Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Flash Gordon skrev 2017-01-28 12:29:46 följande:
    Jaså? Vardå?

    8 av 10, eller 6 av 10 i en annan undersökning, är positiva till samtal med SD.

    KD mäts bara i en underskning och där är det också nästan 8 av 10 som är för.

    Var skulle M: väljare ljuga?

    Vi ser enstaka moderatpolitiker hoppa av nu. det rä givetvis deras rätt och de kanske bättre hör hemma i L eller C men den stora massan inom M och bland dess väljare vill ha detta. Därav att AKB skickar folk till första samtal nu när SD bjudit in.

    Många som blev parti-lösa i samband med DÖ har nu börjat lyssna igen. Men ännu återstår att bevisa att det inte bara är prat.

    Återigen så refererar du till en webbenkät där det är väl känt att SD är överrepresenterade. Resultatet blev ett helt annat när underlaget till opinionsundersökningen var mer statistiskt säkert och då var alliansväljarna inte alls lika förtjusta i Anna Kindberg Batras brunslickande.

    www.expressen.se/nyheter/alliansvaljarna-vander-kinberg-batra-ryggen/ 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Konstatera skrev 2017-01-28 17:52:15 följande:

    Yes, Moderaterna ska givetvis ha beröm för detta initiativ. Kom inte som någon överraskning för min del dock, då detta är vad merparten av partiet väljare vill se. De ska dock inte ha beröm för att de eventuellt vill samarbeta med SD, utan för att de verkar respektera demokratin. De statuerar här att folkvalda partier, också ska få vara med och leka. Medan de andra töntarna försvagar demokratin genom att ropa rasist hit och dit, så gör Moderaterna här precis tvärtom.

    Rätt kul att ta del av reaktionerna. Folk är chockade över AKB uttalanden. Medierna menar att Moderaterna gör fel, fel fel, utan att ta hänsyn till att AKB faktiskt lyssnar på sina egna väljare.

    Självklart gynnar detta M. Vi går mot mer konservatism i samhället. Jag kan också tycka att det vore bra att få SD i regeringsställning, så att vi en gång för alla får se vad de faktiskt går för.


    Jag tror att vi kommer att få se en flykt från moderaterna och det är nog bara en tidsfråga innan Annie Lööf representerar det största allianspartiet.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2017-01-28 18:19:03 följande:
    Det tvivlar jag på, men tror även att moderaterna kommer få svårt att vinna tillbaks väljarna från SD. Jag tror SD kommer bli största parti i valet 2018.

    AKB:s inviter till SD senaste tiden lär inte kunna ändra på den saken. Det är för sent.
    Jag tror att du kommer att bli besviken på valresultatet.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2017-01-28 18:43:17 följande:
    Vi får se. Opinionsundersökningarna talar för att jag kommer få rätt.

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/p2oL1/aftonbladet-inizio-sd-vinner-fraga-efter-fraga

    (Då länkar jag ändå till din favorittidning).

    Eftersom det i den självrekryterande opinionspanelen Inizio finns en övervikt av sverigedemokrater så hade det varit en sensation om resultatet hade visat något annat. Om du utgår från resultatet på Inizio så kommer du bli besviken på nästa valresultat.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Konstatera skrev 2017-01-28 20:19:10 följande:
    Fast det där är bara larv. Antingen accepterar Alliansen samarbete med SD eller så dör Alliansen, och Centern blir Socialdemokraternas knähund.

    Annie Lööf kommer inte leda någonting. Så ser verkligheten ut!
    Den som lever får se. Skulle centerpartiet bli större än moderaterna så har vi ett helt nytt politiskt läge och då är frågan om AKB accepterar att sitta i en allians där Annie Lööf är potentiell statsminister. Jag har hört väldigt många moderater som säger att dom nu lämnar partiet men har inte hört någon säga det motsatta. Frågan är därför hur fruktbart detta brun-slickeri kommer bli för moderaterna.,
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2017-01-28 23:32:42 följande:
    Tvärtom. Det kommer bli minst 5% bättre än vad den undersökningen visar, liksom alla andra undersökningar indikerar. SD blir alltid underskattade i opinionsundersökningar i jämförelse med valresultatet. Så har det alltid varit och det finns inget som pekar på att det skulle bli annorlunda den här gången.
    Jäsp.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-01-29 11:17:15 följande:
    Man ska fälla regeringar man anser misslyckas eller som man anser driver politiken åt fel håll.

    Dagens regering har misslyckats och driver politiken åt fel håll. Den åsikten finns det en majoritet för i Riksdagen.

    Det enda verkliga fel som begåtts är att den majoriteten inte fällt regeringen.
    Det ska bli intressant att se hur väl regeringen har lyckats när det är dags för bokslut i 2018. Det finns tecken på att regeringen har lyckats väsentligt bättre än alliansregeringen inom många områden.

    När folket inser vad Trump och hans höger- och främlingsfientliga krafter pysslar med i USA så tror jag att många, nu när Anna Kindberg Batra har börjat gulla med samma kommer krafter i Sverige kommer uppskatta den regering som Sverige har idag.
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2017-01-29 11:47:52 följande:
    Mm, jag tror att Trump kommer att innebära en backlasch för "det alternativa" och att han också kommer att innebära att Europa i allt större utsträckning kommer att framstå som civilisationsbärare.

    Apropå alternativ så är din stavning av Kinberg Batra rätt alternativGlad
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Attans, jag avskyr när jag är alternativ. Tack för upplysningen!
  • KillBill
    nihka skrev 2017-01-29 11:56:34 följande:
    Om 63% av moderaternas väljare är positiva till att M samarbetar med SD så var det ju rätt beslut av AKB, men hon riskerar att förlora 47% av sina väljare. Nu tror jag inte att siffran kommer att bli så hög innan någon ser vad detta samarbete kommer att få för resultat, men ett tapp på 47% skulle ge M ca 15% av rösterna totalt.



    Nu när M bara har 21-22% av väljarna bakom sig så räcker det med att ca 30% lämnar partiet för att M ska hamna på 15% i opinionen.
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2017-01-29 15:37:39 följande:
    Jag tror du behöver komma ut i verkligheten.
    Bara för att man inte vill ha oreglerad invandring mätt till antal, betyder det inte att man är nazist. Tvärtom tror jag att en majoritet av befolkningen i såväl USA, Sverige som i många andra europeiska länder känner stor oro för de stora flyktingströmmar från tredje världen till västvärlden. Det blir en otryggare tillvaro. Socialförsäkringssystemen rämnar, krav på upprucklad arbetsrätt, försvagade fackförbund. I spåren våld och kriminalitet. De enda vinnarna är kapitalägarna som finner billigare arbetskraft. Vem vill ha det?
    Vad snackar du om. Sverige har alltid haft reglerad invandring det är inget som SD har kommit på. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?