Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    SD kan ju helt enkelt strunta i att förse dessa personer med någon typ av försörjning helt.

    JÅ sa i en intervju nyligen att effekterna av aktiv och passiv migrationspolitik skulle vara överraskandeDöd

  • Padirac
    gabi1969 skrev 2018-08-30 21:34:52 följande:

    Att tro att de som skapat alla problem nu skulle ha kommit till insikt och plötsligt ska lösa samhällsproblemen är naivt. Givetvis kommer det bara att fortsätta om inte dessa partier byts ut. Det behövs en ny politik nya politiker som har en verklighetssyn som är densamma som förnuftiga människor som lever i den vardag som politiker skapat har.


    Om vi ska backa bandet till före det dessa partier gjort landar vi i ett samhälle som det såg ut före första världskriget.

    Vilka styrde då? vilka rättigheter och skyldigheter hade vanligt folk då?

    Att rakt påstå att de partier vi har idag bara har skapat problem är en grov förenkling på gränsen till helt obildat och hemt utan sammanhang i historien.

    De problem som du talar om är dessbättre i de flesta förekommande fall färre och mindre än du vill påstå.
  • Padirac
    Kapten haddock skrev 2018-09-24 20:15:40 följande:
    Den dagen S trillar ur riksdagen kommer anhängarna fortfarande tro att de ska regera landet.

    Vi har en jordskredsseger för högersidan. 60-40. Man kan hävda att extrema partier inte räknas. Okej, V,MP och SD går bort. Alliansen fortfarande störst.

    Hur mår du egentligen? du verkar ha tappat konceptet,
    Det verkar snarare vara så att SDsvansen och deras företrädare tror att SD ska få regera Sverige trots att de fick 17,5%.

    Lite obalans i uppfattningenSolig
  • Padirac
    Kapten haddock skrev 2018-09-24 20:24:20 följande:
    Möjligt att de tror. Jag har sällan med sd-svansen att göra. Ganska ointressant i sammanhanget kan jag tycka.
    du förstår mycket väl att det refererade till ditt grundlösa påstående om att utröstade tror att de regerar landet. du förstår också att det inte är sant.
    Kapten haddock skrev 2018-09-24 20:15:40 följande:
    Den dagen S trillar ur riksdagen kommer anhängarna fortfarande tro att de ska regera landet.

    ....



    det som däremot är sant är att 17,5%-partiet tror att de ska få regera trots att ingen vill samarbeta med dem.
  • Padirac
    Kapten haddock skrev 2018-09-24 20:44:20 följande:
    Tycker nog att S är betydligt mer orealistiska i sin syn på vem som ska regera. SD har ju inte direkt gjort anspråk på statsministerposten, man har bara meddelat att man företräder sina väljare.

    S däremot tror man kan regera med ett regeringsunderlag som har majoriteten mot sig. Det är relativt osmart.
    Det tror jag inte att S tror. de vet HELT säkert att de kommer att bli bortröstade i morgon. Helt och hållet enligt praxis.

    Allt handlar om att få M att visa korten ang SD -och ett försök att spräcka alliansen. Det kallas politiska spelet, det finna inget parti som inte spelar det nu.
  • Padirac
    Kapten haddock skrev 2018-09-24 20:55:07 följande:
    Kan lika gärna spräcka de rödgröna. Räcker med en enda politisk vilde som går från rödgrönt till Allians så är vi hemma. Här kan vi snacka om att ta ansvar.
    Nu har väl ändå SD banrekord på politiska vildar.  SD kommer kanske att vara färre än 60 innan nästa år är slut om inte M-ledamöter tar klivet från det nu gungande blå till den bruna sörjanSolig
  • Padirac
    Mats Englund skrev 2018-09-25 17:21:23 följande:
    Sant. Vi har 3 block. Inget har majoritet. Det enda vi vet säkert är att de rödgröna har en majoritet emot sig. De röstades bort idag.

    Alliansen kan ta makten med SDs stöd, men vill inte. Samtliga alternativ till detta faller på att endera part tvingas till orealistiska eftergifter.

    Alliansen har mest att tjäna på ett nyval. Därav eldar man på låsningarna.

    Varje block har en majoritet mot sig

    en.wikipedia.org/wiki/Mexican_standoff

    Image result for mexican standoff
  • Padirac
    K Markatta skrev 2018-09-26 18:20:32 följande:
    Johan Westerholm (S) rapporterar på Ledarsidorna att ett antal "opolitiska" tjänstemän i regeringskansliet skrivit under ett upprop där de förbehåller sig rätten att inte vara lojala mot en nytillträdd borgerlig regering.

    Nyheten har därefter tagits upp av andra medier, däribland SvD, som rapporterar att det nu är 261 "opolitiska" tjänstemän som skrivit på.

    ledarsidorna.se/2018/09/ud-personal-uppmanar-.../

    www.svd.se/anstallda-i-regeringskansliet-oroa...
    Rataxes skrev 2018-09-26 19:19:52 följande:
    261 lediga platser borde kunna möjliggöras.
    Det är ju inte 261 äppelkindade sossar som arbetar på regeringskansliet det handlar om.

    Lite mer läsning om vad de 261 ej politiskt valda utan, utan sedan länge och under fler olika regeringsfärger anställda tjänstemännen väcker för fråga så framstår deras upprop som mer än angeläget.

    De anställda i RK har en skyldighet att vara lojala mot den regering som för tillfället sitter - något de har lång och trogen erfarenhet av.

    De har också en skyldighet att utföra sitt arbete enligt Sveriges lagar och enligt de värdegrunder deras arbetsgivare har satt upp för deras yrkesutövande.

    Frågan de ställer är hur de ska agera om (och möjligen när) en regering som de ska vara lojala med avkräver dem uppgifter som står i strid med den värdegrund som arbetet i RK vilar på.

    Avsett de röstar på OlaConny i farmen VIp, eller är mjällbysupportar, eller bara kör Audi, eller har en eller fler religioner och traditioner och politiska ståndpunkter så är det personliga uppfattningar som var och en i Sverige idag får ha utan att diskrimineras.

    I grannländer och andra europeiska länder pågår förändringar för att opolitiska delar av staten politiseras för att stödja sittande regering.  Detta är något som SD och SDsvansen och skrikhögern påstår pågår i Sverige pga att deras politiska agenda inte drivs bland de opolitiskt tillsatta - de menar att deras politiska agenda är värdeneutral. Det är också detta som det nu väcks en berättigad oro för, ska en ev regering kunna tvinga RK att frångå de liberala demokratiska grundvärderingarna som genomsyrat inte bara Sverige, Sveriges riksdags ej politiskt tillsatta tjänstemän och hela västvärlden om en regering som inte delar dessa värden tillsätts.

    De som oroar sig för SDs invandringspolitik har här något som är verkligt hot mot demokratin. SD har långtgående visioner som pekar åt samma håll som tex Orban drivit Ungern. 
     
  • Padirac
    Rataxes skrev 2018-09-26 20:25:45 följande:
    "Uppropet pekar implicit ut alla andra regeringar än en socialdemokratis som fientligt inställd till personer med olika handikapp, etniskt ursprung eller annan sexuell läggning än heterosexuell och att dessa skulle diskrimineras. En kommande ministär menar initiativtagarna implicit vara rasistisk och homofobisk utan att veta något närmare om vilket regeringsalternativ som till slut vinner riksdagsmajoritet"
    OM du läser andra journalisters texter om samma ämne så framstår den tolkning du citerar som politisk agitation - jag har uppfattat dig som både smartare och klokare än att köpa en förenklad politiserad bild av någonting som kan vara ett verkligt problem.

    Läs fler sidor av saken 
  • Padirac
    Rataxes skrev 2018-09-26 20:44:37 följande:
    Tjänstemännen reagerar som barn som fått en ny förskollärare. 

    "Jag känner inte till någon bestämmelse som skulle förbjuda kanslimedarbetare från att formulera sig så här. Det är klart att det till varje offentlig anställning hör att man är lojal med sin arbetsgivare, till vissa gränser förstås." buuhuh. känns gränsen svår? = säg upp dig. om man känner att lojalitetsplikten inte går att upprätthålla så får man som sagt se sig om efter en annan anställning. Skiftande "värdegrund" innebär inte ett arbetsmiljöproblem, och det att vara överens med sin arbetsgivare i allt är ingen rättighet även om vissa tror det.
    Det är dags att släppa konspirationsteorierna om att alla är mot en alliansregering. Med tanke på SDs eventuella inflytande så är frågan ytterst angelägen att klargöra - kanske så att de som inte instämmer i en värdegrund som SD skulle kunna införa kan lämna sina uppgifetr under kontrollerade former.

    www.svd.se/bildt-kritisk-mot-tjanstemannens-upprop

    Förutom att Bildt politiserar en geniun frågeställning så presenteras detta.

    "Tjänstemännen är bekymrade över hur ett nytt regeringsunderlag – enligt DN:s uppgiftslämnare framför allt Sverigedemokraterna – skulle kunna påverka Regeringskansliets "värdegrund och policy inom mångfald och icke-diskriminering". De kräver svar på vad som går först: lojalitetsplikten mot regeringen eller bestämmelser om människors lika värde."

    "Pernilla Nilsson, kansliråd på utrikesdepartementet och ansvarig för utskicket, uppger att uppropet är opolitiskt.

    – Vi är ju just opolitiska tjänstemän och det är därför vi har skickat det här innan en eventuell regering har tillträtt så att det inte kan uppfattas som kritik av den regeringen, säger hon till SvD.


    De flesta av Regeringskansliets över 4 000 anställda är opolitiska tjänstemän. Där finns också omkring 200 politiskt rekryterade tjänstemän."

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?