Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    plasmafysik skrev 2019-01-24 22:58:11 följande:
    Lyckades du komma fram till det du ville säga?
    Kortvarianten då: Att han en åsikt är inte nödvändigtvis samma sak som att påstå att något är fakta.

    Det var väl DonaldT och hans stab som började påstå att fakta var en fråga om åsikter och att åsikter var fakta.
  • Padirac
    plasmafysik skrev 2019-01-24 23:47:56 följande:
    En klok person sa en gång att om man inte utgår från någonting kan man inte komma fram till någonting. Du verkar ha fastnat i den fällan. Går och går men kommer aldrig till dörren.
    En åsikt är inget att använda för att komma fram till fakta. 
  • Padirac
    plasmafysik skrev 2019-01-25 00:01:45 följande:
    Fakta är inget man kommer fram till.
    Fakta år något man kommer fram till genom empiriska undersökningar i vetenskapliga sammanhang. 

    Åsikter än något människor anser om saker. Tex anser en del att vetenskapliga undersökningar inte leder till att fakta visas.

    Åsikter är alltså inte fakta - och fakta är ngt man kommer fram till
  • Padirac
    Feronia skrev 2019-01-30 22:17:22 följande:
    Det finns väl egentligen ingen i Sverige som är nöjd med regeringen och valresultatet? Ingen har ju röstat för denna regeringssammansättning. Det borde blivit omval, tycker jag.
    Nja, ja vet inte om du förstått Sveriges parlamentariska system.Vi röstar till riksdagen. Riksdagen samlar stör för en regering utifrån det valresultat som våra röster gav.

    Hade du kanske egna valsedlar där du fick rösta på 'Sveriges Regering' ?
  • Padirac
    Feronia skrev 2019-01-30 22:33:59 följande:
    När man röstar har man en föreställning om vilka partier som sannolikt bildar regering, utifrån deras vallöften, historia m m. Ingen hade kunnat gissa på denna otraditionella regeringssammansättning och därför tror jag att många, liksom jag är missnöjda. Inget konstigt med det.
    När DU röstade hade DU en föreställning om vilka partier som sannolikt bildar regering, utifrån deras vallöften, historia m m. DU hade inte kunnat gissa på denna otraditionella regeringssammansättning och därför TROR DU att många, liksom DU är missnöjda. Inget konstigt med det.

    Andra som följt med i debatten visste att det var jämnt mellan blocken att blockpolitiken fick lov att dö eller att SD skulle få komma in i värmen.

    Hur om helst är det bra att riksdagen samlat stöd för att bilda en regering och att SD blir statister en mandatperiod till.
  • Padirac
    Timedealer skrev 2019-02-01 00:45:53 följande:

    I sak har du rätt. Däremot gick både C & L till val på att Alliansen skulle regera. Inte låta miljötokar regera eller att  ge galna vänsterpartister inflytande. 


    Nu fick ju inte alliansen någon majoritet och C+L tycker sig ha vunnit fler politiska framgångar för dina frågor genom budgetsamarbetet med S.

    De har fått genomslag för en större liberal sakpolitik än inom alliansen.

    De har fått ut SD från spelplanen, ngt M+KD inte klarat av som del av alliansen.

    Om du förstår det du säger att jag har rätt i sak om så är det lätt att förstå att inget parti kan få egen beslutanderätt utan att arbetet i riksdagen kräver kompromisser med andra partier. Valresultatet avgör vad som är möjligt. Vallöften och svekdebatter om dessa är halmdockor, varje parti måste förhålla sig till verkligheten så som den skapas av valresultatet.

    Svårare än så är det inte.
  • Padirac
    RebeckaZ70 skrev 2019-01-31 13:09:34 följande:
    Yttrandefrihet, hört talas om den? Om du vill kalla kritik av Sveriges regering för att "Underminera bilden av Sverige" så får det stå för dig. Jag kommer att fortsätta kritisera regeringen (och oppostionspartier) när jag tycker att det är berättigat och det är ingenting som du kan ändra på, så bit ihop, eller ignorera. Guld i mun


    ....
    Men hur är det då med kritik mot Israel och dess agerandet med bosättningar mm - är det Ok att kritisera Israel utan att bli kallad antisionist?
  • Padirac
    RebeckaZ70 skrev 2019-02-02 12:25:33 följande:
    Det är väl klart, annars skulle ju jag kallas "antisionist"... Jag är inte ok med bosättningspolitiken som förs, tycker att det kunde pausas ett tag till man ser om processen leder någonstans. Iofs så byggs endast i area "C" områden där Israel har all rätt att bygga enligt Osloavtalet, men ändå...
    en.wikipedia.org/wiki/International_law_and_Israeli_settlements

    "The international community considers the establishment of Israeli settlements in the Israeli-occupied territories illegal under international law, because of the Fourth Geneva Convention of 1949 which states: "The Occupying Power shall not deport or transfer parts of its own civilian population into the territory it occupies."[a][b][c][d][e] Israel maintains that it is not in violation of the Fourth Geneva Convention since, in its view, Israeli citizens were neither deported nor transferred to the territories, and they cannot be considered to have become "occupied territory" since there had been no internationally recognized legal sovereign prior.[f] The United Nations Security Council, the United Nations General Assembly, the International Committee of the Red Cross, the International Court of Justice and the High Contracting Parties to the Convention have all affirmed that the Fourth Geneva Convention does apply.[g][h]

    Numerous UN resolutions and prevailing international opinion hold that Israeli settlements in the West BankEast Jerusalem and the Golan Heights are a violation of international law, including UN Security Council resolutions in 1979, 1980,[9][10][11] and 2016.[12][13] UN Security Council Resolution 446 refers to the Fourth Geneva Convention as the applicable international legal instrument, and calls upon Israel to desist from transferring its own population into the territories or changing their demographic makeup. 126 Representatives at the reconvened Conference of the High Contracting Parties to the Geneva Conventions in 2014 declared the settlements illegal[14] as has the primary judicial organ of the UN, the International Court of Justice[15] and the International Committee of the Red Cross."

  • Padirac
    RebeckaZ70 skrev 2019-02-02 18:33:18 följande:
    Jag tror personligen att Israel kommer att införliva Area C med övriga Israel och låta den palestinska befolkningen där bli israeliska medborgare, jag har hört vissa tongångar åt det hållet. 

    Du får gärna skriva något med egna ord istället för att klistra in wikipediaartiklar...
    Det verkar som att resten av värden på goda grunder anser att Israel bryter mot internationell rätt iom bostsättning och utposter. 

    Israel är inte oskyldiga i konflikten med Palestina och Israel är inte ett offer utan en mycket aktiv deltagare.
  • Padirac
    RebeckaZ70 skrev 2019-02-02 18:44:00 följande:
    Vill man kalla den korrupta organistationen FN för "resten av världen" så kan man såklart göra det...
    Du får utveckla varför FN är korrupt och varför FN om de är korrupta inte kan avgöra om Israels bosättningspolitik och genomförande.

    Att avvisa allt med att FN är korrupt är ett väldigt svagt argument om du inte kan redogöra för vad denna korrupthet utgör och hur den påverkar FNs trovärdighet och riktighet i fråga om  olagligheter med bosättningar.

    Nu är inte FN ensamma om att anse att Israel bryter mot internationell lag i fråga om bosättningarna. 

    Om du kan tänka dig att läsa det som anges på tex wikipedia så framgår det att det inte enbart handlar om FN.  

    en.wikipedia.org/wiki/International_law_and_Israeli_settlements
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?