Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Kung Markatta skrev 2017-01-10 00:29:43 följande:
    Staten lägger pengar på en massa annat som inte sorterar in under välfärd.
    Absolut. Och där det passar så finns de också höga krav på lönsamhet. Åtminstone jag vill inte att staten ska slarva bort medel som kunde ha gått till välfärden.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-01-11 17:51:11 följande:

    Stiftelsen Den Nya Välfärden, som sponsras av bland annat Svenskt Näringsliv coh av 6000 medlemsföretag, går ut med en helsides-annons där de menar att det räcker nu och att Alliansen skall acceptera SD:s stöd för att ta över makten.

    http://www.dnv.se/wp-content/uploads/2013/10/34912_Annons_jan2017.pdf 

    Alliansen bör bita huvudet av skammen och tåla Sverigedemokraternas stöd.


    ?Tankesmedjan Den Nya Välfärden påstod i en annons att flera länsföretag stod bakom deras ställningstagande att oppositionen bör ta makten med hjälp av SD. I dagens tidning avslöjade Folkbladet att företagen varken tillfrågats eller stod bakom budskapet. Nu kan vi avslöja att DNV gjorde samma sak för ett år sedan?
    www.folkbladet.nu/1763279/dnv-gjorde-samma-sak-for-ett-ar-sedan


    Enligt radioprogrammet Medierna så hade många av företagen som nämns i den aktuella annonsen endast accepterat att abonnera på ett nyhetsbrev från Tankesmedjan Den Nya Välfärden och företagen kände inte till att de skulle medverka med namn i en annons. Jag kan tänka mig att många av medlemmarna nu väljer att lämna denna ?tankesmedja?.





    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2017-01-15 23:35:59 följande:

    Nu har tydligen riskkapitalisterna gett sig på djursjukvården efter att ha fördyrat inom äldrevård och en del valig sjukvård.

    138.000 kronor i räkning för en överkörd hund som de dessutom inte lyckades rädda.

    Fy fan!

    Jag hoppas att regeringen gör begränsning av dräneringen av sjuk- och äldrevård till en valfråga.

    www.svd.se/hunden-elvira-dog--familjenfick-rakning-pa-138-000/om/sverige


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Ja fy fan. Jag hoppas också dräneringen av sjuk- och äldrevård blir en valfråga. Även driften av denna omvårdnad måste upp till debatt. Det alliansen (med stöd av SD) sysslar med i Stockholms landsting leder just nu till en katastrof.
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2017-01-16 07:42:43 följande:
    "Min uppfattning"? Nej, det var en artikel jag länkade till.

    Nu är det ju inte säkert att här finns någon skillnad utan att man valt att uttrycka sig annorlunda, vilket kan ha ett egensyfte för polisen. Man kan också tänka sig att man genom en mängd åtgärder och resursomfördelningar minskar effekten i just region Syd, men att bristen i hela organisationen fortfarande kvarstår.
    Detta är alltså möjliga förklaringar som alternativ till att SVT's artikel vore ren lögn. Sådant har man ju sett förr. Rimligtvisfinns någon grund till det SVT skrev.
    SVT har, efter det att den artikel som du hänvisar till, publicerat fler nyheter om ekonomin i polisregion syd och om man läser även dessa artiklar så framträder en annan bild där det framgår att polisregion syd  år 2017 får en utökad budgetram och att antalet anställda ska ökas. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KarlssonsKalle skrev 2017-01-16 10:05:16 följande:
    M ville ge en otrolig massa pengar till banverket för upprustning av järnvägen under sin tid (runt 2012 tror jag), men Banverket tackade nej till så mycket för man hade inte resurser att sätta in för det jobbet.....

    Banverket fanns inte år 2012 (Banverket och Vägverket ihop till Trafikverket 2010) så ditt påstående måste avse ett tidigare år. Jag tror också att ditt påstående egentligen handlar om att alliansen med moderaterna i spetsen ville finansiera ökade anslag till Banverket med fördubblade banavgifter (vilket skulle kraftigt skulle öka kostnaderna för att resa eller transportera varor med tåg). Banverket var positiv till detta under förutsättning att regeringen samtidigt höjde bränsleskatter och kilometerskatt för tung trafik vilket den dåvarande alliansregeringen inte ville.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KarlssonsKalle skrev 2017-01-16 10:08:25 följande:
    Jo Grekland går ju verkligen som tåget ekonomiskt....

    Jag antar att du känner den totala kostnaden för den höga invandringen?
    Sedan har vi ju inte ens bostäder för det som inte har råd att köpa en, så många unga får bo kvar hemma till en rätt hög ålder.

    Nationalekonomen Joakim Ruist har publicerat den senaste avhandlingen om invandringens kostnader och enligt den så uppgår kostnaden till ca 1,35 % av BNP. Om vi kan öka sysselsättningsnivåerna bland invandrare så kommer kostnaden för invandringen att minska. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KarlssonsKalle skrev 2017-01-16 11:04:11 följande:
    Såg att kostnaden hade skenat iväg till över 71 miljarder, den har därmed gått om kostnaden för hela vård och omsorg och är nästan dubbelt så hög som hela kostnaden för försvaret (ca 40 miljarder). Läser vidare att man har varit tvungna att dra in på pengar grundskolan.
    Man räknar med att kostnaden för 2016-2019 kommer att hamna på 307.1 miljarder.

    Men som jag skrev så är det praktiska problemen långt från lösta med bostäder till alla.

    Nu vet jag inte var du plockar dina siffror ifrån men jag antar att du pratar om direkta kostnader? De direkta kostnaderna är ett ointressant tal. Det intressanta är summan av de totala kostnaderna och de totala intäkterna. Baserat på Ruist siffror så uppgick nettokostnaden för invandringen 2015 till ca 56 md vilket bara är något mer än försvarsbudgeten för i år (50 md).


    Du påstår att kostnaderna för invandringen är högre än kostnaden för vård och omsorg. Här antar jag att du menar Statens kostnad för vård och omsorg men det är också en i sammanhanget  ointressant uppgift. Det mesta av vård och omsorg finansieras inte genom staten utan av Sveriges landsting och kostnaderna för den svenska sjukvården uppgår till flera hundra miljarder kronor.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KarlssonsKalle skrev 2017-01-16 11:34:01 följande:
    Det är bara att googla....

    Ja precis, och hade du googlat innan så hade du förhoppningsvis  publicerat mer relevanta/korrekta uppgifter.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2017-01-19 12:55:40 följande:
    Nja, den är väl redan avgjord.

    Ett parti som har sina rötter i socialliberalismen skulle splittras om de sa ja till rasismen.

    Dessutom har ju såväl L som C ett gyllene läge nu - det är ju rimligen dit de moderater som ogillar brunt kommer att söka sig.

    Spännande hursomhelst. Kommer SD att bli storebror i SD-M-samarbetet. Det skulle inte förvåna mig om M kommer att tappa kraftigt såväl till de ickerasistiska partierna som till SD.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Precis! Snart kanske C är det största Allianspartiet,
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?