• Emmissara

    Tråden för oss som använder NaturalCycles

    Guffy78 skrev 2016-08-10 00:00:15 följande:
    Förresten vill varna dig - munkpeppar fördröjde min ÄL från vanliga dag 12-14 den började komma på dag 20-22. Jag misstänker att det blev bättre kvalité på ägg då för efter det blev jag gravid varje månad.. Ägget hade längre tid på sig att mogna ordentligt. Så darför jag tar bidrottningsgele samtidigt för att komma tillbaka till vanliga dag 14 eller åtminstone till 16. Nu är på dag 12 och började idag få lite stegring från helt blanka ÄL tester ( aldrig har varit helt blanka innan pga PCO utan har haft minst 3-5 stegringar per cykel )

    Jag tror vi va med tillsammans i någon annan tråd för nu när du säger att du har blivit gravid 10 gånger så känner jag igen det. Beklagar verkligen, måste vara hemskt, hoppas innerligt att du får behålla nästa gång du blir gravid <3 


    Angående munkpeppar så har jag läst att de kan normalisera sin cykel och då jag har en oregelbunden cykel (mellan 30-65 dagar, men oftast runt 50-60) så tror jag på att den kommer förkorta den, min normala cykel är 35 dagar, eller aa den var det innan mitt första MF i maj 2014. sen tar jag även rosenrot och även det ska förkorta cykeln. Om inte de funkar så kommer jag även att testa bidrottningsgele. 

  • Emmissara
    Guffy78 skrev 2016-08-10 21:12:26 följande:

    Känner inte igen min tempkurvan nu efter all kosttillskott som jag tar :)) aldrig har fått så jämn temp!

    Speciellt om man jämför med min kurva från maj för så brukar se ut varje cykel annars:


    oj va jämt temp, jag har tagit mina tabletter nu i 2 dagar, får se om min blir jämnare också eller om den håller sig som normalt. 
  • Emmissara
    Guffy78 skrev 2016-08-11 14:06:23 följande:
    Idag tempen fortsätter vara på samma:)

    Märkte att en av dagarna glömde jag ta bidrottningsgele och tempen dippade direkt men tog den igen och den kom upp på samma igen så jag tror att det är de tabletter som gör susen.
    okej, Min hoppas fortfarande men jag har ju bara tagit de några få dagar. Jag funderar på att ta bidrottningsgele nästa cykel (har läst på lite mer om det). Men vilken tar du och vart köper du den? 
  • Emmissara

    Idag är ja på CD 10. Har ätit rosenrot och munkpeppar i 6 dagar.

    Ja är så spänd på att se hur min cykel kommer se ut de närmaste 2 veckorna, förhoppningsvis får jag ägglossning inom 2 veckor, försöker även hålla koll åå mina flytningar har inte gjort de innan.

  • Emmissara
    Lotesse skrev 2016-08-15 09:31:38 följande:

    Jag har en fråga. Jag har tidigare skrivit i den här tråden om att min ÄL är senare än genomsnittet mer eller mindre. Men nu funderar jag på om den inte är lite väl sen? Jag har en cykel på 25,3 +- 1,3 enligt NC (och då har jag matat NC med 35 cykler menshistorik) vilket är lite kortare än genomsnittet. Men, förra cykeln hade jag ÄL på CD14 och den här cykeln på CD16. Kollar man på den första cykeln jag tempade så verkar ÄL ha varit på CD18 (detta är ju spekulation från min sida men jag har jämfört med mönstret i mina grafer). Detta ger ju en ganska kort lutealfas om jag förstår det hela korrekt (ca 7-11 dagar?). Bifogar graferna.

    Kan detta vara ett eventuellt problem vid eventuell befruktning? T.ex. att det inte finns tid nog för ägget att fästa innan mensen kommer ändå?


    Hej, ja det kan bli problem vid eventuell befruktning. Om du känner att du vill skjuta på mensen så rekommenderar jag att du börjar med progesteronkräm. Du börjar med den efter ägglossning, om du är gravid så ska du fortsätta med den till v.12 (denna kräm motverkar även missfall). Om du inte är gravid så ska du sluta ta den och efter ca 2 dagar kommer mensen. Så med den här krämen kan du bestämma att mensen ska komma senare.
    Vet inte om du förstår vad jag menar? annars kan jag skriva mer förklarande i PM :) 
  • Emmissara
    Lotesse skrev 2016-08-15 11:25:53 följande:
    Okej då hänger jag med! Misstänkte att det kunde vara något sådant från att ha läst den här tråden men kände mig osäker på vilken metod gjorde vad då en del olika verkar ha nämnts i tråden. Tacksam för snabbt svar! Ska ha det i åtanke om det inte tar sig den här cykeln (kan ju alltid hoppas ändå!) :)
    Vissa blir ju gravida även fast de bara har en lutealfas på 9 dagar, så du kan absolut lyckas. Men det kan vara lite svårare, beroende på när ägget fäster sig i livmodern. 

    Jag håller tummarna för att ni lyckas <3 
  • Emmissara
    Cersei skrev 2016-08-15 15:11:15 följande:

    Hej!

    Har en fråga. Det gråa "referensstrecket" eller vad det nu kallas som appen sätter ut efter att ha fått tillräckligt med inmatad data, ändras detta streck eller är det konstant? Tänker om appen sätter ut ett streck men tempen ändras under en längre tid så att referensstrecket bör ändras.

    Anledningen till att jag frågar är för att jag precis börjat tempa och är lite orolig för att jag tempar "rätt". Har lagt in tre morgontemperaturer som visade följande: 36.11, 35.91 och 35.97.  Är detta onormalt låga temperaturer? Jag tror nämligen att jag har ganska låg temperatur vanligtvis utifrån vad jag kan märka när jag har feber till exempel. Mäter ni i "fickorna" vid tungroten eller bara rakt bak?


    Den gråa linjen, jag antar att du menar det som heter medellinje. Ja den ändras, min temperatur har ökat nu sedan mitt MA i maj så den linjen har höjts. Angående tempningen så tar jag tempen så långt bak jag kan vid tungans rot. Men det viktigaste är att du tar tempen på samma sätt varje morgon. Lycka till med tempningen :) 
  • Emmissara
    Lotesse skrev 2016-08-15 11:50:57 följande:
    Tack! <3

    Jag har ju gått i flera måndaer och ställt in mig på att vi skulle ha svårt att bli gravida då inget hänt men nu när jag vet att det inte gick pga senare ÄL så känns det som om vi är på ruta 1. Vet ej om det är svårare än vanligt för oss längre. Men då vet jag i alla fall vad "nästa" eventuella problem kan tänkas vara och kan försöka lösa det snabbt :)
    förstår det, men att förlägne lutealfasen är enkelt att göra. Det är lite svårare för mig som försöker korta ner tiden innan Ä, är på CD 11 idag, har inga känningar än på att ÄL är på gång, men förhoppningsvis kommer den tidigare än förra cykeln när jag fick ÄL på cd 39. 
  • Emmissara
    Cersei skrev 2016-08-15 15:23:36 följande:
    Tack för snabbt svar. Verkar som att vi tempar på samma ställe. Jag är helt ny på detta så blev lite orolig för att 35,9 var för låga temperaturer

    Nej nej absolut inte. Innan ÄL brukar jag ligga mellan 35,6-35,9. 


    Den här cykeln ligger jag lite högre dock, mellan 35,9-36,1. Jag gissar på att de är på grund av att jag tar lite kosttillskott, men men inget som stör mig direkt, det blir lite svårare att förutse när mitt ÄL kommer ske dock. 

  • Emmissara
    Starletz skrev 2016-08-16 07:42:38 följande:

    Vad skönt att jag inte är ensam. Mycket märkligt, kroppen är fascinerande ???? Idag steg min Temp enormt! Hoppas det kan va graviditet ????????


    Som Lotesse skrev, tror mer att de tyder på att ägglossning precis skett då du inte haft en höjning innan i den här cykeln. 
Svar på tråden Tråden för oss som använder NaturalCycles