Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2018-10-02 07:21:28 följande:

    Den översta bilden visar den svenska delegationen med  bl.a Ann Lindé  och är tagen i Iran och i Iran är det ett lagbrott för kvinnor att inte täcka sitt hår. 

    Bilden på Erna Solberg är tagen i FN högkvareteret i New York. Det finns inga icke muslimska kvinnor som bär slöja i FN högkvareteret i New York. Trodde du att Erna var muslim?


    Nedan ser du en bild på Margot Wallström när hon möter Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif på utrikesdepartementet i Stockholm.


    *Guldmedalj*
    FDFMGA skrev 2018-10-02 20:54:55 följande:
    Snyggt!

    Du borde utnämnas till årets folkbildare på Familjeliv!

    Själv tittade jag bara lite slött på bilderna och funderade på hur de hade klippts och klistrats för att passa propagandasyftet.
    Absolut mycket snyggt .

    Själv funderade jag på om det var propaganda eller ren och skär obildning som skapade inlägget med bilderna

  • Padirac
    K Markatta skrev 2018-11-04 16:24:53 följande:
    Här är ett annat exempel på vad svenska biståndspengar används till:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...

    Specialstyrka i Tanzania ska jaga homosexuella

    I Tanzania har myndigheterna skapat en specialstyrka med uppdrag att jaga rätt på och lagföra homosexuella. Ett drag som bara är senaste i landets tuffare linje mot sexuella minoriteter.
    Rataxes skrev 2018-11-04 16:46:24 följande:
    För 800 miljoner i bistånd fick vi ju iallafall en specialstyrka mot homosexuella.
    Avveckla det statliga biståndet och låt civilsamhället ta över.
    Som vanligt kan man ställa sig frågan om läskunnighet och läsförståelse enbart kan uppnås genom biståndspengar eller om det kan tänkas att det går att uppnå i hemlandets fiskmåskolonier också.

    Att påstå att Sverige gett pengar till en specialstyrka mot homosexuella är mer än lite talanglöstSolig

    Hur används biståndspengar och till vad används biståndspengarna till? Det är en del pengar som kommer på villovägar pga korruption men annars är pengarna villkorade olika projekt  eller som budgetstöd för demokratiutveckling och motverkande av korruption.

    sv.wikipedia.org/wiki/Svensk_bist%C3%A5ndsdebatt

    Vad sägs det egentligen om Svenska biståndet biståndet till Tanzania - där bla läskunningheten ökade från 17%  till nästan 65% underåren från slutet av -60talet och mitten på -70talet. 

    eba.se/50-ars-utvecklingssamarbete-med-tanzania-nagra-reflektioner-kring-effekter-och-resultat/

    "Men på ett väldigt ytligt plan säger studien att under en del årtionden gav det svenska biståndet viktiga bidrag till att minska fattigdomen i Tanzania, under andra årtionden sågs inga sådana resultat, och ibland är det osäkert vilka resultaten var med avseende på fattigdom."

    "Fattigdom definieras också som en fråga om ’life chances’ och kan då inte mätas lika enkelt, även om det finns statistik på utbildning, hälsa, livsmedelssäkerhet, mm. Rapporten behandlar alla dessa. Under större delen av de 50 åren har det skett stadiga förbättringar av inkomstfattigdom och inte minst av en rad sociala indikatorer som barnadödlighet och medellivslängd. Undantag var delar av 70- och 80-talet då utvecklingen varit ojämn och i flera avseenden negativ.

    Det i sin tur har flera orsaker; den internationella recessionen som då drabbade framförallt Afrika hårt, en utvecklingspolitik som var i flera avseenden fel tänkt, och extern aggression (Ugandas anfall 1978) och det kostsamma krig som följde. Vad gäller två av dessa kunde vare sig Sverige eller andra givarländer göra mycket, men vad gäller utvecklingspolitiken är frågan öppen."


    "Vad rapporten dock slår fast är att om inte landets utvecklingspolitik är gynnsam är förutsättningarna för biståndet att nå effekter små, särskilt vad gäller en så mångdimensionell fråga som fattigdom. Evidensen är klar: När utvecklingspolitiken effektivt bekämpar fattigdom kan också biståndet, inklusive det svenska bäst nå detta mål. När utvecklingspolitiken inte är riktad mot att minska/motverka fattigdom, då är det inte sannolikt att biståndet kan ha någon betydelse i det avseendet. Det innebär inte att enstaka projekt är dåliga och ineffektiva. Sverige och andra givare kan ha bidragit med projekt och program för vatten, hälsa, utbildning, sysselsättning som gynnat tusentals människor. "



  • Padirac
    nattuw skrev 2018-11-04 20:33:27 följande:
    Det spelar inte så stor roll vad biståndspengarna var tänkt att användas till. Den intressanta frågan är om biståndspengarna frigör andra, icke öronmärkta, pengar som då går använda till mer tvivelaktiga projekt. Om så är fallet innebär det att biståndspengarna i praktiken bidrar till de tvivelaktiga projekt som annars inte skulle blivit av.
    I verkligheten finns inget sådan koppling med ansvar för andras handlande.

    Tanzania kommer troligen att bli av med en del av budgetbiståndet pga dessa specialstyrkor.

    Med samma resonemang som du driver ovan är varje röst på SD rasistisk oavsett vilket skäl den röstade har  - en direkt röst på SDs etnopluralism som är inskriven i deras principprogram trots att den röstande enbart vill ha mindre invandring eller mer pengar till pensionärerna.

    sv.wikipedia.org/wiki/Etnopluralism

    "Etnopluralismen är den Nya högerns främsta ideologiska bidrag och innovation för hur den gamla biologiska rasismen skulle ersättas med begreppet etnopluralism. Begreppet utgör grunden för den av Martin Barker myntade ideologiska beskrivningen nyrasism[4] eller det Michel Wieviorka beskrivit som kulturrasism[5]. Det finns dock historiker som menar att etnopluralismen har äldre rötter och egentligen ska ses som del i en rasistisk tradition som fanns under 1800-talet, men delvis trängdes undan av det biologiska rasbegreppet.[6]

    Ledande tänkare är bland andra fransmannen Alain de Benoist och amerikanen Richard McCulloch."

  • Padirac
    nattuw skrev 2018-11-05 19:16:34 följande:
    Om kopplingen inte finns så finns det inte heller någon anledning att skära ner på biståndet. Om kopplingen däremot finns så kan det finnas skäl att försvåra mottagarens oönskade beteende genom att skära ner biståndet.

    Eftersom Tanzania, enligt dig, troligen kommer att förlora en del av biståndet på grund av ett oönskat beteende så är de i praktiken ett erkännande av att biståndet, åtminstone delvis, är ansvarigt för det oönskade beteendet. Alternativt att biståndsgivaren vill straffa de som får nytta av biståndet på grund av vad någon som inte fått nytta av bidraget gjort.
    Kopplingen är att man ger mindre bistånd till de som byter mot demokratiska principer. Det är en principiell fråga som utmynnar i beslut om ekonomiskt budgetbistånd.

    Budgetbiståndet brukar vara villkorat att det stödjer och utvecklar demokrati, rättssäkerhet och social rättvisa. 

    Det finns många biståndsmottagare som ogillar dessa villkorade bistånd, då de hellre vill använda pengarna till annat än demokratiutveckling.

    Om dina barn skulle sluta bädda sina sängar och städa sina rum och hjälpa till efter förmåga och ålder hemma kunde du tex minska på deras veckopeng. Det betyder inte på något sätt att veckopengen användes eller skulle användas för att barnen skulle anlita någon hemhjälp som gjorde detta åt dem. Indragningen av veckopengen är inte direkt kopplad till barnens uteblivna kostnad för bäddning och städning i det fallet.
  • Padirac
    nattuw skrev 2018-11-06 05:18:47 följande:
    Har de som fått de öronmärkta pengarna brutit mot demokratiska principer? Om inte så innebär din princip i praktiken att en grupp straffas för vad en annan grupp gjort. Alternativet är att det indragna biståndet utgör ett erkännande för att biståndet gjort det möjligt för mottagaren att ägna sig åt icke önskvärda aktiviteter.
    Det var en ojust inställning till biståndsgivaren, att hålla denne ansvarig oavsett om bidragsmottagaren får eller inte får bistånd.
    Definition of (you're) damned if you do and damned if you don't 

     informal


    used to say that in a specific situation a person can be blamed or considered wrong no matter what he or she does


    Säg, vad tycker du var/är/vore rätt i fråga om biståndet till Tanzania? Finns det något sätt att inte skuldbelägga biståndsgivaren som situationen nu är, eller kommer varje tänkbart agerande att ge dig skäl att skuldbelägga biståndsgivaren?
  • Padirac
    nattuw skrev 2018-11-06 19:52:06 följande:
    Det är bara i sagorna världen är svart eller vit. I verkligheten kommer alltid olika intressen att stå emot varandra. Så det du påstår vara en ojust inställning handlar bara om att vara pragmatisk. Både handling och frånvaron av handling får konsekvenser. Frågan är bara vilka konsekvenser som är önskvärda och vilket pris man är beredd att betala.
    Det pragmatiska måste ju vara att se både förtjänster och brister i ett handlande, inte att rakt av skuldbelägga biståndsgivandet oavsett -  som det gjordes ovan 
  • Padirac
    Rataxes skrev 2018-11-07 17:16:52 följande:
    Helt otroligt även för att komma från henne. Det visar återigen att att landet styrs av personer som inte har en aning om vad evidensbaserad forskning är. Beslut ska tydligen vara känslobaserade.
    Nu har jag ju inte läst något av Peterson. Men  blev
    riktigt nyfiken! Om en så "prominent" person blir så exalterad, måste Peterson ha något riktigt tänk- och läsvärt att bidraga med. Vet någon om hon kommenterat sitt eget ungdomsförbund ännu?
    Så varken nyheter eller annat som kommenteras har lästs? 

    Evidensbaserat .. hrrm 

    Solig
  • Padirac
    Rataxes skrev 2018-11-08 00:19:24 följande:
    Ramaskri för att Hanif Bali kallade Wallström för antisemit.

    Precis vad Simon wiesentahlcentret gjorde för några år sedan.
    Billström tyglade visst HB den här gången - är han också antisemit?

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/MgG4dJ/m-profilen-till-attack-mot-wallstrom-antisemit

    "Utrikesminister Margot Wallström sågade den kontroversielle kanadensiske professorn Jordan B Peterson.

    Det fick den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali att kalla Wallström ”övervintrad antisemit” på Twitter.


    Enligt källor till Aftonbladet tog han dock bort inlägget, efter att ha blivit uppringd av Moderaters gruppledare, Tobias Billström."

  • Padirac
    Rataxes skrev 2018-11-08 00:23:30 följande:
    Har Simon Wiesentahlcntret utnämnt honom?
    Hanif Bali?

    Det tror jag inte.

    Billström? 

    Det frågade jag dig om.

    HB verkar enligt vissa ha samma tyngd i sina uttalanden om antisemiter som SWC. 

    Utnämningar vete f*n - är det ett pris?
  • Padirac
    Rataxes skrev 2018-11-08 00:38:07 följande:
    Det var frågan billström jag svarade på.
    Utrikesministern tycks tro så, och verkar göra allt för att bevara sin plats på listan. Men ska man bli förvånad egentligen? Med ett antisemitiskt ungdomsförbund, antisemitiskt kommunalråd och toppsåssars deltagande i antisemitiska demonstrationer så passar hon utmärkt i det gänget.
    Nu är ju israelkritik inte samma sak som antisemitism - det ena kan finnas utan det andra.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?