Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    Bejje skrev 2017-09-21 09:14:04 följande:
    Håller med, speciellt när det gäller flerbarnstillägg. Jag tycker inte folk ska föda barn till höger och vänster och sedan "få betalt" för det.

    Att man får ett oväntat barn kan hända och jag förstår de som är emot abort, att alla inte känner sig bekväma med det. Däremot så är det ingen olyckshändelse om man får 3-4-5-6 barn. Då har man valt det själv och jag är av uppfattningen att har man inte råd att ha flera barn så ska man inte skaffa det. 

    Det är inte upp till skattebetalarna att betala för att folk skaffar många barn. Det ska familjerna själva ha råd att betala.

    Alltså jag är inte emot att folk föder många barn, men jag är emot att de gör det fast de på egen hand inte har råd med det.
    Staten stödjer barnafödande eftersom befolkningen demografiskt sett producerar för få barn genomsnittligt. Det måste till en viss mängd som i framtiden jobbar, utfyller behovet av arbetskraft, betalar skatt och upprätthåller den ekonomiska utvecklingen.

    Tyvärr är det inte alltid de bästa generna går vidare genom detta.


  • Tom Araya
    Kung Markatta skrev 2017-09-28 19:55:26 följande:

    Regeringens floskler, teori och praktik:

    twitter.com/shekarabi/status/913429979869872128

    Friskoleföretag i Sverige köper skolor runt om i världen - för svenska skattepengar. Pengarna används bland annat till skolor i Saudiarabien, skriver Lärarnas tidning.

    - Jag tycker det här är skamligt, säger civilminister Ardalan Shekarabi (S).

    I kommentarerna påminns dock Shekarabi om följande:

    www.chamber.se/nyheter/svensk-saudiskt-affarsrad-upprattat.htm

    Svensk-saudiskt affärsråd upprättat

    En affärsdelegation ledd av Handelskammarens vd Maria Rankka och Oscar Stenström, statssekreterare hos närings- och innovationsminister Mikael Damberg, besökte Saudiarabien den 6 oktober. Besöket syftade till att diskutera frågor kring humankapital och inviga ett svenskt-saudiskt affärsråd tillsammans med Saudiarabiens nationella handelskammare.

    Delegationen bestod av ca 25 näringslivsrepresentanter, däribland... Peje Emilsson (Kunskapsskolan).


    Är det detta affärsråd som medfört att svenska friskoleföretag använder sina vinster, som kommer från svenska skattemedel, till att investera i skolor i andra länder, bl.a. Saudiarabien?
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-10-01 18:14:52 följande:
    Problemet med din slutsats är att primärvården i allra högst agrad är en del av svensk sjukvård lyckas förlänga livet för personer med 32 olika sjukdonsdiagnoser.

    I regel har primärvården varit första instans i bahandlingskedjan för dessa sjukdomar. Menar du att primärvården i Sverige är oerhört skicklig på att snabbt och rätt slussa över patienter till specialistvård men sämre på att bemöta personer med banala åkommor som snuva.

    Det verkar inte sannolikt. Men visst, primärvården är säkert den svagaste länken i kedjan som innebär att Sverige har världens fjärde bästa sjukvård.

    Men kanske att vi inte är lika duktiga på att behandla fotvårtor och nageltrång.
    Borde inte det "nya" och det "gamla" sättet att mäta vårdens kvalitet tillsammans ge en mer rättvis bild än av den ena eller andra metoden enskilt?
    Båda har ju sina för- och nackdelar.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-10-05 13:09:32 följande:
    Kanske, om det nu är möjligt att kombinera.

    Personligen tycker jag att en metod där forskarnas egna åsikter inte påverkar resultatet är suverän, dessutom är det ju sjukvårdens yttersta uppgift att förlänga livet på oss.

    Scrollar man tillbaka i den här tråden så kan man läsa om att svensk sjukvård är på väg att kollapsa, att cancerpatienter inte får den vård de behöver få för att överleva så länge som möjligt.

    De enskilda exemplen som togs upp som "bevis" för att de förhåller sig så var i några fall inte relevanta men om man bortser från detta. Här har vi svart på vitt att cancerbehandling är ett av de kriterier som mäts i undersökningen. Vi vet att misstänkt cancer som regel misstänks först inom primärvården som remitterar vidare. Vi vet att så skyndsam vård som möjligt ofta är avgörande för att cancerbehandling ska få så positiva effekter som möjligt.

    Mot bakgrund av de amerikanska forskarnas studie kan man alltså besvara påståenden som att sjkvården kollapsat och att cancerpatienterna dör i onödan med ett nej - och tillägga att Sverige har världens fjärde bästa sjukvård.
    Fast om folk inte får vård i tid så borde det påverka hälsan. Hur kan den senare formen av undersökning visa vilken påverkan det kan ha?
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-10-05 13:42:06 följande:
    Om folk inte får vård i tid så påverkas ju dödligheten generellt negativt, i synnerhet avseende cancersjukdomar.

    Det är därför som studien är lite förvånande, förlängd livslängd generellt kräver en väl fungerande primärvård och min uppfattning är att primärvården fungerar uselt, åtminstone i Stockholm, där jag bor.

    Inte desto mindre tycks de klara av att snabbt slussa patienter som behöver specialistvård  vidare.

    En alternativ tolkning är att primärvården i Sverige visserligen är usel, men inte lika usel som den är i andra länder.
    Jo, fast hälsa är inte bara dödlighet och för cancerpatienter, utan så mycket mer.

    Jag har aldrig fått hjälp och heller inte hört någon annan få hjälp av primärvården för allvarligare åkommor, utan det har i bästa fall handlat om remitteringar vidare i vårdkedjan utan att själva kunnat konstatera vad det handlar om.
  • Tom Araya

    Visserligen en gammal nyhet, men jag ramlade på den nu igen och tror inte jag delat den här tidigare. Frågan är alltjämt aktuell och vad kommer regeringen och Ygemans efterträdare att göra?


    Ygeman om dubbelmordet: Tar till kraftfulla åtgärder nu

    Inrikesministern till TV4Nyheterna: "Vi tar till kraftfulla åtgärder för att minska inflödet av vapen."
    ...

    www.tv4.se/nyheterna/klipp/ygeman-om-dubbelmordet-tar-till-kraftfulla-%C3%A5tg%C3%A4rder-nu-3829433


    Min kommentar till artikeln/nyhetsinslaget och Ygemans uttalande samt tidigare agerande i liknande frågor:
    Problemet är inte vapenlagstiftningen, legala vapen eller legala vapenägare utan det är vapen och innehavare som går utanför lagens ramar. Vi får antagligen vänta förgäves på de "kraftfulla åtgärder" som är riktade åt rätt håll och ger verkliga resultat.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-10-19 06:46:57 följande:

    Regeringen har infört flera lagskärpningar som slår mot de illegala vapnen. Läs här

    www.regeringen.se/pressmeddelanden/2017/08/regeringen-skarper-straffen-for-illegala-vapen-och-handgranater/


    www.gp.se/nyheter/sverige/stor-satsning-mot-illegala-skjutvapen-1.170895
    Det var på tiden. Dock är det än så länge bara förslag. Detta är vad Ygeman borde ha fokuserat på istället för fånerierna med nya vapendirektiv för legala vapen. Nu återstår att genomdriva detta och att få EU att agera kraftfullt mot flödet av illegala vapen och andra illegala varor in i EU och mellan EU-länder.
  • Tom Araya
    Jag tillhör de som uppskattar SVT och public service. Men även det har sina gränser och jag tycker det nya finansieringsförslaget är uselt.
    Henrik Jönsson uttrycker kritiken jag stödjer på ett mycket tydligt sätt.

    8 MILJARDER SKÄL att ifrågasätta Public Service!


    SAMTLIGA partier verkar stå bakom en skattehöjning på 8,5 miljarder för att finansiera Public Service.

    ...

    www.facebook.com/jonssonhenrik/videos/10156738974038047/&dti=673402782698575&hc_location=group
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-10-23 12:35:14 följande:
    För att det slutliga förslaget som både regeringen och moderaterna ställde sig bakom i våras blev ganska bra? 
    Nja, det var oerhört många bortslösade arbetstimmar på  rätt så meningslösa åtgärder.
  • Tom Araya

    När nu flyktingmottagning inte helt oväntat gav några positiva effekter för Sveriges demografiska problem utan snarare förvärrade dem så vill man nu höja pensionsåldern.


    Folkökningen skenar ? då kan pensionsåldern höjas
    Publicerad 18 okt 2017 kl 09.41

    Sveriges behov av välfärd ökar snabbare än våra intäkter.


    Då flaggar finansminister Magdalena Andersson (S) för höjd pensionsålder.


    ? Tittar man på de som börjar jobba vid 30 bör det finnas möjligheter att arbeta längre än till 65, säger Magdalena Andersson till Dina Pengar.
    ...

    www.expressen.se/dinapengar/pension/folkokningen-skenar-da-kan-pensionsaldern-hojas/


Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?