Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Flash Gordon skrev 2016-11-30 23:21:31 följande:
    Alla som är pålästa vet att flyget betalar sin egen infrastruktur fullt ut där övriga trafikslag erhåller mångmiljardbidrag varje år.

    Det är den deal man gjort eftersom vissa internationella regler och förordningar förhindrar exempelvis beskattning av flygbränsle.

    Flyget har alltså ingen bränsleskatt men heller inga statliga stöd.

    Bilen betalar skatt på bränsle men får i gengäld miljarder till sin infrastruktur.

    Tågen får också miljarder till infrastruktur och trafikledning och det vet'e fan om de betalar någon extra skatt på någonting alls?!

    Där vägar och järnvägar får en sisådär 40-50 skattemiljarder varje år för sin infrastruktur så får flyget något enstaka hundratal miljoner i form av stöd till flygplatser i glesbygd. All övrig kostnad för resor med flyg ligger på flygbiljetten.

    Sedan väljer kanske vissa att blunda för detta faktum då det möjligen inte passar in i deras ideologiska syn på saken, men det är inte desto mindre så det fungerar.
    Det stämmer definitivt inte. Utan bidrag från kommuner och landsting skulle många av landets flygplatser ha stängt för länge sedan. Dessutom har väl vi skattebetalare finansierat förluster i SAS under ett tiotal år.
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-12-01 05:27:30 följande:

    2016-03-05 12:13

    Sänkta skatter för medelklassen 2016 - höjda skatter för normal- och låginkomsttagare

    cornucopia.cornubot.se/2016/03/sankta-skatter-for-medelklassen-2016.html


    Jag ifrågasätter uppgifterna. Jag kollade min egen lön och det stämde inte. Sedan går uppgifterna stick i stäv med uppgifter från bankernas privatekonomer som hävdar att det framförallt är inkomsttagare som tjänar >38000/m som år 2016 har fått höjd skatt med regeringens politik.
  • KillBill
    Linnea1994 skrev 2016-12-01 09:56:34 följande:

    Du länkar till en sida som beskriver beskattning av flyg vid utländska flygplatser. På vilket sätt har detta med diskussionen att göra?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-12-01 14:24:02 följande:
    Det är löneintervallet 40-60 tusen/m som påstås ha fått lägre skatt.

    Ja jag ser det men uppgiften är fel eller missvisande.


    Det som är nytt för i år är att jobbskatteavdraget trappas av med 3 procent på den del av inkomsten som ligger över 50 000 vilket har gett skattehöjningar på mellan 30 och 2.200 kronor i månaden beroende på inkomst. I tillägg så har den statliga inkomstskatten (på inkomster över 36.900 kr /månad) ökat med 113 kronor per månad. De som tjänar mer än 36.900  har således pga. regeringens politik fått ökad löneskatt.


    Skatten på pensioner har sänkts medan skatten på drivmedel har ökat. Begränsningar för rot och rut har införts och avdraget för pensionssparande är slopat. Samtidigt har föräldrapenningens grundnivå ökat och barn under 18 år får gratis medicin. Mammografi har blivit gratis och den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen är borttagen.

    www.dn.se/ekonomi/sa-forandras-din-ekonomi-nasta-ar-1/


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-12-01 19:49:40 följande:
    Du menar att 349 ledamöter gjort som du och svalt all idioti som debilvänstern skedmatat er med?

    27:-/timme är ett fantasifoster som enbart de mest imbecilla tokstollarna tar som sanning.

    www.uvell.se/2016/11/22/sanningen-om-27-kronor-per-timme-34247721

    Fantasifoster? Att skrikhögerns främsta företrädare inte tror på en nyhet i Ekot innebär inte att det är ett fantasifoster. Därför bör du ta dig en funderare på vem som är tokstollen i sammanhanget.

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6157383



    Det finns fler exempel på löner och villkor i offentlig upphandling som har visat sig ligga långt under avtalsmässiga nivåer och en hel del exempel gavs i det aktuella Eko reportaget.  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Machmud Mohammed skrev 2016-12-04 11:36:44 följande:

    Det sägs att Sverige är en humanitär stormakt..

    En individ på ett hvb-hem i Sverige (som betalat för sig för att komma till Sverige), kostar i runda slängar 1000 000- 1500 000 kr/år. Man får boende, mat, bidrag, personal.

    För denna summa kan man enligt UNHCR försörja 50 000 utsatta människor med internationellt bistånd.

    Det är en fråga om att driva igenom globalism/"mångfald" i Europa/Sverige, inte välgörenhet. Det är fåtal politiker som tjänar på den här politiken, att kalla den för välgörenhet är inte hederligt.


    Ja Sverige är ett av de länder i världen som er mest i internationellt bistånd (även efter avräkningen för flyktingmottagandet) och detta är anledningen till att många betraktar Sverige som en humanitär stormakt.


    Du kan inte rakt av jämföra kostnaden för flyktingmottagandet med det internationella biståndet. När staten har utlägg för flyktingmottagandet går pengarna in i det svenska samhället. Detta skapar arbetstillfällen och det genererar skatteintäkter. Statens nettokostnad för flyktingmottagandet är således inte så stort som det vid en första anblick ser ut att vara. Forskaren Joakim Ruist publicerade i fjol en studie som kom fram till att samhällets nettokostnad för flyktingmottagandet bara är något större än kostnaden för det svenska biståndet.handels.gu.se/om_handelshogskolan/Nyheter/fulltext/ny-studie-om-flyktinginvandringen-och-de-offentliga-finanserna.cid1274535


    FN:s flyktingkommissarie (UNHCR) anser att Sverige är ett föredöme och vill att fler länder ska ta emot flyktingar och ha ett generöst internationellt bistånd. www.svt.se/nyheter/val2014/fn-s-flyktingorgan-uppmanar-ovriga-europa-gor-som-sverige


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-12-07 18:03:20 följande:

    Regeringens propagandaminister får kritik.


    Förstår Alice Bah Kuhnke vad hon håller på med?
    Bah Kuhnkes gärning kan i det närmaste beskrivas som ett missbruk av ämbetet. Hon vill styra vad som ska synas på museer, i tidningar och på sociala medier, i stället för att värna om deras oberoende.
    www.gp.se/ledare/f%C3%B6rst%C3%A5r-alice-bah-kuhnke-vad-hon-h%C3%A5ller-p%C3%A5-med-1.4018059

    Fantastiskt välformulerad krönika. Sammanfattar kort vad Bah försöker att göra. Men lika fantastiskt är att hon har stöd av regeringen då ingen opponerar sig emot denna totalitära förbudsiver.
    Alliansen för vek och feg för att kräva hennes avgång.
    Patetiskt.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
    Detta är ett bra exempel på skrikhögerns famlande efter konflikter som de kan göra politik av.

    Alice Bah Kuhnke är tydlig med att hon vill undvika statlig inblandning i vad Facebook håller på med och jag förstår inte vad som är fel med att Alice pekar på att det finns problem på Facebook eftersom där sprids osanna nyheter och en hel del hat (Det är ju en objektiv sanning). Jag tycker att det är bra att en minister markerar mot detta. Vad är exempelvis fel om staten skulle kräva en ansvariga utgivare för Facebook (det är ju ett krav för annan media)?
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-12-07 21:36:55 följande:

    Vad är problemet med lite statlig censur?, sa Bill.

    Statisk konsensus, sa Bull.

    Tyst med er!, sa Måns. Jag tänker på hur vi ska kunna förolämpa någon annan härnäst!

    Under hennes tid som kultur- och demokratiminister har museerna blivit allt mer politiserade, det har presenterats en utredning som föreslår att presstödet ska villkoras med krav på ?rätt? värdegrund och nu senast: insinuationer om att Facebook kan komma att censureras.


    Nu förstår jag inte riktigt vad du menar.

    Vad jag förstår så handlar diskussionen om huruvida Facebook ska bli skyldig att ha en ansvarig utgivare eller ej.Menar du att kravet på att tidningar, radio och tv ska ha en ansvarig utgivare innebär att dessa media är utsatta för statlig censur eller är det bara ansvarig utgivare på Facebook som skulle innebära statlig censur?

    Tycker du att det är rimligt att vuxna människor kan utrycka sig rasistiskt mot ett barn på Facebook utan att någon ställs till svars för detta? Det tycker inte jag.
  • KillBill
    Digestive skrev 2016-12-08 03:20:47 följande:

    Extremvänstern har talat.


    Ok, men varför är du uppe den här tiden på morgonen?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-12-07 23:10:38 följande:
    Artikeln pekar på ett antal tillfällen när ministern uttryckt sig på ett sätt som öppnar för godtycklig censurering från statens sida.

    Nej, däremot är artikeln fylld med en massa fel.  


    GP påstår att ett förslag från en utredare gällande de staliga muséerna redan har blivit verklighet men saken är den att Alice Bah Kuhnke tydligt har avfärdat förslaget och regeringen kommer INTE genomföra utredarens förslag.


    Sedan försöker GP att klistra vissa delar av  presstödsutredningens förslag på Alice Bah Kuhnke trots att Alice själv är tveksam till just de delarna i utredningens förslag. Förslaget ska nu ut på remiss och först efter detta kommer regeringen att lägga fram ett förslag på riksdagens bord.


    När det gäller frågan om Facebook har Alice Bah Kuhnke deklarerat att Facebook inte är en rättslig frizon där man ska kunna begå hatbrott i lugn och ro. Alice har pekat på att lagstiftningen gällande  hot, ofredande,  förtals- och förolämpning kan komma att utvidgas eller skärpas.


    Hur får du detta till att Alice Bah Kuhnke öppnar för godtycklig censurering från statens sida? Jag förväntar mig att du ger exempel på saker som Alice Bah Kuhnke faktiskt har sagt och inte saker som GP  har hittat på. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?