Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    viktorianska rebellen skrev 2018-11-08 22:57:06 följande:

    Jotack, vet vilken titel hon har. Tyvärr finns inga som helst krav på kompetens för att få detta jobb. När Sverige t.o.m tvingas skicka kungen för att reparera skador hon ställt till med, ja då är det illa.


    De passar kanske bra ihop då?

    Det finns ju inga krav på kompetens för att bli kung heller

    Ni kunde kanske bli 3, helt säkert kompletterar din excellens dessa två så att det blir fulländat.
  • Padirac
    nihka skrev 2018-11-12 11:21:55 följande:
    Jo, men den här lösningen skulle ju kunna ge flera partier en chans att profiliera sig mer. Föreställningar som tidigare förhindrat en sammanslagning av C och L, där C är det gamla bondepartiet och L med sin snobbstämpel och intellektuella väljare från staden skulle kunna utmanas mer om de fick agera mer självständigt än att klumpas ihop i under alliansen.

    Särskilt L har levt lite i skuggan av de övriga allianspartierna och borde vara ett större parti om man ser till deras motsvarigheter i andra europeiska länder och ADLE är ju den fjärde största gruppen i Europaparlamentet. En gång i tiden hade L, eller det gamla Folkpartiet, stöd av över 40% av väljarna. Svårt att tänka sig idag.
    FDFMGA skrev 2018-11-12 17:30:22 följande:
    Ja, varför inte. Framförallt skulle det ge L och Björklund möjligheter att profilera sig.

    Det är märkligt att L har så svaga opinionssiffror mot bakgrund av att L trots allt står betydligt närmare socialliberalismen än C.
    Jag tror som ni säger att det är bra för de enskilda allianspartierna att de får verka på egen hand. L har en stor potential att få fler väljare än de har nu.

    De små partierna i en regering eller i ett formaliserat partisamarbete tar mycket stryk. MP har förlorat stort i opinionen på att bilda regering med S och jag tror att det är på samma sätt för L inom alliansen.



  • Padirac
    K Markatta skrev 2018-11-15 23:02:18 följande:
    Det var ju precis på det sättet som Kristersson sa att han ville regera men då kom Bill och diverse andra S-spinnare dragandes med von Papen.
    Det var Hanif Bali som kom dragandes med att Kristersson jämfördes med en nazistledare - vem var det som spred Hanifs påstående i trådarna här? 
  • Padirac
    K Markatta skrev 2018-11-15 23:02:18 följande:
    Det var ju precis på det sättet som Kristersson sa att han ville regera men då kom Bill och diverse andra S-spinnare dragandes med von Papen.
    Kritiken mot UK är att han trots sina intygelser om motsatsen låter sitt partis politik vila på SDs (inte så) goda vilja och beredd att göra upp med dem.

    M har inte kunnat skaka av sig dessa misstankar sedan AKB förminskade SDs rasistiska och nazistiska ursprung och deras rasistiska principprogram.

    Många av SD företrädare vill regera med SD - där kommer liknelsen med von Papen - att naivt ta in ett extremt parti i regeringsunderlaget för att tro att de ska spela by the book.

    alliansen har hanterat liknande situationer illa förut, tex då de på 90talet lät sina frågor gå genom Ian och Bert innan de lades fram. På samma sätt har M i Skövde låtit sina förslag passera SD för anpassning innan de lagts fram.

    UK är väl helt enkelt inte trovärdig i sitt avståndstagande från SD - se bara på delar av partiet i Skåne
  • Padirac
    Kalle inte Hobbe skrev 2018-11-16 00:28:48 följande:
    Vilket av epiteten kände du dig träffad av? Valarbetaren är kb
    Jag känner mig sällan träffad av några epitet.

    Att någon finner nöje i att skita ur sig epitet ur munnen mitt i natten är inte sårande för mottagarna alls skulle jag tro.

    Det fyller uppenbarligen en viktig funktion eftersom det återkommer  - och resultatet är alltid detsamma. 

    Nytt konto i morgon?
  • Padirac
    Kalle inte Hobbe skrev 2018-11-16 00:48:15 följande:
    Det är bra att det inte är sårande. Ta det inte personligt, det är framförallt GAGGA jag driver med. Du är bara GAGGAS lille knähund, vilket alla vet.

    Skulle tro att GAGGA är ute och krökar och inte har tid att stänga mitt konto. Eftersom resultatet är detsamma oavsett kan man ju lika gärna driva lite med forumführenrn.
    Det framstår inte som att du driver med någon, snarare som att du behöver någon att hacka på framåt nattimmarna för att må bra och att det är många känslor som svänger fort och djupt.

    Du kommer säkert ihåg de första gångerna vi tampades i en tråd då du efter väldigt många inlägg berättade att du besvarade varje inlägg utan ha någon som helst koherens mellan dina inlägg.

    Nyligen framställdes just detta som en dadaistiskt stil.
  • Padirac
    Kalle inte Hobbe skrev 2018-11-16 00:43:08 följande:
    Största ironin i historien:

    - Hurra, SD har inget inflytande.

    Rubrik i gammelmedia: Åkesson har krossat Alliansen.

    Inget inflytande sade bill.
    SD har skickligt knäckt alliansen och UK har inte förstått det alls. Oavsett vad UK eller EBT säger så är M och KD utelämnade till det bruna blocket nu om de inte lyckas göra en helomvändning med både företrädare och väljare.

    SD äter snart upp M och UK kan mycket väl liknas med von Papen om inte UK avgår pga av partiets utveckling
  • Padirac
    nattuw skrev 2018-11-18 09:21:58 följande:
    Det som knäckte Alliansen var att Alliansen passerat bäst före datum. Vilket är en egenskap de delar med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. När visionerna blir till utnötta klyschor är det dags för något nytt.
    Det är möjligt att alliansen likväl som S, MP och andra partier passerat 'bäst före datum' och därför krymper.

    Men i alliansens fall handlar det om en splittring mellan partierna och inom partierna till en följd av att något allt annat än nytt tagit en del av deras plats.

    De bruna har inte tagit mycket plats efter WW2 - de hade sin tid för 100 år sedan. De bästa är att dessa förpassas till historien som en lärdom om människornas sämre sidor.
  • Padirac
    nihka skrev 2018-11-17 13:06:49 följande:
    Det kommer alltid att finnas personer vars syfte med att medverka i politiska forum handlar mer om dem själva än politik och som inte har något förtroende för någon eller något öht vilket då naturligtvis omfattar varje regering. Det är ju väldigt svårt att ta något de säger på allvar för det är bara gnäll , gnäll, gnäll om inte över regeringen och allt under solen så över den "konspiration" mot dem som medför att de ständigt blir utstötta i samhället och utkastade från forum.
    Det är som du säger många olika drivkrafter för skribenterna här. 

    Det finns en grupp 'outsiders' i samhället som verkligen upplever allt det du skriver - som på fullt allvar menar att vi som förespråkar en liberal demokrati är lurade och har sjuka värderingar och är missledda.

    Dessa personer fångas idag upp av de bruna krafterna - för 50 år sedan fångades motsvarande grupper upp av vänstern.

    Sen finns polemikerna och kverulansparanoikerna som i olika grad driver sina frågor

    "

    ”Kverulansparanoikerns personlighet är präglad av aggressiv självhävdelse, parad med misstro mot auktoriteter och samhällets administration. Det är en man som håller på sin rätt, överklagar från instans till instans och som i avslag ser bevis på samhällets ruttenhet och systematiska maskopi mot honom. Denna rättshaveristiska och självöverskattande inställning är ofta kombinerad med övergenomsnittlig men smalspårig intelligens och god förmåga till muntlig och skriftlig framställning.”


     


    ”Nyckelupplevelsen kan vara en reell orättvisa eller ett bakslag som är mer eller mindre framprovocerat av den klagande. Han kan ha fullt fog för sin reaktion och rätt i sak, men till skillnad från andra som förmår skapa balans mellan denna oförrätt och annat som pockar på engagemang kommer nyckelupplevelsen och hela kedjan av efterföljande nederlag att helt dominera tillvaron.” (Ottosson, 2004)


    "
  • Padirac
    no more heroes skrev 2018-11-18 10:27:40 följande:
    Trodde du Alliansen skule tjäna på DÖ?
    Det finns de som inte kan skilja på en ickesocialistisk majoritet och en borgerlig/höger-majoritet

    SD räknas av naturliga skäl inte in i de borgerliga/höger-majoriteten som då bli en minoritet.

    Ja, det finns de som vill göra UK till von Papen av olika skäl. 
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?