Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Har du förtroende för regeringen?

    Nu reagerar även förre migrationsministern Billström på Löfvens babbel med Trump. I följande debattartikel menar han att Löfven ägnar sig åt historierevisionism:

    www.expressen.se/debatt/lofvens-flyktingsnack-ar-historieforfalskning/

    När jag i 2013 öppnade upp för en volymdiskussion så fick jag kritik från många olika håll - inklusive från företrädare för mitt eget parti. Men Stefan Löfven var den som kanske gick allra längst. På Facebook skrev han: "De gör det med ett avhumaniserande språk, där människor på flykt från krig beskrivs som 'flöden' och 'volymer'. Det är oanständigt."

    Den som beskriver motståndarens försök att nyansera en svår fråga som "ovärdigt" eller "oanständigt" kan naturligtvis inte fyra - fem år senare agera som om inget har hänt. Det är möjligen inte ovärdigt eller oanständigt, men det är helt klart oansvarigt.


    Stefan Löfven måste ta sitt ansvar. En början är att sluta med historierevisionismen och tala ärligt med medborgarna. Den respekten förtjänar de.

  • K Markatta

    Anders Ygeman (S), som sparkades från regeringen efter avslöjandet om haveriet på Transportstyrelsen där mängder med känsliga uppgifter får antas ha läckt till främmande makt, tycker nu att han är som klippt och skuren för att bli minister igen:

    omni.se/ygeman-oppnar-for-comeback-som-minister/a/m6yJmg

    Ygeman lät ju som bekant under lång tid bli att informera statsministern om läckan på Transportstyrelsen och motiverade det med det löjliga påståendet "jamen, det fanns ju ingen lämplig lokal där vi kunde träffas och diskutera det".

    Nu måste Stefan Löfven verkligen ta Ygeman i örat och markera att en sådan oansvarig person inte under några omständigheter ska komma ens i närheten av någon regering.

  • K Markatta

    När Stefan Löfven var i Vita Huset nyligen påstod han att han fått ärva en ohållbar invandringspolitik som han genast tog itu med och förändrade. Något som ju inte stämmer med verkligheten.

    Ännu sämre stämmer det efter följande besked idag:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-vill-sanka-identifieringskravet-for-ensamkommande-unga

    Förslag om ensamkommande klart

    Regeringen vill sänka identifieringskravet för ensamkommande unga som ska få en ny chans att stanna. Ändringen görs för att uppemot 9 000 ska få stanna för studier.

    "För att förslaget ska få avsedd effekt föreslås i lagrådsremissen att ett sådant uppehållstillstånd ska få beviljas även om utlänningen inte kunnat nå upp till kravet på att göra sin identitet sannolik", står det i ett pressmeddelande.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-03-19 23:49:46 följande:
    Centerpartiet som du har försvarar under dagen stöljer förslaget: www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/A2QoX5/...
    I artikeln du länkat till står att C inte givit något besked om ifall man stödjer förslaget eller inte.

    Det jag försvarade var ju som du vet deras utmärkta citering av Löfven. Det påverkar inte den här frågan.
  • K Markatta

    Finansministern recenseras i DI:

    www.di.se/ledare/tobias-wikstrom-hur-blev-andersson-en-vansterpopulist/

    Hur blev Andersson en vänsterpopulist?

    Erfaren, kompetent, skolad. De orden använde Di på ledarplats om Magdalena Andersson, dagen efter att hon för sex år sedan hade utsetts till Socialdemokraternas finansministerkandidat.

    Men Magdalena Andersson har visat att ekonomisk skolning inte är en garant för att undgå populism. Så snart hon växlar om från ekonomrollen till politikerrollen är hennes retorik skoningslös och hon är beredd att bortse både från ekonomisk vetenskap och rimligt sunt förnuft.

    Det är illavarslande, inte minst för att Magdalena Andersson ofta omtalas som kronprinsessa till partiledarposten och allt oftare lyfts fram i allmänpolitiska sammanhang, som när hon utsågs att hålla partiets tal i Almedalen i fjol.

  • K Markatta

    Regeringen Löfven struntade i Säpos varningar om haveriet på Transportstyrelsen:

    www.dn.se/nyheter/sverige/sapos-varningar-togs-inte-pa-allvar/

    Säkerhetspolisens varningar för it-skandalen på Transportstyrelsen var tydligare än vad som hittills framkommit. Men varken regeringen eller Transportstyrelsens ledning förstod faran, visar två tidigare okända dokument som DN tagit del av.

    - Man verkade inte ta det hela på allvar, sa Säpo-chefen Anders Thornberg om Transportstyrelsen i ett KU-förhör som hittills varit hemligt för allmänheten.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?