Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Tom Araya skrev 2016-10-05 12:35:33 följande:
    ...eller förförra, han/hon innan det o.s.v.
    Varför har det inte alltid varit illegalt?

    Tja en anledning till att regeringen agerar kan vara att problemet med sprängmedel och handgranater har blivit vanligare de senaste 10 åren. När Sverigedemokraternas ungdomsförbunds ordförande greps för innehav av en handgranat i samband med att Gudrun Schyman höll första maj-tal 1993 så kan vi i alla fall konstatera att den borgerliga regeringen valde att inte göra någonting.



    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2016-10-05 14:56:56 följande:
    Att ändra så att det inte är politiska partier som deltar i valet som också utser personer som ska arbeta i vallokalen är inte något som "drabbar" partier utan det är en ordning som borde vara självklar i en fungerande demokrati.
    Jag håller med om att det är olämpligt att det är olika partiföreträdare som ansvarar för valets genomförande. När det blir som i Sölvesborg att 40 röster på moderaterna mystiskt dyker upp mellan en räkneomgång och en annan så är det tydligt att detta inte är en bra ordning.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-10-07 18:35:34 följande:

    Löfven har själv redan avfärdat Björklunds idé.

    Björklund var tydlig i intervjun efteråt med att det inte går att ta med miljöpartiet i ett samarbete över blockgränserna då de visat att de havererar som parti så fort ett svårt beslut skall tas.
    http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/141161
    (även om AB nu klippt bort hans kategoriska nej till MP innan klippet börjar)

    Löfven däremot kräver att miljöpartiet ska vara med.
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23669616.ab
    .

    Och därmed är man på samma punkt som direkt efter valet 2014 med Löfven som vägrar släppa extremisterna i MP och en Allians som, på goda grunder, inte vill ha MP med i ett svårt arbete att styra upp landet.

    Slutsatsen blir att vi får vänta till efter nästa val för att se vilka som överhuvudtaget får vara med i Riksdagen innan regeringsposterna tillsätts.


    Det är helt befängt och föga trovärdigt att allianspartier kallar MP för extremistiskt. När allianspartierna satt vid makten mellan 2006 och 2014 gjorde alliansen mängder av överenskommelser med miljöpartiet. Runt om i Sveriges kommuner finns också samarbeten mellan olika allianspartier och miljöpartiet. Flera tunga moderatpolitiker har också öppnat för ett närmare samarbete med miljöpartiet efter nästa val. www.dn.se/nyheter/politik/m-politiker-oppnar-for-samarbete-med-mp/


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-10-07 18:54:36 följande:
    MP har ju bara just nu uppmärksammatas som det islamistparti det är.

    Samtidigt finns det ju andra skäl också att kalla MP extremistiskt. Stora delar av deras politik ligger långt utanför det normala och fungerande.

    Så eftersom Löfven envisas med att hålla hand med extremisterna i MP så är det ingen skillnad mot oktober 2014 och så länge inte Löfven ger upp MP lär det inte bli något samarbete mellan Alliansen och S.

    Du gör dig bara löjlig genom att påstå att MP är ett islamistparti.  Moderaternas förste vice ordförande, Peter Danielsson har öppnat upp för ett samarbete med MP. Detta gjorde han efter vårens kris i MP där bla Mehmet Kaplan tvingades bort. Det du säger är så befängt och skulle om det var sant innebära att moderaterna är på väg att närmar sig islamismen (men ditt påstående säger nog mer om dig än om MP och moderaterna).


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-10-07 23:03:38 följande:
    Det är väl fortfarande samma moderater som tyckte att invandrare hade mer rätt till Sverige än svenskar, även om Reinfeldt nu är borta.
    Varför påstår du att det finns moderater som anser att invandrare har mer rätt till Sverige än svenskar? Det går inte att ta dig på allvar när du håller på så.
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-10-08 07:17:04 följande:








    Dessutom sa Reinfeldt:



    Vart vill du komma? Tror du att ditt påstående blir mer begripligt genom att du postar klipp på uttalandet av Fredrik Reinfeldt som gjorts av den främlingsfientliga rörelsen?

    Reinfelt säger inte och har aldrig sagt att invandrare har mer rätt till Sverige än svenskar.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-10-08 09:50:10 följande:
    Sådana som Mehmet Kaplan och Salahaden Raoof är av en annan åsikt än dig.

    Som LO har nätverk in i sossarna har Muslimska Brödraskapet nätverk in i MP:
    http://www.aftonbladet.se/debatt/article22668467.ab
    Mehmet Kaplan har lämnat sina ledande uppdrag i MP.

    MP är inte heller det enda parti som har haft kontroveriella muslimer på ledande positioner. Exempelvis så representerade Abdirisak Waberi moderaterna i sveriges riksdag under åren 2010 och han vägrade exempelvis att ta kvinnor i hand. sv.wikipedia.org/wiki/Abdirizak_Waberi

    Fråga: Som du vet så finns det ledande moderater som öppnar upp för ett samarbete med Miljöpartiet till valet 2018. Tror du att moderaterna är på väg att närma sig islamismen eller vart vill du komma?


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-10-08 14:11:13 följande:

    För sakens skull.

    De där "tunga moderaterna" är alltså en fd vice ordförande. Ett kommunalråd från Växjö och en moderat från länsförbundet i Norrbotten och detta var i samband med att Romson åkte ut och folk trodde att Lövin eventuellt skulle göra någon skillnad:

    http://www.di.se/artiklar/2016/5/21/m-samarbeta-med-mp/

    En något tyngre moderat. Nuvarande partisekreteraen avfärdar samtidigt regeringssamarbete med MP.


    Det är klart att moderaterna inte pratar högt om att sammarbeta med MP jag menar moderaterna vill inte ens ge besked om de är beredd att regera med passivt stöd av SD.

    Här han du i alla fall läsa om det goda samarbetet som alliansen i Helsingborg har med miljöpartiet.
  • KillBill
    KillBill skrev 2016-10-08 14:23:32 följande:
    Det är klart att moderaterna inte pratar högt om att sammarbeta med MP jag menar moderaterna vill inte ens ge besked om de är beredd att regera med passivt stöd av SD.

    Här han du i alla fall läsa om det goda samarbetet som alliansen i Helsingborg har med miljöpartiet.
    Här kommer länken: www.dagenssamhalle.se/play/peter-danielsson-vaeldigt-gott-blagroent-samarbete-i-helsingborg-26450
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2016-10-08 19:49:57 följande:

    Batra stänger dörren till SD.

    www.dn.se/nyheter/politik/anna-kinberg-batra-sd-foretrader-en-dalig-politik/


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Märkligt att AKB avkräver svar om regeringens framtida flyktingpolitik.

    I lördagsintervjun som sändes tidigare idag så blev Moderaten Ulf Kristersson ombedd att ge besked om moderaternas framtida flyktingpolitik och han kunde inte ge några tydliga svar utan hänvisade till en omprövning som ska ske 2019.

    Alla vet att allianspartierna är djupt oeniga om flyktingpolitiken och innan AKB kräver att andra ska ge tydliga besked borde hon föregå med gott exempel och ge besked om alliansens flyktingpolitik.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?