Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Flash Gordon skrev 2017-03-10 23:13:10 följande:
    Du villl alltså inte svara på vem av S/LO och C som du (som varandes uttalad sosse) tycker ska ge upp sin åsikt om arbetsrätten - för att få till den där S-C-regeringen?
    I ett samarbete så kompromissar man. Centern satt exempelvis i alliansregeringen under åtta år mellan 2007 och 2014 och fick då inte igenom några idéer när det gäller arbetsrätten eftersom Fredrik Reinfeldt och moderaterna motsatte sig dem.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-03-13 12:52:36 följande:
    Är det en nyhet för dig att Centern är det parti som mest av alla vill riva upp LAS och skapa en fri arbetmarknad utan statlig/juridisk inblandning.

    Alltså precis tvärt emot vad S och LO vill ha.

    Extra, extremt, mycket viktigt är detta för C idag eftersom det är deras patent-lösning på hela den invandringskris vi har i landet nu.

    Kill Bill, uttalad sosse, vill alltså/tror att C ska jobba ihop med S efter nästa val men vill inte ge en hint om vilka av S/LO eller C som ska ge upp sina sinsemellan oförenliga krav kring arbetsmarknaden.
    Redan när centerpartiet satt i alliansregeringen under åren 2007 och 2014 ville man riva upp LAS men eftersom inte moderaterna var med på noterna så var centerpartiet pragmatiskt och valde att driva andra frågor i stället.

    Om Sverige, efter nästa val, hamnar i ett läge där inget partigrupp får ett brett stöd i riksdagen tror jag att vi kommer att få se nya partikoalitioner och

    partier som kliver fram och tar ansvar för Sverige men som under några år får lägga hjärtefrågorna åt sidan. Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet tror jag är exempel på sådana partier.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-03-13 18:52:01 följande:
    Så, vilka av S/LO och C anser du/tror du kommer att få ge upp denna viktiga fråga?

    Som du skriver det kan man tro att du anser att det är C som ska backa medan LOS ska få fortsätta med sin politik.
    Man kan kompromissa om mycket. Centerpartiet visade exempelvis att man var beredd att kompromissa bort alla förändringar sv LAS under de åtta år som centerpartiet satt i alliansregeringen.

    Om centerpartiet kan avstå från att driva frågor om LAS i en borgerlig regering så borde det inte vara särskilt svårt att avstå detta i en samlingsregering.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-03-14 07:10:19 följande:
    Så din åsikt/önskan/tro är att det är C som ska ge vika för S och LO i frågan om arbetsrätten?

    Sedan är det inte helt med sanningen övensstämamnde att C inte drivit frågor om LAS inom Alliansen, elelr att de gett upp frågan.

    Till exempel ändrade Alliansen regler om vikariat och förtur (från att gälla från 6 månader till 12). Detta ingick det som kallas "2007-års LAS-reform" och såm även inkluderar andra regelfrändringa. Man har stoppas diverse förslag från vänstern om ytterligare skärpningar av LAS.

    Så C fick genom ett antal justeringar av LAS under tiden med ALliansen. Lagom många för att man skulle sitta still i båten i alla fall. Samtidigt stoppade man förslag från S/LO om ytterligare skärpningar av LAS.

    Så, efter nästa val kommer Lööf att behöva välja. antingen stödja S eller stödja M. Aktivt eller passivt.

    Att C kommer att få bättre gehör för att minska LAS-reglerna hos M än hos S är det låga odds på.

    Återstår då för sossarna att hoppas på C tycker det är viktigare att av princip inte låta SD få jobba ihop med M än att få genom sin egen politik angående LAS.
    De LAS förändringar som genomfördes 2007 var av kosmetisk art. Om Sverige får en samlingsregering så är jag övertygad om att den förstår innebörden av att kompromissa.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-03-14 09:14:17 följande:
    Och då anser du att ... vem då ... ska ge upp sina krav?

    C eller LOS?
    Förstår du överhuvudtaget innebörden av kompromiss? Resultatet av en kompromiss i en samlingsregering skulle kunna vara att att bli överens om att varken skärpa eller luckra upp LAS.
  • KillBill

    Om jag har förstått saken rätt borde du fokusera din oro på varför inga partier vill samarbeta med SD och inte på varför allianspartierna samarbetar med socialdemokraterna. Det senare händer hela tiden och är inget som du kan förhindra.

  • KillBill
    kvarnfot skrev 2017-03-16 14:30:29 följande:
    Nu var det ju inte dom utan Inizio som gjort undersökningen baserat på ca 2500 intervjuer.
    Inizio har precis som Yougov en självrekryterad panel..
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-03-29 22:11:14 följande:

    BB i Sollefteå har vi inte råd att betala för men tiotals, kanske hundratals, miljoner kronor går raka vägen till att finansiera terrorverksamhet via Socialdemokraternas uttalade "systerparti" Fattah och den Palestinska Myndigheten:

    https://twitter.com/andersed/status/846607835014287360

    https://www.wsj.com/articles/pay-for-slay-in-palestine-1490653597

    The effort highlights a scandal hiding in plain sight: PA officials tell foreign audiences that they oppose terrorism, yet they pay generous rewards to Palestinians who carry out bombings, stabbings and other attacks against innocents in Israel. These payments are codified in Palestinian law, which dictates that the deadlier an attack, the richer the reward. Payments equaled $315 million last year, or 8% of the PA budget.

    8% av det svenska biståndet till Fattah på 1,5 miljarder (2015-2019) motsvarar 120 miljoner.

    Det vore på sin plats för regeringen att dra in det där biståndet, slippa höja skatterna med motsvarande summa och om inte annat spendera pengarna till Sveriges 


    Biståndet till Palestina var ännu högre när den förra Alliansregeringen styrde.

    "I?dag meddelar regeringen vid en stödkonferens för Palestina att Sverige ökar biståndet till den palestinska myndigheten med 90 miljoner kronor. Därmed ger Sverige 1,37 miljarder till Palestina under 2007?2008. Israels bosättningsexpansion och isolering av Gaza måste upphöra, skriver statsråden Carl Bildt och Gunilla Carlsson på plats i Paris"

    www.svd.se/sverige-okar-bistandet-till-palestina
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2017-04-02 17:25:43 följande:
    Nej, det är bara en del av skattehöjningen tidigare registrerade bilar undantas ifrån.

    "Bilar som sålts före den 1 juli och som släpper ut mer än 111 gram får alltså en skattehöjning på 16x22=352 kronor per år jämfört med dagens skatt."

    Man föreslår även betydligt högre skatt för mc.
    www.expressen.se/motor/bilnyheter/skatt-pa-mc-ska-fordubblas/
    352 kr per år (29 kr per månad) är väl ingen särkilt stor höjning av bilskatten på redan registrerade bilar?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?