• Emmissara

    Tråden för oss som använder NaturalCycles

    babypower skrev 2016-08-01 13:46:22 följande:
    Åh, men då är det ju snart! En vecka kvar till bim för mig.. jag känner att jag håller på att bli galen på den här processen. Känner mig helt besatt! Tror jag ska testa på lördag bim -2, då jag ska på en rejäl kräftskiva då.. trots att jag hade bestämt mig för att endast testa EFTER bim hädanefter.. jag är ju omöjlig! ;) 

    aa de är snart :D 


    jag har BIM på lördag, men jag använder progesteronkräm och ifall man inte är gravid så ska man sluta använda den ca 2 dagar innan BIM, därför jag testar innan BIM. haha dock skulle jag säkert testat innan ändå :) så svårt att hålla sig ifrån testerna 

  • Emmissara
    Bell13 skrev 2016-08-01 15:06:50 följande:
    Vet du varför man ska sluta att använda?
    Ne, men det står tydligt i beskrivningen att man ska sluta 2 dagar innan. Men ja har undrat de också
  • Emmissara
    babypower skrev 2016-08-01 16:52:29 följande:
    Ah, jag förstår! Men du är ju ändå på äl + 12, min lutealfas är endast 12 dagar så är +12 är lika med bim för mig.. så det blir oftast för tidigt att testa innan för mig! 

    aa, med ett testa tidigt test så skulle de säkert synas ett + om jag va gravid. Men jag har bara vanliga hemma och känner inte för att köpa nya bara för att. Min lutealfas är 16-17 dagar så har ganska lång. 

  • Emmissara
    Bell13 skrev 2016-08-01 17:25:29 följande:
    Jag har gjort ivf-behandlingar för några år sedan och fick då lutinus som är progesteron fast vagitorer och skulle ta dessa fram till v 12 om graviditet inträffade bara därför jag undrade
    Man ska bara sluta använda den om man inte är gravid. Kanske inte skrev det men annars har du rätt. Man ska använda fram t.o.m. v 12. 
  • Emmissara

    Jag vet att man ska ta tempen på morgonen när man vaknar och vid ungefär samma tidpunkt och det. Men jag har även ibland tagit tempen under dagen (tog den precis nu). Om jag är frisk kommer jag aldrig över 36.9 mellan ÄL-BIM (brukar ligga mellan 36.6-36-8. De senaste dagarna har jag legat runt 37.1 och nu när jag testade låg jag på 37.2 Jag känner mig inte ett dugg sjuk och när jag blev gravid och jag tog tempen under dagen så låg jag runt 37.2 hmm spännande om 36 timmar får jag reda på om jag är gravid eller om jag kanske har någon infektion i kroppen som gör att både min basaltemp är högre samt min temperatur under dagen. (kan tillägga att när jag har tagit tempen så har jag inte gjort något ansträngde innan som skulle kunnat höja tempen, utan bara suttit och gjort skrivbordsarbete)


    någon annan som har testat att även ta tempen under själva dagen bara för nyfikenhetens skull?

  • Emmissara
    babypower skrev 2016-08-03 12:41:34 följande:
    Har du testat ännu Emmissara?? Håller tummarna för dig idag! 
    Jag tog ett test igår och de va negativt, så om mensen inte har kommit så kommer jag väntar tills på söndag för att testa igen.
  • Emmissara

    Mensen kom i fredags, så nu har en ny cykel börjat. Jag klickade hem Rosenrot och Munkpeppar så förhoppningsvis kommer de imorgon. Ska bli spännande att se om det kan förkorta min cykel och det ska även bli spännande att se hur tempen blir med dem.


    Någon som har testat rosenrot och/eller munkpeppar samtidigt som de har tempat?  

  • Emmissara
    Guffy78 skrev 2016-08-09 00:06:45 följande:

    Hej. Hoppar in här till er som kan det här. Började med bidrogtningsgele och munkpeppar samtidigt nu efter sista MF och det händer nåt under med min temp. Aldrig har varit med om det men det ligger nästan på samma. Är det kosttillskott som gjorde det tror ni? Brukar annars ligga mycket lägre allt mellan 35.9 till 36.4 i follikulära fasen.


    Spännande att ha någon annan som också testar munkpeppar nu. Hur kommer det sig att du använder det om man får fråga? 
  • Emmissara
    Bell13 skrev 2016-08-09 06:29:18 följande:
    Har använt rosenrot och fick en tydligare ägglossning, riktigt ont i äggstocken. Munkpeppar däremot har jag aldrig kört. Rosenrot ska ju kunna korta ner långa cykler så nog perfekt för dig
    hoppas även på att jag också får tydligare ÄL. Men både RR och MP ska kunna korta ner långa oregelbundna cyklar så jag hoppas att den drar ner min cykellängd rejält nu när jag kommer ta båda. 

    Spännande med ett dipp idag, hoppas att det betyder något riktigt bra :D <3 
  • Emmissara
    Bell13 skrev 2016-08-09 11:30:53 följande:
    Jag hoppas också på det. Måste vara oerhört jobbigt att aldrig veta när exakt nästa ägglossning sker, jag har 14 till 17 dagar mellan varje så när det inte tar sig är det inte en evighet till nästa gång. Får se vad tempen visar imorgon. Sist jag blev gravid fick jag lite symptom 1 v efter ägglossning så vi får se till helgen helt enkelt.
    aa de är jobbigt och känna att man inte har kontroll över sin kropp. Tabletterna kom i brevlådan idag så jag har tagit första tabletterna av RR och MK nu. Håller tummarna att jag får ägglossning snabbt. Om jag ska få ÄL på den "normala" dagen så skulle jag få det på CD 18-20 (min normala Cykel längd är ca 35 dagar). Nu senaste cykeln så fick jag ÄL på dag 40. 
    ÅÅ nu är jag så spänd på att se hur den här cykeln kommer gå.
Svar på tråden Tråden för oss som använder NaturalCycles