Tråden för oss som använder NaturalCycles