Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Har du förtroende för regeringen?

    RebeckaZ70 skrev 2019-04-26 20:24:21 följande:
    Och så fick du på något sätt in SD i det hela. Varför är jag inte förvånad?

    Du vet såklart bättre än mig hur utsatta den judiska befolkningen är i Malmö (och Helsingborg, där jag levde i 25 år) Hur kunde jag inbilla mig att mina egna upplevelser av hur utvecklingen varit skulle vara någonting värda i en vänstervurmaraktivists ögon.

    Dumma mig.
    Sverige blir allt mer sekulariserat och skulle man bara räkna människor som är medlemmar av Svenska Kyrkan som de kristna som finns i Göteborg skulle det verka som ett atomkrig brutit ut och ingen bor kvar.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2019-04-27 08:15:10 följande:
    Man skall akta sig för att samarbeta med partier som samarbetade med nazismen och som krävde att det stämplades in ett J i judiska personers pass.
    Inte mer än man ska akta sig för nazisterna som krävde detta. Hela Sverige "samarbetade" med  nazisterna. (gjorde eftergifter). Det var så vi höll oss ifrån att bli invaderade av nazityskland, men du kanske hellre hade velat det? Då hade alla med J i sina pass blivit skickade till koncentrationsläger. Hade du gillat det?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KillBill skrev 2019-04-26 22:10:35 följande:

    KDs Ebba Busch Thor får svar på tal..

    www.unt.se/5278665


    Undrar just hur mycket mer utrymme det finns för kristen fundamentalism inom KD innan det börjar krackelera.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2019-04-27 09:54:52 följande:
    Det är inte jag som försöker släta över J stämplarna i passen ...
    Nej, du försöker göra dem till något de inte var och pinna på ansvaret på enskilda partier idag. Du ska istället tacka samtliga partier i Sveriges som då höll oss ifrån att uppslukas av Tredje riket.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    RebeckaZ70 skrev 2019-04-27 20:57:24 följande:
    Här skulle jag kunna inflinka något om lismandet för ledaren för "kära systerparti" och doktoranden i förintelseförnekelse som haft pusskalas med svenska minsitrar.
    Och ditt lismande för terroristvurmarstaten Israel och dess terrorister? Hmm?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2019-04-27 21:40:49 följande:
    Är det bara folkmord på judar som du anser det vara en bra sak att inte protestera mot eller är du principiellt emot att fördöma alla folkmord medan de pågår?
    Är det bara nu du har svårt för att läsa eller är det något som pågår hela tiden?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    RebeckaZ70 skrev 2019-04-28 19:11:18 följande:
    S hade egen majoritet i andra kammaren efter valet 1940 och hade kunnat driva en egen politik om man så önskat. Men det var säkert bättre att ha fler att skuylla på om det hade gått åt skogen.

    Det är iofs lätt att sitta så här 80 år efteråt och spekulera, men hade Sverige satt ner foten och tagit strid mot nazityskland 1940 istället för att krypa för hitler hade kriget eventuellt blivit kortare och fått en annan utgång. Men det är såklart bara spekulationer.
    What!? Nej, ingen bedriver egen politik i en samlingsregering för det är just därför man har samlingsregeringar.

    "Samlingsregeringen 1939?45 hade som huvudmål att med bevarad neutralitet och självständighet hålla Sverige utanför kriget"

    https://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/samlingsregering 

    Det som hade hänt var att Hitler hade marscherat rätt in i Sverige och det hade hade varit över lika snabbt som i Norge. Dina morföräldrar hade skickats till ett koncentrationsläger och du hade aldrig funnits.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    RebeckaZ70 skrev 2019-04-28 21:26:28 följande:
    53,8 % i valet till andra kammaren. Det är väl egen majoritet?
    1941 fick S 50% av mandaten i andra kammaren.

    Nåja, det var i alla fall en samlingsregering som kröp för hitler och underlättade nazitysklands krigföring. Åtminstone till 1944.
    En del hävdar att Sverige var "aktivt neutrala" på Tysklands sida, en engelsk minister skrev t.ex. "Svenskarna är beslutna att till varje pris undvika eld och svärd. De skulle hellre sälja sitt land och sina själar till nazisterna (om det kan ske utan blodsutgjutelse) än slåss för sin övertygelse och sitt oberoende. De skulle hellre inbjuda Tyskland att ockupera landet än riskera en väpnad invasion"
    Jepp. Sverige kröp. Det är inga nyheter. Samtliga riksdagspartier i samlingsregeringen var eniga. Men du kanske skulle ha föredragit en tysk invasion med de utrensningar som skulle ha följt?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    RebeckaZ70 skrev 2019-04-29 01:10:04 följande:
    Inte i April 1940. 
     Fullt upptagna med att förbereda fälttåget mot Frankrike/Benelux hade de inte haft några resurser att tala om att fördela till en invasion av Sverige som hade en ganska stor styrka att besätta malmfälten med. De allierade hade säkert föredragit ett krig någon annanstans än i Frankrike och ställt flyg och flotta till förfogande. En omplanering av fälttåget mot Frankrike för att i stället inta Sverige hade tagit lång tid och under den tiden hade nazityskland stått utan järnmalmsimport. Utan järnmalm, inga ubåtar och stridsvagnar, åtminstone märkbart färre för att våga sig på Barbarossa.
    Inte på egen hand, nej. Men med hjälp av UK, Frankrike m.fl hade Sverige kunnat bidra till att stoppa tredja riket betydligt tidigare.

    Ett litet land kan stjälpa en stor krigsmakt. Det är mitt eget land ett exempel på, flera gånger, dessutom. Finns motivationen så...

    (Sitter och får input från en som läst (alltför) mycket krigshistoria)

    Nu borde jag och min raring gå och lägga oss istället för att spåna om "what if", men vi tycker båda att det är intressant...
    Jo, det är välkänt att Israel gillar att kriga, men nu ville vi inte ha något krig här i Sverige. Vi ville att noll personer skulle dö. Vi är nog bara inte tillräckligt glada i krig för att känna den där motivationen du pratar så varmt om...
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka

    For the record. Jag hatar inte Israel och jag hatar inte Palestina. Jag hatar att de terroriserar varandra och krigar med varandra. Jag hatar att de har hållit på med detta lika länge som Israel existerat och jag hatar att dessa två terroriststater gång på gång inte bara mördar varandra utan sätter världsfreden på spel genom att båda bjuder in andra som villigt deltar i deras jävla evighetskrig.


    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?