Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2017-12-16 17:57:15 följande:
    Det är befängt att havda att Margot Wallström eller Sveriges förra utrikesminister Carl Bildt (som beskylldes dör samma sak) skulle vara antisemitiska.
    Det beror ju på huruvida man tar fasta på stöd för arabisk/muslimsk/palestinsk terrorism som riktar sig mot Israel. Kan det hända att man från moderaters och socialdemokraters håll hycklar lite här...
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-12-16 18:24:18 följande:

    Men ar du att om flyktingar från Irak, Syrien, Afghanistan, Somalia m.fl. flydde från klimateffekt så borde Sverige ha tagit emot dessa dem  men eftersom flyktingarna nu flyr från krig, tortyr och förföljelse så bör vi inte ta emot dem?


    Vad var det du missade?
    Folk flyr inte dessa länder av klimatskäl idag.
    Jag anser att oavsett skäl borde större del av världens länder ställa upp, inte lägga hela ansvaret på ett fåtal länder, men kanske i synnerhet om det vore av klimatskäl där det inte räcker att dra till något av grannländerna.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-12-16 18:44:48 följande:
    Ok så du anser att fler länder i likhet med sverige borde ta emot  flyktingar som flyr från krig, tortyr och förföljelse? I så fall tycker vi lika.
    Javisst, det är på tok för få. Belastningen på varje land skulle minskas kraftigt, samtidigt som de som flyr lättare hade hittat ett land som tar emot dem.

    Jag vet inte om man kan kalla det "i likhet med Sverige" då varken Sverige eller något annat land som idag tar emot många hade behövt ta emot så många.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-12-17 10:46:52 följande:
    Nej, jag anser inte att man ska fängslas för sina åsikter, i synnerhet inte för åsikten att realism är ett relativt begrepp inom politiken i och med att politiken just är åsiktsstyrd. Ibland har jag sett personer som argumenterat för något slags teknokratstyre och kort och gott smålett åt att tankens flykt kan ske med en elefants klumpighet och en fladdermus förstånd.
    Samhällsstörtande politisk verksamhet är inget man ska bemöta med silkesvantar.
    FDFMGA skrev 2017-12-17 10:46:52 följande:
    Vad vi betraktar som realism är avhängigt våra åsikter..
    Inom en viss ram är det åsikt, utanför den är det inget annat än att förneka fakta om konsekvenser och Reinfeldt gick definitivt utanför den ramen, vilket större delen av det politiska etablissemanget idag erkänt.
    FDFMGA skrev 2017-12-17 10:46:52 följande:
     
    Tom Araya skrev 2017-12-16 18:14:04 följande:
    Invandring har inte sett lika ut över olika perioder.
    Vi har aldrig tagit emot så många under en jämförbar tidsperiod från helt vitt skilda kulturer och med så jämförelsevis låg utbildningsnivå, som vi gjort under 2000-talet. Därför kan vi inte få de resultat av invandring vi hade under exempelvis de ca 30-40 år från andra världskriget och framåt.

    Om du tittar på skolresultat och säkerhet/kriminalitet så har Finland haft större framgång än Sverige. Det skulle inte förvåna mig om de även haft bättre resultat i att sysselsätta utlandsfödda.
    Jag har inte koll på bostadsläget i Finland, men de har i alla fall inte försämrat läget med 500 000 flyktingar.

    Kanada har också en generös och öppen inställning till invandring jämfört med omvärlden, men de har till skillnad mot dagens svenska modell en modell som fungerar och gör att både folk och arbetsgivare är mycket positiva till invandring i Kanada.




    Visst, det vet vi inget om.
    Vad vet vi inget om?
    FDFMGA skrev 2017-12-17 10:46:52 följande:
     Samtidigt är det såhär det ser ut.
    Det ser ut så av aktiva val av svenska politiker, det hade inte behövt se ut så.
    FDFMGA skrev 2017-12-17 10:46:52 följande:
     Visst kan man vara problemorienterad men inte så till den milda grad att man inte ser möjligheter och positiva effekter och dessutom klamrar sig fast vid uppfattningen att Sverige invaderas av asylsökande. Så är det inte längre.
    Eventuella möjligheter finns bortom lösningarna på de allvarliga problem vi har idag. Att försöka lösa de problemen är av största betydelse.

    Jag är rätt övertygad om att de är så allvarliga och kommer att visa sig så pass svårlösta att vi länge kommer att minnas och påminnas om Reinfeldt-regeringens idioti.

    Att Sverige inte längre "invaderas" av asylsökande har föga betydelse nu när vi redan tagit emot så många. Effekterna kommer vi att dras med under lång tid.
    FDFMGA skrev 2017-12-17 10:46:52 följande:
    Tom Araya skrev 2017-12-16 18:14:04 följande:
    Det är i alla fall något som vi är hyfsat överens om.


    Jepp, då är vi hyfsat överens om att man måste se på de som kommit hit som en resurs man kan ställa krav på och inte genom ett orealistisktGlad raster av kulturrelativism.
    Vad vi är överens om är det stycke text jag citerade. Att lägga ytterligare ord i munnen på mig på detta sätt för att försöka ge det en annan betydelse är inget annat än patetiskt.





  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-12-19 23:27:46 följande:
    Ja, om antisemitism (och rasism) bara förekom "i samtliga tre våldsbejakande miljöer i Sverige, i såväl nazistiska, islamistiska som vänsterradikala kretsar" så skulle den inte alls utgöra det problem den är idag.

    Jag hoppas att han inte är så naiv att han tror att det är rasismen i våldsbejakande kretsar som är det egentliga problemet.
    Exakt vilka är det "våldsbejakande miljöerna"? Våld förekommer ju lite här och var, i olika grad.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-12-23 14:37:41 följande:
    Det tycker jag inte.

    Tvärtom så anser jag och många med mig att regeringens nuvarande asylolitik av omständigheter som ligger utanför regeringens kontroll tvingats bli bland de mest restriktiva inom EU.

    Jag upplever inte heller att det egentligen  finns så stora skillnader i fråga om asylpolitiken bland de anständiga partierna, C, MP, V och L lite mer liberala i inställningen än S medan M åtminstone i retoriken är mer restriktiv.

    Faktum är att jag tror att om man ser bortom krutröken från det integrationspolitiska slagfältet så är egentligen skillnaderna små också vad gäller synen på integration, där är det nog bara MP och V som fortfarande ser på integration genom ett kulturrelativistiskt filter.
    C och M halkade till och hamnade ett tag ute i kanten där normalt sett bara V och MP normalt håller sig vad det gäller invandringspolitik.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-12-23 14:53:07 följande:
    Alliansen valde ju att förhandla med MP om invandringspolitiken vilket innebar att den blev betydligt mer liberal än vad den annars skulle ha blivit.

    Jag har inte en susning om varför man inte försökte göra upp med S för i stället.

    Däremot tycker jag att det är en slags realpolitikens ironi att SD:s inträde i riksdagen fick konsekvensen att invandringspolitiken liberaliserades.
    Jag tolkar inte moderaternas politik som påverkad av mp i frågan. Reinfeldt hävdar fortfarande att han fattade rätt beslut och hävdar inte att någon annan tvingat honom till det.
  • Tom Araya
    Att de var överens säger inte nödvändigtvis vilken politik moderaterna fört utan mp, eller hur!?
    Om Reinfeldt kände sig tvingad av mp borde så ha uttryckts när han intervjuas i frågan.
    Reinfeldt ångrar inte asylpolitik

    En lång rad toppmoderater har tagit avstånd från den invandringspolitik som Alliansregeringen förde. Men förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som blivit symbol för den öppnare politiken, står fortfarande för de beslut som fattades då.

    www.svd.se/reinfeldt-haller-fast-vid-oppna-hjartan


  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-01-01 20:39:39 följande:
    Det är visst ett svar och tar du till dig innehållet i länken jag postade så ser du att svaret är rätt omfattande. Sverige riktar tydlig kritik mot att den iranska regimen inte respekterar grundläggande mänskliga rättigheter.

    Vet du att jag väntar på svar från dig i tråden om Israels huvudstad?
    Är det ett svar på vilka värderingar svenska politiska partier visar genom att stödja regimer som inte står för demokrati, mänskliga rättigheter och jämlikhet?
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-01-02 07:15:04 följande:
    Vad menar du med stödjer? Inom utrikespolitiken kan ett land besöka ett annat land utan att man stödjer detta land. Under några år så har toppolitiker från hela värden haft kontakt med Iran för att förmå dem att lägga satsningarna på kärnvapen åt sidan. Att en politiker besöker Iran för att diskutera exempelvis nedrustning innebär inte att denne politiker acceotetar att Iran inte lever upp till grundläggande krav på MR.
    Med stöd menar jag att man deltar i möten utan andra skäl, tar ställning i konflikter, talar gott om organisationer/partier/politiker/politiska ledare, bjuder in föreläsare, stödjer med bidrag/bistånd, ökar samarbete utan motkrav och liknande.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?