Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Nu kommer mer information:

    ledarsidorna.se/2018/09/tjansteman-inom-regeringskansliet-skapar-nytt-upprop-i-protest-mot-ud-tjanstemannen/

    Personal på Regeringskansliet har på Facebook, på sina personliga profiler, startat en hashtagg #intemittupprop som tar avstånd från det brev som 261 personer, allt ifrån enhetschefer ner till departementssekreterare skrivit under där Regeringskansliets värdegrund kan tolkas stå över svensk grundlag.

    ...

    Det ingår inte, menar flertalet av de källor som Ledarsidorna.se varit i kontakt med, i uppdraget eller i anställningen som departementssekreterare, kansliråd, departementsråd, enhetschef eller utrikesråd att ifrågasätta regeringsbildningar som resulterat av demokratiskt genomförda val.

    Vidare kommer personaldirektören i en snar framtid att genomföra möten med de ansvariga för brevet och då inleda en dialog. Detta meddelades idag på regeringskansliets intranät.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-10-02 21:44:04 följande:
    Bilden på Ann Linde och Erna är hämtade från ett inlägg av ljushuvudet Rebecca Weidmo Uvell och det är ju inte första gången som fiskmåshögern försöker svartmåla svenska ministrar genom att fibbla med bilder som inte är jämförbara.
    Fel.

    Bilden på Erna Solberg hämtade jag från hennes twitterkonto:

    twitter.com/erna_solberg/status/1044689348736811008
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2018-10-02 22:49:18 följande:
    Oavsett var du hämtade bilderna så blev konstruktionen lögnaktig.
    Jag har svårt att förstå hur man kan anse att man har en politisk mission som är så viktig att den är överordnad sanningen.
    Du bör se och läsa följande:

    twitter.com/AlinejadMasih/status/1047154310923128832

    What happens when Western women give in to the Islamic Republic's demand to wear compulsory hijab? Listen to Atena Daemi, an activist from Inside Iran. She's now in jail. She said the following on Western women accepting the Islamic Republics demand to wear compulsory hijab:

    When female diplomats, tourists, & athletes visiting Iran accept to wear compulsory hijab, it hurts our own struggle against compulsory hijab. Because the authorities say "if these women from abroad wear it then you should, too. If not, we'll deal with you."
  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-10-03 07:43:32 följande:
    Några inlägg upp publicerar du bilder på när den norska statsministern i förra veckan tog emot Irans president i FN högkvarteret i New York och jag får intrycket av att du tycker att Norges statsminister agerade korrekt. 

    Den Iranska regimen med president Hassan Rouhan i spetsen ska ha varit mycket nöjd med mötet då Erna Solberg bedyrade att hon tror på Iran och att Norge tillsammans med EU vill fördjupa förbindelserna med Iran trots amerikanska sanktioner..


    Som du nu konstaterar ledde mötet mellan Solberg och Rouhani till ungefär detsamma som mötet mellan Rouhani och den svenska bugande och slöjbeklädda nu avgående regeringen förra året.

    Det går alltså utmärkt att hålla mötet på neutral plats och ha en normalt klädd kvinnlig regeringschef när man har den här typen av samtal.
  • K Markatta
    Stefan Löfvens gränskontroller totalsågas av EU

    Kritiken från EU-kommissionen mot Sveriges yttre gränskontroller, som uppmärksammades för några veckor sedan, visar sig nu vara mycket mer omfattande än vad som tidigare varit känt, visar Ekots granskning.

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7070744

    Några exempel:

    * På flera punkter anklagas Sverige för att bryta mot det så kallade Schengenregelverket, som sätter gemensam standard för de europeiska ländernas gränsskydd. Exempelvis det som reglerar utbildnings- och kunskapskraven för gränskontrollpersonal. "Not sufficient" och "Non-compliant", skriver EU-kommissionen i sin rapport.

    * En annan del som får underkänt och som bryter mot EU-regler är personalens tillgång till viktiga databaser som de ska göra sökningar i. Samtliga gränskontroller i Sverige - flygplatser, hamnar och vägövergångar - får bottenbetyg där.

    * Båsen, till exempel - där gränskontrollanterna sitter - är placerade på ett sätt som gör det svårt för personal att skärskåda passagerares eventuellt misstänkta beteenden. Båsen saknar också insynsskydd. Det är alltså möjligt för passagerare att se vad som sker på personalens dataskärmar.

    * Tekniken strular på sina håll, telefonerna fungerar inte. Listan på brister som Sverige behöver åtgärda är lång. En 95 punkter lång lista, även den ännu sekretessbelagd, har sammanställts av EU-kommissionen och kommer att delges ansvariga myndigheter och departement inom kort.
  • K Markatta

    Regeringen Löfvens biståndspengar i arbete:

    omni.se/hrw-systematisk-tortyr-i-palestinska-fangelser/a/J187xm

    De palestinska säkerhetsstyrkorna utsätter fångar för systematiska övergrepp och tortyr som räknas som brott mot mänskligheten, enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW).

    Både det palestinska styret på Västbanken och Hamas i Gaza använder sig av hot, godtyckliga gripanden och våldsamma övergrepp mot frihetsberövade, skriver HRW i en rapport.

    - Systematisk tortyr som en del av en myndighetsutövning är brott mot mänskligheten, säger organisationens Israel-Palestina-chef Omar Shakir.

    "Jamen, jamen... det fanns liknande bistånd under de borgerligas regeringstid!"

    "Jamen, jamen... SD då?"

    "Jamen, jamen... dumma skrikhögern, fiskmåshögern och neandertalhögern!"

  • K Markatta

    Så svår är inte den här frågan.

    Regeringen bör se över biståndet till de palestinska områdena med tanke på de återkommande rapporterna om vad de styrande där lägger pengar på. Nu var det alltså tortyr av fångar och brott mot mänskligheten. Tidigare har det handlat om ekonomiskt stöd till terroristers anhöriga.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?