• soofa

    Tråden för oss som använder NaturalCycles

    Emmissara skrev 2015-07-04 16:25:53 följande:
    Jo jag vet det, men jag sov ju inte 4 timmar innan första mätningen sov ca 3,5 timmar. men mellan första och andra mätningen sov jag 4,5 timmar. och jag brukar mätte runt 7 så känns som jag borde ta den andra mätningen 
    Jo, förstår vad du menar. Men jag mailade NC om nästan samma sak bara för ca två veckor sedan och fick då följande svar: "Det viktigaste är att mäta på ungefär samma sätt varje morgon och efter ungefär lika många timmars sömn. Vi rekommenderar att man mäter inom ramen +-2 timmar från då man vanligtvis vaknar. Så låt säga att du innan semestern gick upp 7, nu skulle du kunna mäta allt från kl.5 till kl.9 på morgonen.
    Det är vilotemperaturen vi vill åt, som är mer stabil! Anledningen till varför du fick så mycket högre värde andra gången du mätte är för att du vaknade, och sedan sov i 1 timme till. Därför ta alltid första värdet, vid första uppvakningen."
  • soofa
    Bärz skrev 2015-07-05 09:59:17 följande:

    phpYeDYA586034.jpg

    Jag är på bim +3/bim idag.... Och fick detta på ägglossningstest....

    Kan clearblue visa positivt vid grav/mens också?

    Ska nog fixa mig ett gravtest asså...


    Men åh, jäklar vad spännande! Köp ett gravtest och testa så snart du kan! :D
  • soofa
    Bärz skrev 2015-07-05 11:12:07 följande:

    Jag är gravid tjooohooo!! Inga känninga whatsoever men om appen säger att man ska ta test så gör man väl! :D

    php0PjBsM16029.jpg


    WOHO! Grattis! Åh, vad roligt! :D
  • soofa
    Rawr skrev 2015-07-05 12:05:27 följande:

    Dessa är tagna med testlagrets test. Båda på "morgonurin" (måste ofta upp och kissa om nätterna, blir så när man vaknar av sonen :) ) ska ta RFSUs test imorgon, men skulle ni tolka dessa som positiva? Har inte samma symptom som förra grav, men det sticker och drar sjukt mycket i min högra äggstock ibland... phpMXCb8r98892.jpg


    Jag skulle absolut tolka dem som positiva, båda två! Grattis! :) Ta ett CB plus som du planerar i morgon så blir det nog tydligare för dig. Vad kul! :)
  • soofa
    Rawr skrev 2015-07-06 09:36:16 följande:
    Tycker också det är dumt, visar ett test positivt så har den ju varit. Då borde det skrivas in...
    Men det är ju det som är så bra med NC, det är bara med temperaturhöjningen som man kan veta att man verkligen har haft ägglossning. Positiva äl-tester betyder inte automatiskt att man har haft ägglossning, utan det är temperaturhöjningen som visar att ägget har släppt. :) Så NC mäter ut ägglossningen när temperaturen har varit över baslinjen.
  • soofa
    frokenasta skrev 2015-07-06 13:25:15 följande:
    Ja, det är sant. Undra om NC kan märka ut ägglossning denna månad då nu när jag inte mätt på hela helgen... (tror jag hade ägglossning i lördags).
    Det tror jag nog om du fortsätter mäta nu, men det kanske tar några dagar till.
  • soofa
    pannkakan87 skrev 2015-07-07 18:36:16 följande:

    Plussade precis! Förvånad


    Grattis! :)
  • soofa
    Ö bon skrev 2015-07-08 11:23:18 följande:

    Hej hej Jag hoppar in här nu när jag har läst ett tag ;)

    Jag fick positivt på äl stickan i lördags (4/7) och jag tror jag fick min ägglossning i söndags el måndags för då fick jag en väldig mollvärk och ont i bröstvårtorna (detta har jag fortfarande), NC förutspådde i måndags men min temp gick inte upp så mycket så de tog bort pluppen men idag va den högre och har stigit minst 0.2 grader både från söndag och måndag men dock inte över linjen..

    kan det vara så att min första temp jag gjorde (och 2 dagar efter det) är väldigt hög pga att jag ganska nyss sluta med p-piller och att jag hade "piller mens" som gör att basal linjen är ganska hög "så att min temp inte orkar över" :P

    Ska försöka få till en bild ;)

    phpCtAQkU83723.jpgphpGDhXY703598.jpg


    Hej och välkommen hit! :)

    Hur länge har du använt NC? För mig hade NC svårt att hitta min ägglossning första månaden just för att jag inte hade tempat så länge och den därför ännu inte visste var min baslinje låg. Kanske kan det vara så för dig med?
  • soofa
    rebeqqa skrev 2015-07-11 12:37:10 följande:

    Hej tjejer! Jag undrar hur pålitligt detta kan vara. Eller snarare hur känsligt det är. För jag gjorde två tempningar imorses. Den ena visade på 36.57 och 10 sek senare tog jag en temp till och den sa 36.78. Blir inte det jätteknasigt på grafen? Om det kan hoppa så mycket?

    Ligger ni kvar under täcket i sängen när ni Tempar?


    Jag brukar ligga kvar och mäta tre gånger under ca 10 minuter när jag vaknar. Innan jag mäter första gången ligger jag med munnen stängd en stund (ifall jag sovit med öppen mun vilket skulle kunna påverka mätningen). Prova det och se om du får jämnare resultat!
  • soofa
    Ahlmen skrev 2015-07-14 08:23:22 följande:

    Hej tjejer!

    Jag har en liten fråga :)

    Jag tog min temp när jag vaknade idag, tidigare än vanligt, för jag behövde gå på toaletten. När jag sedan la mig igen för att vila en stund till så tog jag tempen igen, närmare den tid jag brukar och då hade tempen stigit från 35,83 till 36.13. Ska jag gå efter den tidiga tempen ändå? Blev en rejäl dipp mot vad det brukar vara nämligen :) tänkte det förmodligen var för att den tempen togs tidigare än vanligt.


    Jag hade gått efter den första mätningen såvida du sovit tillräckligt många timmar? :)
Svar på tråden Tråden för oss som använder NaturalCycles