Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Kung Markatta skrev 2017-02-14 11:57:16 följande:

    Vi kan väl ta med en bild också för skojs skull.Undrar hur de skarpsinniga analysernas mästare Bill tänker bortförklara den. Kanske att den var tagen på flygplatsen och att det inte är så noga där?


    Det verkar som att Emma Bonino helt sonika glömde slöjan när hon klev av planer för på övriga bilder på Iranresan bär hon slöja. 


    Vad är din skarpsinniga analys av att Emma Bonino bär slöja på övriga bilder från Iranresan?








    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2017-02-14 11:36:48 följande:

    Vem sa följande i samband med Bildts besök i Iran? Glad

    I december gjorde Italiens utrikesminister Emma Bonino något förbjudet. I stället för att, som lag och god diplomatisk sed föreskriver, ta på sig slöja så klev hon ur flygplanet på Teherans flygplats med blottat hår. De iranska myndigheterna släckte kameror och mediebevakning, men för sent. Italiens utrikesdepartement lade dessutom upp en bild av hårsvallet på sin hemsida. Emma Boninos blonda hår i Teheran är som Emma Green Tregaros regnbågsmålade naglar under VM i Moskva. Utan ord sades det som inte får sägas.

    Carl Bildt gör tvärtom. Han blev så lycklig över att få vara den iranska regimens gäst att han till och med tog lite ledigt för att semestra. På en bild, som även spreds på iranska hemsidor, står Carl Bildt och vrider på sin kamera framför en storslagen byggnad i Isfahan, Irans kulturhuvudstad.

    En bild säger mer än tusen ord, sägs det. Bilden av Emma Boninos hår sätter fingret på det fruktansvärda kvinnoförtrycket i Iran. Bilden av Carl Bildt visar hur trevligt det är att turista där.


    Jag vill nog ändå säga att Emma Bonino ser glad ut trots att hon bär slöja på så många bilder. Däremot så håller jag med dig om att Carl Bildt troligen var glad över att han i motsats till de kvinnor som han hade med sig på resan slapp bära slöja.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Nu går arbetsgivarna på regeringens linje:

    http://byggindustrin.se/artikel/nyhet/nu-vill-nastan-alla-avskaffa-lex-laval-24598#

  • KillBill
    Missermajser skrev 2017-02-21 17:15:39 följande:
    Ganska barnsligt påhopp även av kvinnorättsorganisationen och den "liberala" riksdagsledamoten då slöjdebatten här inte handlar om slöjans vara eller icke vara. Det är en debatt att kämpa mot kravet inom den islamska kulturen att bära slöja och en helt annan om huruvida man ska diskriminera de som av sin kultur tvingas bära den.
    Sedan är det en tredje debatt om huruvida man ska bära slöja när man besöker ett land där de kräver slöja.
    Exakt. 

    Sedan kan man undra var alla liberala debattörer och slöjkritiker fanns när alliansregeringen besökte Somalia 2012 och den moderate biståndsministern Gunilla Carlsson bar slöja eller när Carl Bildt besökte Iran 2013 och hans kvinnliga kollegor från UD bar slöjor (det finns fotografier från bägge besöken som visar detta). 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Världsmedborgare skrev 2017-02-23 14:04:58 följande:
    Fattar inte vad du menar.
    Är du, precis som Le Pen, gäst i ett land, då följer även du det landets lagar, borde för dig vara lätt att förstå, eller har jag fel? 

    Det har ö.h.t inget med råg i ryggen eller förtryck att göra. 
    Och absolut inte i Le Pen fall, då det var en religiös auktoritet hon skulle besöka, och då ska man ha så mycket vett i skallen att man visar den personen respekt.

    Hon har alla möjligheter att kritsera och fördöma slöja och andra symboler, ja vad du vill, nåt som de med vanligt bondförnuft gör i rätt sammanhang och vid rätt tillfälle.
    Men inte Le Pen, hon var bara tvungen att visa förakt, nåt som inte ger några som helst pluspoäng hos någon religös person.
    Jo förresten, det gick säkert hem hos de kristna långt ut på högerkanten, möjligen även hos nån udda feministisk grupp, men de får ses som undantag.

    De religiösa i övrigt tycker garanterat att man ska visa varandra respekt, och att fördömanden och kritik ska framföras av politiker i mer passade sammanhang.
    ------------------------------------

    Jag är själv inte minsta religiös, jag avskyr och motarbetar aktivt alla religiösa och politiska former av förtryck, och deras lagar som inte följer de mänskliga rättigheterna.

    Men jag är inte så jävla vrickad att jag skulle bete mig som en idiot (kritisera,protestera och fördöma) inför en person, en familj, en religiös auktoritet, ett land/vad-du-vill, som jag är inbjuden som gäst hos.

    Vill jag protestera, kritisera och/eller fördöma, då finns det så många bättre tillfällen att göra det.

    Man får förmoda att Digistive även kallar våra kungligheter för syltryggar. Själv är jag ateist men jag har ändå ingen förståelse för de som är föraktfulla mot troende människor.









    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2017-02-23 16:55:54 följande:
    Lagarna i Iran är varken religiöst eller demokratiskt införskaffade utan stöpta i blodet på oskyldiga människor, de är införda och upprätthålls av en våldsam diktator. Huruvida dessa äckellagar anbelangar ett möte med en religiös ledare, Irans diktator eller Gud Själv är ovidkomligt.

    Tror du helt seriöst att jag markerar mot en religiös ledare? Jag orkar inte med din dockteater, speciellt inte när min inställning till religion, kultur och seder står direkt ovanför ditt inlägg.
    KillBill skrev 2017-02-23 15:02:31 följande:

    Man får förmoda att Digistive även kallar våra kungligheter för syltryggar. Själv är jag ateist men jag har ändå ingen förståelse för de som är föraktfulla mot troende människor.


    Provar du att läsa vad jag skriver - inlägg #5268 samt tredje stycket är bland annat ett mycket hett tips - så behöver du inte fråga andra om min eventuella hållning överhuvudtaget. Precis, ledare och representanter för den fria världen bör inte ställa upp på förtryck - vilket borde ha varit tillräckligt tydligt formulerat första gången det begav sig.

    Förslår att du riktar frågor direkt till mig nästa gång.
    Ok, svara då på på om du anser att Sveriges drottning var en syltrygg när hon bar slöja vid besök hos kung Abdullah av Saudiarabien. Om du inte anser att vår drottning är en syltrygg så får du gärna förklara när du anser att man är en syltrygg respektive har råg i ryggen. Vad gäller rasisten Le Pen så sägs det att scenen med slöjan var planerad för att flytta fokus från den korruption som hon är misstänkt för.
  • KillBill
    Digestive skrev 2017-02-23 22:49:53 följande:
    Om lagen om att bära slöja har införts genom förtryck och våld i Saudiarabien så är svaret ja - förutsatt att vår drottning var i Saudiarabien som representant och inte som privatperson.

    Det är möjligt att det var iscensatt.
    Saudiarabien är kanske det mest reaktionära muslimska landet och kvinnor i Saudiarabien är alltid tvungna att bära slöja, är förbjudna att köra bil o.s.v. Kvinnor från andra länder som besöker Saudiarabien är däremot inte, som i Iran, tvungna att bära slöja (det finns ingen lag som kräver att kvinnor täcker sitt hår). Här har alltså vår svenska drottning besökt Saudiarabien och frivilligt burit slöja. Detta resulterade inte i någon som helst kritik.

    Några år senare besöker den moderata biståndsministern Gunilla Carlsson Somalia. Inte heller i Somalia är det lag på att kvinnor ska bära slöja så man får förutsätts att Den moderata ministern bar slöja för att hon ville det. Inte heller Gunilla Carlsson fick kritik för att hon bar slöja.

    Därefter besökte Carl Bildt Iran. Med på resan följde ett antal kvinnor med som självklart bar slöja (det är som du säkert vet förbjudet för kvinnor att inte bära slöja i Iran).

    Jag antar att du anser att såväl den svenska drottningen som moderata politiker som Gunilla Carlsson och Carl Bildt (som tog med sig kvinnor till Iran som sedan var tvungna att bära slöja) är riktiga syltryggar.
  • KillBill
    Digestive skrev 2017-02-24 00:37:37 följande:
    Att byta ut en representant mot en annan gör ingen som helst skillnad. Uppfylls kriterierna som framkommer i mina inlägg så är min åsikt alltid konsekvent.

    Kriterierna lyder att någonstans har icke demokratiska lagar införts genom förtryck och att representanter/ledare för den fria världen ställer upp på dessa lagar.

    Varför ska representanter/ledare för den fria världen ställa upp på förtryck?
    Vad tycker du om personer som bara är öppet kritiska mot att kvinnliga representanter för Sveriges bär slöja i ett muslimsk land om kvinnan i fråga representerar ett politiskt inriktning som man själv inte stödjer? Jag tänker exempelvis på Jan Björklund som gick i taket när Sveriges Handelsminister Anne Linde bar slöja under ett statsbesök i Iran men som inte yttrade någon kritik när Alliansregeringen besökte

    Iran och Somalia och kvinnor i den svenska delegationen bar slöja eller som inte riktade någon kritik när Sveriges drottning bar slöja under ett besök i Saudiarabien?

    Tycker du att det är relevant att kritisera Jan Björklund för hyckleri eller hur ser du på det här?
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2017-03-01 13:48:03 följande:
    Detta är lögn!
    Dels är det många arbetsgivare som rapporterar om att rekrytering försvåras av bostadsbrist, dels måste det till extrapengar för att kunna utöka verksamhet och kvantitiva förmåga samt att många av yrkena i den offentliga sektorn är förhållandevis dåligt betalda, vilket ger lägre motivation att flytta långt, stå ut med press av arbetets brister mm. Många väljer att lämna dessa yrken av nämnda orsaker.
    Att alla brister skulle bero på en total brist på anställningsbar personal, som skulle lösas med ökad invandring är bara hittepå, snarare ökar behoven av exempelvis vård och rättsväsende av invandring, utan att den i samma grad ökar anställningsbar personal för alla yrkesområden.
    När det gäller brist på sjuksyrror och poliser så beror problemet på att det de senaste 10 åren har utbildats för lite personal. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2017-03-01 14:25:19 följande:
    Javisst, eftersom yrkets förhållanden inte lockar. Uppe på det så väljer många att sluta och söka sig till andra yrken.
    Ja lönerna måste upp. Framförallt för sjuksyrror men också för poliser. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?