Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Kung Markatta skrev 2016-12-28 13:52:05 följande:

    Nu lär förtroendet för regeringen minska ytterligare efter att utrikesminister Margot Wallström (S) hamnat på Simon Wiesenthalcentrets lista över årets värsta antisemitiska uttalanden:

    www.wiesenthal.com/atf/cf/%7B54d385e6-f1b9-4e9f-8e94-890c3e6dd277%7D/TT_2016REPORT.PDF

    Wallströms pressekreterare Erik Wirkensjö låter hälsa att han (och regeringen?) numer anser att centret är oseriöst:

    www.expressen.se/nyheter/ny-israelkritik-mot-margot-wallstrom/

    "Att som denna lista ytligt och lättvindigt anklaga politiska ledare för antisemitism riskerar att urholka den viktiga kampen mot antisemitismen."


    Varför skulle förtroendet för reeringen minska pga detta? Den kritik som regeringen fört fram mot Israel har varit saklig och har inget med antisemitism att göra.


     


    Enligt den lista som du länkar till så innehar Förenta nationerna/Barack Obama plats 1 det gäller mest antisemitiska uttalanden 2016 (Sverige kommer först på plats 8). FN/ Barack Obama får sin placering pga. kritik mot israels bosättarpolitik. Det säger sig självt att om Simon Wiesenthal Centret klassar all kritik mot israel som antisemitisk så tappar listan all sin trovärdighet. Ledaren i Expressen berömmer exempelvis idag FN och Barack Obama och menar att Israeler i gemen borde tacka Barack Obama för kritiken mot Israel.  
    www.expressen.se/ledare/israel-borde-tacka-sina-kritiker-i-fn/


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Micke skrev 2016-12-30 09:59:53 följande:
    Sysselsättningsgraden är väl inte så intressant kan jag tycka. Där har Sverige legat i topp i många år. Jobbar man 1 timme i veckan så är man sysselsatt. Eller för den delen ingår i ngt åtgärdspaket eller är sjukskriven. 
    Vi har bra förmåner i Sverige, därav hamnar vi högt på den listan. 

    Kikar man på arbetslöshet så ligger vi väl på 12:te plats i europa. Vallöftet var att vi skulle upp till första plats. 
    Nu tror väl inte ens S på det själva längre utan tror snarare att arbetslöshet kommer stiga lite framöver, bland annat pga det stora antalet flyktingar som ska ut på arbetsmarknaden.

    Sysselsättningsgraden är intressant då den kan påverka arbetslöshetsstatistiken. I länder där det är vanligare att någon i familjen är hemma och sköter om hushållet så minskar trycket på arbetsmarknaden.


    Det som är intressant är att samtidigt som sysselsättningsgraden ökar i Sverige (och är högst i EU) så minskar arbetslösheten i Sverige. 


    Sverige har sedan din lista togs fram flyttat fram sin position till 11 plats (och det är inte mycket som skiljer placeringarna 12-6).
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Konstatera skrev 2016-12-30 14:06:26 följande:
    Jag håller med dig. Den där listan är riktigt sunkig och bör inte tas på allvar. Sedan kan vi diskutera huruvida Margot Wallström är antisemit eller inte.

    Däremot visar negligerandet av listan prov på det numer frekvent förekommande hyckleriet. Listan var som bekant VÄLDIGT intressant när Björn Söder figurerade på samma lista. Idag är listan oseriös!

    Vadå diskutera om Margot Wallström är antisemit? Margot Wallström är INTE antisemit.


     


    Det är bara larvigt att prata om hyckleri. Om du placerar listan från 2014 bredvid listan från 2016 så ser du att listan har ändrat karaktär ifrån att i huvudsak lista antisemitiska händelser till att som i årets lista inkludera kritik mot politiska beslut fattade av staten israel.


    Att FN/ Barack Obama delar förstaplatsen på årets lista (bara för att de har kritiserat Israels bosättningspolitik) är ett tydligt bevis på att listan har ändrat karaktär. Tittar du exempelvis på listan från 2014 (det år Björn Söder fanns med på listan) så toppades listan av en Belgisk läkare som vägrade att behandla judiska patienter dvs en tydlig antisemitisk handling.


     


    Margot Wallström har kommit med på listan bara för att hon kräver en utredning om Israel gjort sig skyldig till "utomrättsliga avrättningar" när knivangripare dödats. Det handlar om misstankar som tidigare har lyft fram av FN, Human Rights Watch och USAs ambassadör I Israel. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-12-30 16:15:35 följande:
    Vilka antisemitiska handlingar har Björn Söder begått?

    Att framställa krav är väl också en handling och tydligt ställningstagande!?

    Israel har alltid varit hårt dömande med bruk av tvivelaktig retorik mot kritik av Israel.

    Det handlar om Björn Söders uttalande från 2014 där han menade att Judar och samer inte är svenskar.


    Så här sa Willy Silberstein, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism år 2014: "Amerikanska Simon Wiesenthalcentret placerar nu Björn Söders uttalande på sjätte plats på sin lista över de tio mest antisemitiska händelserna i världen under 2014. - De har träffat helt rätt. De är hård konkurrens bland antisemitiska händelser, men han förtjänar en hög placering på den skamfyllda listan" www.expressen.se/nyheter/soder-sexa-bland-antijudiska-handelser/


    De krav som Wallström ställt har inget med antisemitism att göra.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Konstatera skrev 2016-12-30 18:44:18 följande:
    Listan har inte ändrat karaktär. Har alltid varit en mix av antisemitism och antisionistiska uttalanden som tas med. Högt och lågt. Du har med erkända nazister även på årets lista. Din efterkonstruktion stämmer inte överens med verkligheten.

    Om du läser deras motivering riktad mot Wallström, så handlar det inte om en grej. Utan det handlar om att Wiensenthal-gruppen upplever att Sveriges utrikesminister riktat ensidig kritik om och om igen mot Israel. Till viss grad har de en poäng. Det är märkligt att oroa sig för terroristernas välbefinnande, och inte deras potentiella offer. De har också rätt i att hon kritiserar Israel, för något som många andra länder utför i deras kamp mot terrorism.

    Mig veterligen har jag inte hört Wallström kritisera UK, USA etc som ju ägnar sig åt precis samma saker som Israel. En naturlig följdfråga blir då .... varför fokuserar Wallström enkom på Israel? Varken du eller jag har svaret på den frågan. Men det är poängen Wiesenthal-gruppen vill lyfta.

    Oavsett vad hon tycker och tänker om judar och Israel, så kan vi konstatera att vår utrikesminister saknar fingertoppskänsla. Hennes klumpiga uttalanden skadar mer än vad de hjälper.

    Du verkar sakna ett oerhört brett perspektiv i dagens samtid. Även här i Sverige har vi många judar som är högst kritiska i hur politiker och media behandlar Israel/judefrågan. Du verkar leva i någon sorts fantasivärld där alla svenska judar är rädda för Björn Söder, men inte för Margot Wallström!

    Ta tempen på din samtid.

    Nåja, 2014, det år Björn söder fanns med på listan så var bakgrunden genomgående antisemitism för dem som fanns med på listan. Så är det inte i år. 


    Israel har väl gjort sig kända för att kalla all kritik mot Israels politik för ensidig och det är inget som bara gäller Sverige eller vår utrikesminister. Israel har just nu frostiga relationer med både FN, USA och EU (inkl Sverige). Om du kollar upp vad Wallström har sagt och gjort sedan hon tillträtt så vet du också att hon bl.a. annat har fördömt Palestiniernas knivdåd mot israeler.


    Du säger att du inte har hört Wallström kritisera USA eller UK som enligt dig håller på med samma saker som Israel. Har du ens satt dig in i vad Wallströms kritik handlar om? Det finns vittnen som har sett obeväpnade barn bli dödade av Israelisk polis och detta utreds inte ens av rättsapparaten när det inträffar.  


    Misstankarna om utomrättsligt dödande kommer från tunga instanser såsom FN, Human Rights Watch och Amnesty International. Tom USA ambassadör har kraftigt kritiserat Israel. Han säger:  "Alltför många attacker på palestinier görs utan att israeliska myndigheter reagerar med en ­rejäl polisutredning och åtgärder" och "Alltför många aktioner av karaktären medborgargarde får pågå ohämmat och ibland verkar det finns två olika sorters tillämpningar av rättsprinciper, en för israeler och en för palestinier"


    Har du sett motsvarande kritik från FN,  Human Rights Watch eller Amnesty International när det gäller UK eller USA eller vad av det som Wallström kritiserar Israel för som också sker i UK eller USA?


    Du anser att vår utrikesminister saknar fingertoppskänsla men faktum är att hon klarar sig bättre än både Förenta Nationerna och USAs President Barack Obama på listan så tydligen är hon i gott sällskap!


    Det är intressant att du kritiserar mig för att sakna perspektiv och hänvisar till att det finns judar som är kritiska till hur politiker hanterar israel. Jag vet att det finns sådan kritik men jag vet också att det finns många judar som står bakom den kritik som riktas från bl.a FN, och Sveriges utrikesminister. Här får du några exempel på judar som ger Margot Wallström sitt stöd:


    http://www.gp.se/nyheter/debatt/wallstr%C3%B6m-har-r%C3%A4tt-utred-israels-svar-p%C3%A5-knivattacker-1.19683


    http://www.svd.se/wallstroms-israelkritik-ar-befogad/om/wallstroms-uttalanden-om-israel


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-12-30 21:16:22 följande:
    Nu ser du saken helt ur din egen synvinkel, vilket uppenbarligen inte stämmer med alla andras, inklusive Israels.
    Det är altså inte jag som tycker att Björn Söders uttalande är antisemitiskt det är Willy Silberstein, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism (själv jude) som tycker detta. Vi kan konstatera att  Simon Wiesenthal Centret tyckte likadant när de placerade Björn söder som nr 6 på sin lista år 2014.

     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-12-31 02:05:26 följande:
    Ja och hur har deras listor sett ut i övrigt?
    Vad menar du?
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-12-31 13:40:09 följande:
    Det var ju precis det jag ville ha fram och att personer som är listade inte nödvändigtvis är antisemiter ur en objektiv synvinkel.
    Så hur betydelsefullt är det nu att vara listad, objektivt sett?

    Du ifrågasätter alltså om Simon Wiesenthal Centret och Willy Silberstein, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism (och av judisk härkomst) kan förhålla sig tillräckligt objektiva för att bedöma vad som är antisemitism. Min uppfattning är att de kan det.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Världsmedborgare skrev 2017-01-02 13:45:25 följande:
    Så du menar att om någon talar i egen sak så kan man ändå vara helt objektiv?
    Märkligt att du tycker så, för just den anledningen brukar vara det som kallas jäv, eller om du hellre vill, att man kan misstänkas för att vara partisk, i alla andra sammanhang.

    Själv anser jag det helt uteslutet att inte bli partisk, när man talar i egen sak, hur mycket man än försöker att vara det.

    Så varför skulle det vara ett undantag här, menar du?
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
    Nyckelordet i det jag skriver är tillräckligt. Även om Willy Silberstein och Simon Wiesenthal centret är objektiva så menar jag att de klarar av att avgöra vad som är antisemitism eller vad som inte är antisemitism.
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2017-01-02 16:59:57 följande:
    Stämmer det väl med vilka som listats och vad de sagt eller gjort för att hamna på listan?
    Som sagt det är inte bara antisemitiska handlingar som listas, så svar ja.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?