Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-02-23 07:06:03 följande
    Ministerstyre är förbjudet enligt svensk lag så en regering är förhindrad att beordra en myndighet att göra det du ör rädd för.
    Regeringen kan ge allmänna instruktioner till myndigheten. Sedan blir det myndigheten som i enlighet med instruktionerna på egen hand fattar beslutet att exempelvis Ledarsidorna inte ska omfattas av grundlagsskyddet.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-02-24 00:39:03 följande:
    Anser du att det är sannolikt att en framtida regering i Sverige kommer agera mot enskilda medier?
    Sannolikheten kan jag inte bedöma men det sker förhoppningsvis inte. Ett sätt att säkerställa att så inte sker är att låta bli att vattna ur grundlagsskyddet.
    KillBill skrev 2018-02-24 00:39:03 följande:
    Är det inte ett större problem att Ledsrsidorna saknar utgivningsbevis och ansvarig utgivare och att upphovsmannen bakom Ledarsidorna, Johan Westerholm en längre tid ljugit om att Ledarsidorna har utgivningsbevisboch ansvarig utgivare?

    Den artikel jag hittar i ämnet är följande:

    www.medievarlden.se/2017/03/ledarsidorna-se-saknar-ansvarig-utgivare/

    Där står att denne sosse tidigare missat att ansöka om utgivningsbevis men att det nu är åtgärdat.

    Om det stämmer eller om det är så att denne sosse gör som sossar gör mest och som du påstår, alltså ljuger, låter jag vara osagt.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-02-24 01:35:01 följande:
    Ledarsidorna där framförallt Johan Westerholm och moderaten Ann Heberlein är skribenter betraktas som främlingskritisk och verkar mest ha läsare som befinner sig på högerkanten av den politiska skalan. Jag tror att du är ganska ensam om att betrakta Johan Westerholm som socialdemokrat (vad han själv kallar sig är en annan sak).
    Han har i en del inlägg förklarat varför han är sosse och han riktar regelbundet kritik mot M och övrig borgerlighet.

    Din gissning om vilka som läser Ledarsidorna är inte särskilt intressant.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-02-24 10:49:34 följande:
    Att han propagerar för åsikter som inte är socialdemokratiska.
    Exempel?
  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-03-02 08:53:44 följande:
    Johan Westerholm och hans skribenter har under flera år spridit bilden av att systemkollapsen är nära, flera gånger har de exempel som Johan lyft fram varit grovt överdrivna och eller felaktiga men...
    Klistra gärna in dessa exempel här i tråden så vi kan se vad som är överdrivet och felaktigt.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-03-03 08:09:45 följande:
    Detta är två exempel. Det ena står Johan Westerholm själv för det andra är skrivet av ann Heberlein men publicerat på Johan Westerholms projekt Ledarsidorna:

    www.politism.se/pitch/nar-johan-westerholm-ka.../#post-29500
    ligator.wordpress.com/2017/03/26/ledarsidorna.../
    I ditt första exempel ska Westerholm ha kritiserat Karolinska och påstått att planerade operationer och schemalagda behandlingar inte hunnits med. Detta tillbakavisas dock av en (1) läkare på samma sjukhus. Lite tunt underlag kanske för att slå fast att det Westerholm skrivit är felaktigt och överdrivet. Vi kan väl även titta på vad du själv skrev alldeles nyss i en annan tråd:
    KillBill skrev följande:
    "- Det var ganska uppenbart utifrån DN:s rapportering att det här handlade om misstänkta brott som faller under allmänt åtal  - och då ska polisen kliva in. Här har sjukhuset inte gjort allt man kunnat, och tackat nej till kvalificerad hjälp och därför finns anledning att misstänka grovt vållande till annans död. Patienter hade ju avlidit, och andra var dödsdömda efter att deras operationer försenats, säger Paul Beijnes, som till vardags är förundersökningsledare vid polisområde Stockholms Syd"www.dn.se/sthlm/polisen-som-anmalde-misstankt.../

    Det låter som att du är inne på samma linje som Westerholm.

    Ditt andra exempel är en haveristblogg som inleder med att kalla organisationer som kämpar mot hedersrelaterat våld och förtryck, t.ex. Glöm aldrig Pela och Fadime, för rasister. Där slutade jag läsa. Det gällde dessutom inte något som Westerholm själv skrivit.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-03-03 18:42:44 följande:
    Antingen har du inte läst min länk, inte förstått vad du har läst eller så debatterar du ohederligt. Det exempel som jag ger dig handlar om att Johan Westerholm påstått att antalet personer med reservnummer, det vill säga asylsökande och papperslösa, som tränger undan planerade operationer och schemalagda behandlingar Karolinska sjukhuset inkl. Astrid Lindgrens Sjukhus. Detta dementeras av Karolinskas presschef Klas Östman som efter att ha undersökt saken med Karolinskas chefsläkare dementerar att problematiken skulle existerar på sjukhuset.
    Ja? Det var ju det jag skrev.
    KillBill skrev 2018-03-03 18:42:44 följande:
    Den länk som jag publicerade i morse handlar om något helt annat nämligen att Karolinska sjukhuset har tackat nej till hjälp av ett annat sjukhus i Stockholm något som har resulterat i att minst en cancerpatient har dött i förtid.


    Som du ser förnekade sjukhuset inledningsvis problemet med köer för cancerpatienter precis som de förnekar Westerholms uppgifter om undanträngning av planerade operationer. Nu visade det sig att det trots allt verkar ha funnits cancerköer. Därför bör man vara en smula skeptisk till när sjukhuset förnekar andra problem och inte ta förnekandet som intäkt för att den som påtalat problemen ljuger.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-03-03 21:12:04 följande:
    Nej det var inte vad du skrev. Trist att du inte verkar vilja debattera sjysst.
    I inlägget står att planerade operationer och schemalagda behandlingar trängs undan.
    Jag skrev att planerade operationer och schemalagda behandlingar inte hunnits med.

    I inlägget står att bloggaren pratat med sjukhusets presschef som i sin tur vidarebefordrat uppgifter från chefsläkaren.
    Jag skrev att uppgifterna kommer från en läkare.

    Om du vill kan jag använda bloggarens ordagranna formuleringar istället. Det förändrar inte min poäng.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?