Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Har du förtroende för regeringen?



    KillBill skrev 2017-07-26 10:25:12 följande:

    Hur tolkar du då följande uttalande?   

    ...

    Kan du ge exempel på att andra myndigheter /företag har lyckat säkerhetsklassa utländsk personal för att hantera register över svenska försvarshemligheter (Du hävdar ju att detta görs ständigt så jag antar att du har en uppsjö av exempel)?


    Precis som jag skrev i inlägget. Att det inte handlar om det du påstod.

    Rent hypotetiskt hör det förstås till sakens natur att jag inte skulle kunna ge konkreta exempel ens om jag ville eller kände till dem. Men det är väl ingen större statshemlighet att vi har exempelvis utländska byggjobbare som jobbar med säkerhetsklassade objekt.
  • Flash Gordon
    Gert II skrev 2017-07-26 10:14:26 följande:
    Jag är bara här på en snabbvisit som gäst.

    Vad roligt det kommer bli om Löfven utlyser extra val. SD = största partiet. Skrattande
    Hinner inte bli ett extraval.

    Som mest blir det regeringsavgång, sedan en massa käbbel och så till slut en ny S-regering. Utan MP.

    Men det är SOM MEST.

    Rimligare är att tro att det landar i en eller två sparkade ministrar.

    Men än mer troligt är att det blir ingenting alls eftersom Alliansen inte vågar vara opposition. De kommer att förlora chicken-rejset.

    Och ingen tror på dem när de talar om att "nu jäklar!" Du ser ju hur hånade Batra ochTobé blir när de kaxar sig på twitter.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-07-26 10:49:27 följande:
    Som väntat så savarar du inte på frågan vad Säkerhetspolisen menar när den säger att att det inte går att granska personer i andra länder på det sätt som är nödvändigt..

    Du tycker alltså inte att det är skillnad mellan byggarbete och att hantera register som innehåller mängder med uppgifter som rör rikets säkerhet bl.a. försvarshemligheter? Jag kan bara konstatera att vi har helt olika syn på detta.

     


     


    Altså, det svarade jag på redan i inlägget före. Säpo svarar inte på frågan om att granska personer i andra länder generellt. De svar på just det enskilda fallet. Där framför allt Serbien ansågs svårt att samarbeta med.

    Jag ser ingen principiell skillnad på att jobba med fysiska skyddsobjekt med tillhörande kartor, ritningar och listor och med digitala skyddsobjekt.
  • Flash Gordon

    Misstroendeförklaringen kommer förstås som en chock för de som menat att Alliansen är död och att C och L inte skulle vara beredda att ta stöd av SD.

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-07-26 11:45:23 följande:

    Vad har du för källa på att Säpos problem med säkerhetsklassningen av personal i Transportstyrelsens outsourcing berodde på att det handlade om serbisk personal (och att det inte berodde på att Säpo inte kan säkerhetsklassa utländsk personal för att hantera register över bl.a. försvarshemligheter)?

    Menar du att Säpo hade kunnat säkerhetsklassa personal från Ryssland eller Vitryssland så att den fick hantera svenska försvarshemligheter? Jag tar mig för pannan..


     


    Ditt påstående var:

    "Säpo skyddsklassar inte utländsk personal för den typ av konfidentiella uppgifter som hanteras av Transportstyrelsen ..."

    Du har fel i sak.

    Vilka Säpo kan, eller inte kan säkerhetsklassa är för dig att gissa men bevisligen har många utländska medborgare säkerhetsklassats av Säpo och dämed faller, per automatik, din tanke skriven inom parantesen.
  • Flash Gordon

    Säpo har pekat ut Serbien som särkskilt besvärligt i en artikel kring detta - och nä, jag tänker inte leta efter den  åt dig.

    Inte heller tänker jag leka "flytta fokus" med dig.

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-07-26 12:50:43 följande:

    Jag har redogjort för mina källor. Du väljer av någon anledning att inte redovisa en källa för ditt påstående. Jag tror att denna s.k. artikel är en fantasi från din sida.


    Jo tjena.

    Din "källa" handlar inte ens om det du påstår.

    "Hej. Sverige är större än USA. Här har ni ett kak-recept som bevisar saken"
  • Flash Gordon

    Nätet just nu:

    Socialdemokrater och dess apologeter rusar runt som yra höns i alla sociala medier.

    Aldrig har så många av dem tagit till #svpol samtidigt

  • Flash Gordon
    Abegayle70 skrev 2017-07-26 12:38:32 följande:

    Ja nu har ju alliansen gått ut med att de vill avsätta 3 ministrar. slutspekulerat alltså. SD säger att de stöder alliansen.


     


    Och det gör de för att ta kommando över situationen.

    Hade de inte gjort detta hade SD bestämt vem som det skall röstas om och SD hade valt Löfven.

    Det hade satt Alliansen i en mycket sämre sits. De hade haft svårare att rösta emot Löfen (även om man rätteligen kan fundera på hur hans styrning fungerar när han själv inte informeras om detta) än emot tre enskilda ministrar.

    Och ahde de inte röstat för misstroende (Löfven eller Ygeman) så hade de rasat i stöd själva.

    Bättre då att förekomma och peka ut Ygeman, Hultqvist och Johansson.

    För Alliansen handlar detta om att återta åtminstone något av sitt förstroende hos väljarna efter den katastrofala missbedömningen DÖ.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?